Georges & Madeleine

Georges & Madeleine

Gastenverblijf met wellness in hartje Aalst

Aalst
Capaciteit
12 Personen
Straat + huisnummer
Molenstraat 54
9300 Aalst
E-mail
Link

Aalst bruist de laatste jaren als nooit tevoren. En dat is goed nieuws, want je kunt er sinds kort logeren in het prachtig verbouwde gastenverblijf Georges & Madeleine. Vlak bij de Grote Markt, in de leukste winkelstraat van de stad. Een wellness is er ook!

Blik op het verleden

Alles aan Georges & Madeleine ademt het Aalsterse verleden - behalve dan de hippe, huiselijke inrichting. Het gastenverblijf is genoemd naar de grootouders van gastheer Philippe. Grootvader Georges werkte bij de elektriciteitsfabriek, in Aalst beter bekend als de Intervapeur. Zijn ondernemende vrouw Madeleine runde enkele succesvolle horecazaken tot ze tijdens de Tweede Wereldoorlog een stoffenwinkel begon. De kamers zijn dan ook vernoemd naar stoffen: Gabardine, Prince De Galles, Pied De Poule en Tweed. En de wellness heeft de toepasselijke naam Intervapeur gekregen. De portretten van Georges en Madeleine sieren de inkomhal.

georges_madeleine_-_25.05.2022_-_highres-17.jpg

Rolstoeltoegankelijk

Samen met zijn vrouw Francine transformeerde Philippe het pand van Georges & Madeleine tot vier hippe gastenkamers in hartje Aalst: twee tweepersoonskamers en twee rolstoelvriendelijke kamers voor maximaal vier personen. Elke kamer ademt een andere sfeer uit, van boho-chic tot scandi-cosy. Je hebt een inloopdouche én in elke kamer een volledig uitgeruste keuken en zitruimte. Beneden heb je ook toegang tot de gemeenschappelijke ruimte met honesty bar en uiteraard het terras – een pluspunt in volle stad.

georges_madeleine_-_25.05.2022_-_highres-30.jpg

Ontbijtformules

Wil je een uitgebreid ontbijt op bed of ga je liever gezellig tafelen? Op de kamer kun je sowieso genieten van thee of koffie die je zelf maakt. Maar Georges & Madeleine biedt ook verschillende ontbijtformules aan: een basic ontbijt op je kamer, een uitgebreid ontbijt in horecagelegenheden in de buurt of do it yourself. Makkelijk zat: koop je lokale specialiteiten in de vele winkeltjes rondom of op de zaterdagmarkt vlakbij.

grote_markt_aalst.jpg

Supercentraal

De grote troef van Georges & Madeleine is de ligging midden in het centrum van Aalst. Het gastenverblijf ligt in een gezellige winkelstraat, recht tegenover cultuurcentrum De Werf en de bekroonde nieuwe stadsbibliotheek Utopia, dé nieuwe creatieve hub van de stad. Op enkele passen vind je de Grote Markt met zijn leuke bars en restaurants, en niet te vergeten de vele historische gebouwen: het oudst bewaarde schepenhuis van de Nederlanden, het gebiedshuisje en de sierlijke belforttoren, met een van de oudste beiaarden van ons land en Unesco-werelderfgoed bovendien.

Ook de Sint-Martinuskerk met het schilderij De Pestlijders van Pieter Paul Rubens is om de hoek. En in 't Gasthuys - Stedelijk Museum op de Oude Vismarkt, reis je doorheen de tijd en ontdek je de bewogen geschiedenis van de stad – en van het alombekende carnaval.

browse.jpg

Verken de groene omgeving

Hoewel je pal in het stadscentrum logeert, is groen nooit ver weg. Het stadspark ligt op amper 800 meter! Het is ongetwijfeld een van de mooiste parken van België, met meer dan 100 boomsoorten en twee visvijvers: de ballonvijver en de spiegelvijver.

Heb je zin in wat beweging? Ga wandelen of fietsen langs de Dender en laat je vervoeren door de middeleeuwse dorpen langs de waterweg. Ook het Pajottenland en de prachtige rivierlandschappen rond de Schelde liggen binnen fietsbereik. Kortom, er zijn wandel- en fietsroutes in overvloed en tal van bossen en natuurgebieden waar je helemaal tot rust kan komen.

Spreid je vleugels

Wil je nog meer? De stad is een perfect startpunt om zowat alle grote steden te verkennen. Gent ligt op ongeveer 30 kilometer en ook Antwerpen en Mechelen zijn niet zo ver af. Keuze genoeg!

Ontdek Aalst

Trakteer jezelf op een hip en huiselijk verblijf bij Georges & Madeleine en ontdek de verrassende stad Aalst. Info en prijzen vind je hier.