Abalona Hotel & Apartments

Abalona Hotel & Apartments

Met de service van een B&B

Dendermonde
Capaciteit
1 - 28 Personen
Straat + huisnummer
KOEBOSSTRAAT 60 bus a
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 474 51 38 23
Reservation
Online boeken
Link

Hoe een passieproject nog elke dag kan groeien: wat in 2010 begon als een luxueuze B&B in het landelijke Appels (Dendermonde), is vandaag uitgegroeid tot Hotel & Apartments Abalona. Met veel meer keuze dan vroeger, maar de persoonlijke service en het comfort zijn gebleven.

Kim had er een internationale carrière als Service Ingenieur opzitten en Inge runde eerder al een B&B met wijndomein in Australië. Toen al was het de bedoeling om uit te breiden, maar met behoud van de persoonlijke service.

abalona-5.jpg

Nieuw!

Die uitbreiding is er gekomen. Abalona biedt nu 13 luxueuze kamers en 10 appartementen, en er staan nog drie vakantiehuizen op de planning. Keuze te over! Als je hier met vrienden of familie logeert, kun je samen ontspannen maar toch elk in een aparte woning logeren. Voor langere verblijven met het gezin zijn de kindvriendelijke appartementen ideaal. Wie liever voor de hotelservice kiest, komt met de aparte kamers aan zijn trekken.

abalona-10.jpg

Luxe en design

In Abalona is luxe jouw deel. Je kunt kiezen uit verschillende stijlvolle kamertypes met een  inloopdouche en/of bad, terras of balkon. Er is ook een kamer die toegankelijk is voor personen met een handicap. De appartementen, met een tot drie slaapkamers en een ruime keuken, hebben allemaal een terras of balkon. Er zijn extra kinderbedjes, kinderstoelen, gezelschapsspelletjes voor jong en oud, een outdoortafeltennis en tafelvoetbal.

abalona-36.jpg

Alle comfort

Er is aan alles gedacht om je verblijf op wieltjes te laten lopen. Het hotel heeft een eigen taxishuttle, de bewaakte hotelparking is voorzien van laadpunten voor elektrische wagens en elk appartement heeft een eigen plaats in de bewaakte ondergrondse parking. In de loungebar zijn warme dranken gratis beschikbaar. Je vindt er ook een selfservice bar tegen democratische prijzen.

Rijkelijk ontbijt

Het ontbijtbuffet (voor de hotelkamers en op aanvraag voor de appartementen) is bijzonder overvloedig: verschillende soorten brood en koffiekoeken, charcuterie en kaas, granen, noten, granola, muesli, havermout en cornflakes, verse fruitsalade, yoghurt, pannenkoeken en keuze uit een omelet of een gekookt eitje. Je ontbijt hier als een keizer! En ‘s zondags krijg je ook nog een glaasje bubbels.

abalona-26.jpg

Met eigen wijngaard

Over bubbels gesproken: die komen van de wijngaard die Kim en Inge zelf hebben aangelegd. Genieten van een glaasje wijn met zicht op de druivelaars die hem hebben voortgebracht: het heeft iets speciaals. En als je uitgekeken bent op de wijnranken, kun je nog altijd de kois bestuderen in de vijver van de prachtige tuin.

Unieke arrangementen

Zak je af naar Appels voor een speciale gelegenheid? Dan zijn er verschillende arrangementen mogelijk. Zo kun je kiezen voor een Romantic Celebration of huwelijksarrangement met romantische rozenblaadjes op de kamer, een frisse fles schuimwijn en de mogelijkheid tot een extra laat ontbijt. Of wat dacht je van de Lazy Sunday waarbij je flink kunt uitslapen?

Grote Markt Dendermonde

Appels ontdekken

Appels ligt op slechts drie kilometer van de Grote Markt in Dendermonde. Een groot deel van de stad is erkend als Unesco-werelderfgoed: het Sint-Alexiusbegijnhof, gesticht in 1288, het belfort en de lakenhalle, en natuurlijk de Ros Beiaardommegang en de reuzenommegang Katuit. Maar ook in Appels zelf is het aangenaam vertoeven. Je kunt er gezellig tafelen in restaurant en ijshuis Appelsveer Of je neemt de veerboot richting Berlare, waar je Taverne Het Veerhuis vindt, ooit het decor voor de film Mira met Willeke van Ammelrooy.

preview_Veer_Berlare6.jpg

Scheldeland Fietsland

Hotel Abalona is de ideale uitvalsbasis voor de omliggende Schelde -en Dendervallei. Je ontdekt er de prachtige natuur waar water nooit veraf is met sluizen, bruggen en overtochten per veerboot. Het hotel ligt midden in een streek die barst van de fietsknooppunten en goed aangelegde fietspaden. Met de Blauwborst Fietsroute van 38 kilometer verken je de omgeving rond Abalona en Dendermonde.

Wil je een fietsvakantie uitstippelen waar ook je fiets op beide oren kan slapen? Abalona kreeg het label Fietsvriendelijke Logies. Je beschikt er over een fietsenstalling, een fietsreparatieset, laadpunten voor E-bikes en fietskaarten. En je kunt er gewone of elektrische fietsen huren! Zin in iets anders? Dan kies je voor de milieuvriendelijke en geruisloze elektrische scooters van het hotel. 

Boek je verblijf

Ben je klaar om even helemaal tot rust te komen in de omgeving van Dendermonde? Boek dan snel je verblijf in de prachtig groene omgeving van Appels bij Abalona Hotel & Apartments. Kim en Inge ontvangen je met open armen en staan klaar met tips om Dendermonde en omgeving te verkennen.