Scheldeland telt verschillende logies die voor je klaar staan om je voor of na je wandeltocht of tijdens je wandelweekend te verwelkomen.
We stellen je 5 leuke logeeradresjes voor en bevelen je graag een prachtige wandeling in de buurt aan.
 

WANDELWEEKEND

(l) B&B Nova Zembla (r) Buggenhoutbos

B&B Nova Zembla - Buggenhout

Deze 100 jaar oude smidse aan de mooie Dries van Opdorp werd prachtig gerenoveerd tot B&B Nova Zembla. Je logeert er in een van de vier karaktervolle kamers, één in elke windrichting, en bij mooi weer ontbijt je in de prachtige binnentuin. 
 
 

WANDELROUTE VLAKBIJ: Buggenhoutbos wandelroute

Bijna op het punt waar de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant elkaar raken ligt het Buggenhoutbos, een meer dan 200 ha groot gemengd loofbos met een indrukwekkend aantal wintereiken. Spring zeker eens binnen in de barokke Boskapel, een meer dan 500 jaar oud bedevaartsoord met een mooie legende.
 
Hotel De Kalvaar

HOTEL DE KALVAAR - Ninove

Op amper enkele minuutjes rijden van denderende stad Ninove ligt het gezellige familiehotel De Kalvaar. In het restaurant geniet je van een heerlijke gerechten of een lekker cocktail. Het fietsvriendelijke hotel is een ideale uitvalsbasis voor de verkenning van de groene Dendervallei.
 
 

WANDELROUTE VLAKBIJ: Galgenveld wandelroute

Langs deze route ontdek je het het vroegere ‘galgenveld’ van Ninove: open ruimtes met één of meerdere galgen waaraan misdadigers werden opgehangen. Deze historische kouter, met naast het Galgenveld tal van ‘diepe straten’ of holle wegen, is zonder twijfel een van de mooiste landschappen in groot Ninove.
 

 

B&B Het Koekoeksnest

B&B Het Koekoeksnest - Schelle

Steenbakkersdorp Schelle omarmt net als de andere gemeenten in de Rupelstreek zijn steenbakkersverleden. Deze B&B met twee kamers is dan ook de ideale uitvalsbasis om dit industriële verleden te ontdekken. Je ontbijt wordt geserveerd in de veranda met zicht op de ruime tuin.
 
 

WANDELROUTE VLAKBIJ: Klinkaartroute

De route door Boom en Niel dompelt je onder in het steenbakkerijverleden van de Rupelstreek. Je stapt langs langs steenovens, droogloodsen, kleibaggers, arbeidershuisjes en meesterwoningen. De extra lus door natuurgebied Walenhoek, een voormalig kleiputtencomplex, leidt je door een landschap van broekbossen, hooilandjes en een twintigtal vijvers.

Download je route

 
Vakantiewoning Peelemanshof

Vakantiewoning Peelemanshof  - Haaltert

Op zoek naar een kindvriendelijke vakantiewoning waarin je volledig tot rust kan komen? Peelemanshof is gelegen in de originele hoevewoning van een eeuwenoude vierkantshoeve. Het vakantiehuis kreeg alle moderne comfort met hippe kamers, gecombineerd met authenticiteit. 
 
 

WANDELROUTE VLAKBIJ: Den Dotter wandelroute

Je wandelt door natuurgebied den Dotter dat zijn naam dankt aan de vele dotterbloemen die in het voorjaar de graslanden geel kleuren. De blauwe draad door het gebied is de Molenbeek waarlangs
je nog twee geklasseerde watermolens vindt.
 
 
B&B Biendomo

B&B Biendomo - Rumst

Het klinkt als ‘goed slapen’, maar eigenlijk is Biendomo Esperanto voor ‘hoeve’. In de gerenoveerde Kneukelputhoeve werden vier ruime gastenkamers gemaakt in het woonstalhuis. In de centrale ruimte met veel natuurlijke lichtinval geniet je ’s morgens van een uitgebreid ontbijt. 
 
 

WANDELROUTE VLAKBIJ: Ontdek de trollen in recreatiedomein De Schorre

Sinds vorige zomer schuilen er zeven gigantische trollen midden de natuur van deze voormalige kleiput. Je ontdekt ze door de wandelpaden te verlaten én diep in het bos bouwden de trollen ook een gigantische uitkijktoren. Van op de top heb je een prachtig uitzicht over De Schorre en de verre omgeving. In het bos zelf is geen bewegwijzering, het is immers de bedoeling dat je zelf op zoektocht gaat in het ‘Magisch Trollenbos’...
 

5 x wandelen en logeren

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!