Amand'eau

Amand'eau

Een stukje Italië in Klein-Brabant

Puurs-Sint-Amands
Capaciteit
1 - 2 Personen
Straat + huisnummer
JAN VAN DROOGENBROECKSTRAAT 51
2890 Puurs-Sint-Amands
E-mail
Telefoonnummer
+32 486 06 48 08
Reservation
Online boeken
Link

In het met zorg gerenoveerde vakantieappartement Amand’eau logeer je vlak bij de mooiste Scheldebocht van Vlaanderen. Sommigen zeggen dat dit vroegere 'Hof van Lemmens' het mooiste huis van Sint-Amands is. Het is in elk geval een opvallend huis, met een grote voortuin en een smeedijzeren hek. De toegangspoort tot Amand’eau vind je helemaal links, vlak naast het oude Mariakapelletje. Welkom in een prachtige woning met veel authentieke elementen én hedendaags comfort!

Amand'eau.jpg

Italië in Klein-Brabant

De renovatie van het huis in 2019 bracht een stukje Italiaanse grandeur mee. De weelderige materialen geven je haast de indruk dat je in een authentiek Venetiaans palazzo bent. Boven je hoofd hangt een antieke hallantaarn en door het glasraam valt het ochtendlicht naar binnen. Langs de smeedijzeren wenteltrap ga je vanuit de leefruimte naar de mezzanine, die wordt begrensd door een bijpassende balustrade. Daar vind je je eigen kingsizebed waar je slaapt onder een foto van de ondergaande zon boven de Schelde.

Het beeld van de foto kun je ook in het echt zien, want Amand’eau ligt op een paar minuutjes wandelen van de Schelde. Sterker nog: hier ligt de mooiste Scheldebocht van Vlaanderen. Hij is zo indrukwekkend dat dichter Emile Verhaeren hier zijn laatste rustplaats wilde en kreeg. Breng gerust een bezoekje aan het Emile Verhaerenmuseum of treed in zijn voetstappen met de Emile Verhaerenwandeling langs het praalgraf van de dichter en de prachtige Scheldenatuur. Ben je eerder een culinair genieter? Rep je dan rechtstreeks naar de kaai in Sint-Amands waar je talrijke gezellige terrassen en eetplekjes kunt vinden.

Tuin Amand'eau.JPG

Met zicht op de kerk

Ook in Amand’eau zelf is het gezellig toeven. De open keuken beschikt over alles wat je nodig hebt om zelf voor je ontbijt, lunch of avondmaal te zorgen. Tussen de oude vitrinekast en de enorme witte wandkast vind je een ruime zithoek. Door de tweede glazen deur zie je de voortuin. Vanuit je vakantieappartement heb je zicht op de Sint-Amanduskerk en de tuin, die de eigenaars met plezier met je delen.

De lounge corner in de tuin is heerlijk in de prille lentezon, het ‘zomers hoekje’ perfect voor de laatste zomerzon. Maar de kroon op het werk is natuurlijk de zwemvijver. Dankzij het overdekt terras mét open haard kan je ook bij regenweer of in de winter mee genieten van de tuin. En je kan op verkenning gaan langs de graspaden, de bloemenweide, het parkbos en de poel helemaal achteraan. Je wordt er enthousiast begroet door tamme Hollandse kuifeenden en Tartuf’eau en Tartif’lette, twee microvarkens die bijklussen als mascottes van Amand’eau.

Amand'eau Puurs-Sint-Amands.JPG

Ideale uitvalsbasis

Ook in de iets bredere omgeving valt heel wat te ontdekken. Klein-Brabant is een van de mooiste streken van Scheldeland, waar de rivier zich in verleidelijke bochten een weg slingert tussen groene oevers, slikken en schorren. Het is de bakermat van de asperges en de Duvel, en je vindt er het ene kasteel naast het andere fort: Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde, Kasteel d’Ursel, Paviljoen De Notelaer of Fort Liezele.

Amand’eau is de ideale uitvalsbasis om Scheldeland al wandelend of fietsend te verkennen of om via de veerboot de Schelde over te steken richting Hamme voor een fikse wandeling in natuurgebied De Bunt. Sint-Amands ligt bovendien centraal tussen de Vlaamse kunststeden Antwerpen, Gent en Mechelen. Natuur en water, erfgoed, eten en drinken: deze plek heeft het allemaal!

amand'eau
amand'eau badkamer

Boek je verblijf

Zin om op adem te komen in de prachtige natuur van de Scheldevallei? Surf naar Amand’eau voor prijzen en beschikbaarheden.