Krieken De Jour

Krieken De Jour

Logeren in een stiltegebied

Ninove
Capaciteit
4 Personen
Straat + huisnummer
VOLCKAERT 21
9400 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
0473 92 20 62
Link

Het rustige dorpje Denderwindeke, midden in de Dendervallei, is een lust voor het oog. Met B&B Krieken de Jour kan je alle troeven van de streek verkennen, van Denderstadjes als Ninove, Geraardsbergen en Aalst tot de Muur, de Bosberg en meer wandelroutes dan je ooit kunt behappen.

Comfortabele gastenkamers

Krieken de Jour ligt aan een landelijke weg in de zeer rustige omgeving van Denderwindeke, deelgemeente van Ninove. De B&B heeft twee gezellige, comfortabele kamers met een zacht bed, een verkwikkende douche en een heerlijk ontbijt(buffet) in alle rust. De tafel staat gedekt vanaf het krieken van de dag. Je kunt gerust wat loungen in de woonkamer van Pascale en uiteraard ook genieten van het terras en de tuin. Heb je fietsen mee? Die kan je veilig stallen in de afsluitbare garage naast het huis.

slaapkamer_07.jpg

Landelijke ligging

Krieken de Jour is streektaal, een mengeling van Vlaams en Frans: "Bij het krieken van de dag”. Want je zult vroeg moeten opstaan om van alles in de omgeving te genieten. De ligging is ideaal, in het hart van drie toeristische regio's: Scheldeland, de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland. Gastvrouw Pascale is geboren en getogen in de streek en maakt er een erezaak van om je wegwijs te maken naar de mooiste plekjes. Te beginnen met wandelknooppunt 45, dat vlak bij de B&B ligt.

ninove_1.jpg

Absolute stilte

Als je voor de rust bent gekomen, ben je hier aan het juiste adres. Krieken de Jour ligt in het stiltegebied Dender–Mark dat 20 jaar geleden het eerste stiltegebied in Vlaanderen was. Het kreeg internationale erkenning als eerste ‘Urban Quiet Park’ van België en het derde in Europa. Je hoort hier vooral natuurlijke geluiden: vogels, koeien, het ruisen van bladeren, het kabbelen van water of de geluiden van een landbouwer die op het veld werkt.

Ook Denderwindeke zelf is heel erg rustig. Je ontdekt er prachtige open landschappen die speciaal gemaakt lijken om te wandelen, bijvoorbeeld langs de gerestaureerde molen Ter Zeven Wegen en de vele kapelletjes in de streek. Rondom de Sint-Pieterskerk lijken de verzakte en verweerde grafstenen je een eeuw terug in de tijd te flitsen.
 

Neigembos in Ninove
OLV Hemelvaartkerk abdijkerk Ninove

Boshyacinten in het Neigembos

Ook niet te missen, op amper 7 kilometer van de B&B: het fabelachtige Neigembos met zijn diepe holle wandelpaden en afwisselend reliëf. Op je tocht maak je een leuke trip via trapjes en klimmetjes, dalen en knuppelwegjes – om dan plots uit te komen bij de lieflijke 12de-eeuwse kapel van Bevingen. En in de lente kleurt het bos prachtig paars van de boshyacinten!

Ontdek de Oudste

Ninove draagt met veel trots zijn eretitel Oudste, Stoutste en Wijste der steden. Het pronkstuk van de stad is de abdijkerk, een van de mooiste barokkerken van de Lage Landen. Maar het is vooral ook een gezellig stadje aan de Dender waar je de plaatselijke horeca grondig kunt verkennen, met een Witkap Pater in de hand.

Denderlandschap_16_okt_2017-71.jpg

Volg de Dender

In welke richting je ook vertrekt vanuit Krieken de Jour, het wordt meteen volop genieten van het natuurschoon. Tussen Ninove en Geraardsbergen is de Dender op zijn mooist, in een groene, bijna ongerepte omgeving. Geniet van fantastische uitzichten en de rust van het landschap. Ook Geraardsbergen en Aalst zijn een bezoekje waard. En dit is natuurlijk ook een fietsregio met weerklank! Ontdek fietsend of wandelend de heuvels van de Ronde van Vlaanderen. De Muur van Geraardsbergen, de Bosberg: het zijn namen die klinken als een klok.

Boek je verblijf

Opstaan in een stiltegebied, en toch dicht bij de gezellige drukte van Ninove: wie zou daar
niet voor tekenen? Haast je en boek een verblijf in Krieken de Jour.