Vakantiewoning Het huis van Kaliter

Vakantiewoning Het huis van Kaliter

Heerlijk ontspannen in de Iglusauna

Ninove
Capaciteit
14 - 20 Personen
Straat + huisnummer
GROENSTRAAT 163
9406 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
+32 495 73 74 65
Link

Een uitgebreid wellnessaanbod, een hip OFYR-kookvuur op hout, een kok aan huis en gigantisch veel mogelijkheden om de streek te verkennen: in Het huis van Kaliter zal je je niet snel vervelen!

 

IMG_1071s.jpeg

Kaliter?

We hebben er een tijdje ons hoofd over gepijnigd: wat is een kaliter? Uiteindelijk blijkt het de bijnaam te zijn van de overgrootvader van uitbaatster Vera. Hij vroeg op café steevast een kaliter, een ‘koude liter’ bier. Samen met Pascal en Emma zet Vera die bourgondische generositeit verder in een volledig gerenoveerd boerenhof te midden van weiden en velden.

IMG_1089s.jpeg

Voor grote(re) groepen

Het huis van Kaliter biedt plaats aan 14 tot 20 personen in een prachtige groene omgeving waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen - of gewoon genieten van het huis zelf en de prachtige tuin. De vakantiewoning kreeg 5 sterren van Toerisme Vlaanderen. Dat betekent: pico bello op alle gebied. Er zijn 7 kamers: 1 kamer voor 4 personen, 2 familiekamers en 4 kamers voor 2 personen.

IMG_1344s.jpeg

Ideaal gelegen

De vakantiewoning is gelegen in het gehucht Lebeke bij Outer, een deelgemeente van Ninove. Ze ligt dus in de Dendervallei maar ook vlak bij het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. Outer ligt op 10 kilometer van Geraardsbergen en 15 kilometer van Aalst. Maar vooral een bezoek aan Denderende stad Ninove kan niet ontbreken tijdens je verblijf bij vakantiewoning Het huis van Kaliter.

IMG_1347s.jpeg

Wandelen, kajakken, vespa of toch maar de fiets?

De prachtige omgeving rond de vakantiewoning nodigt uit tot wandelen en fietsen, met talloze routes in de nabijheid. Onze tip? Probeer alvast de Galgenveld Wandelroute uit waarvan het traject quasi aan de vakantiewoning passeert. Of je kunt via de vakantiewoning een elektrische fiets huren en krijgt er nog een lunchpakket bij. Mag het wat meer zijn? Dan kun je ook Vespa’s of een Citroën 2PK huren in de buurt. Je voelt je direct in la douce France. Zelfs kajakken, of kano-arrangementen op de Dender zijn mogelijk. The Outsider biedt de mogelijkheid om uit te varen vanuit Overboelaere, Denderleeuw of Aalst.

IMG_1442s.jpeg

Verademen in huis

Maar eigenlijk vind je de grootste attracties nog in het Huis van Kaliter zelf. Snuif het vakantiegevoel op in de gezellige binnenkoer, het groot overdekt verwarmd buitenterras en de grote landschapstuin. Ontdek het OFYR houtvuur waarop je gezellig kunt buitenkoken of gewoon rondom het vuur kunt babbelen, ongeacht het jaargetijde. Terwijl de houtblokken knetteren, kun je met vrienden een spelletje petanque of kubb spelen.

Binnenin vind je ontspanning in de grote sfeervolle leefruimte met een gezellige zithoek bij de gashaard en een aansluitende zithoek met TV en Sonos-installatie. Aan de grote eiken eettafel passen ruim 20 mensen. Een tweede leefruimte in de schuur heeft een bar, TV en pooltafel.

IMG_2432s.jpeg

Bourgondisch genieten

De open keuken is voorzien van alle nodige comfort en luxe, maar je kunt je ook laten verwennen door een kok aan huis. Aan jou de keuze! Vakantiewoning Het huis van Kaliter zet in elk geval sterk in op lokale producten: schapenkaas van De Bosschelle, zoetigheden van chocolatier Anton en in je kamer artisanale zeep van de Zeepkat, dit alles aangeboden door de eigenaars. Zin om ook buiten de vakantiewoning bourgondisch te genieten? Probeer restaurant Sleutelgat in Lieferinge, of restaurant Malt en wijnbar LOVD in Ninove centrum.

Iglusauna en meer

Als je dat allemaal achter de kiezen hebt, kunnen we best begrijpen dat je werkelijk doodop bent. Geen nood: In het groen wachten het verwarmde buitenzwembad en de unieke iglusauna, met een sauna- en stoomgedeelte en een relax/kleedruimte. Of kies je toch voor de infraroodcabine? Er zijn 3 verschillende warmtebronnen, met onder meer zoutwaterdampen die je luchtwegen en huid zuiveren. En tot slot verricht een sessie in de jacuzzi wonderen voor je lichaam en geest. Ontspan je stramme schouder- en nekspieren en maak kennis met de zomerse sterrennacht, de volle maan of het vallen van de bladeren in de herfst.

Ga voor Kaliter

Klaar voor een deugddoende vakantie in het groene Outer? Wees er snel bij! Boek alvast je verblijf bij vakantiewoning Het huis van Kaliter.