B&B Villa Emma

B&B Villa Emma

Heerlijk logeren, in het spoor van Van Eyck

Gent
Capaciteit
7 Personen
Straat + huisnummer
Waterdreef 13
9040 Gent
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 259 21 95
Link

Wil je niet zomaar een weekendje weg, maar wil je terugflitsen naar een romantisch tijdperk vol sierlijke gebouwen, hoepelrokken en de weelderige levensstijl van de toenmalige beau monde? Dan is de regio rond Gent altijd een goeie keuze – en al helemaal als je die kan ontdekken vanuit een statige villa uit het begin van de 20ste eeuw… Vooruit: richting Scheldeland en richting Gent!

Villa Emma vanuit de fruittuin.JPG

Wonderlijke architectuur

Villa Emma is een wonderlijke plek om te vertoeven. Deze typische cottage villa werd gebouwd in 1909, naar een ontwerp van Jan Rooms. De toen populaire Engelse Cottage stijl werd gewaagd (en absoluut geslaagd) aangevuld met elementen van de toen ontluikende Art nouveau. 

Toen de kinderen van het gastkoppel het huis uitwaaiden, werd er gekozen om deze unieke beleving te delen met mensen die zo’n setting ten volle weten te waarderen. Gelegen op een prachtig groen landgoed biedt dit landhuis een onovertroffen rust. En vormt ze het decor voor een ervaring die je nooit nog zal vergeten. Een heerlijke streling voor alle zintuigen. 

Villa Emma Sfinks.jpg

Een huis vol geschiedenis

Ooit, in een ver verleden, diende dit pand als zomerverblijf voor een welgestelde familie – een mens vraagt zich spontaan af hoe hun andere verblijf eruit zag. Een stoeterij, boomgaard en ‘weidse aangelanden’ behoorden toen tot het domein. 

De mooie vijver, de beelden en de padenstructuur zijn van die periode nog stille en sierlijke getuigen. Ook het oorspronkelijke hekwerk is bewaard gebleven. 

Villa Emma ontbijttafel.jpg

Bezet door de Duitsers

Tijdens WO2 werd dit huis door de Duitse bezetter zelfs gebruikt als commandopost. Hier klonk het geluid van bottinnen, een schril contrast met de elegante lichtheid die er nu over het domein hangt. 

Twintig jaar geleden kochten de eigenaars dit huis om er met hun gezin in te wonen. Een absolute droom. Nu de kinderen het huis uit zijn, werd dit mooie gebouw te groot voor twee personen. Daarop vonden ze gelukkig de perfecte oplossing: ze besloten om het open te stellen voor gasten. Op 1 april 2014 opende Villa Emma de deuren. De familiale insteek werd uiteraard behouden, net als de vorstelijke sfeer. Doordat de B&B houder is van het Green Key label en slaap je hier bovendien op beide oren: hier staat duurzaamheid hoog aangeschreven.

Villa Emma kamer.jpg

Gastenkamers als decor voor exclusieve rust

In gastenkamer Acacia genieten tot 3 personen van een topverblijf te midden van de stijlvolle weelde die deze villa zo kenmerkt. Dit vertrek is erg ruim, wat zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid. In het gezellige salonnetje heb je uitzicht op de pittoreske toren en toont het oude balkenspel de authentieke geschiedenis van dit pand. Ook het zicht op de tuin is adembenemend. Zo zie je meteen ook de acacia’s die deze ruimte hun naam gaven. Een mezzanine biedt slaapruimte voor één persoon in de toren. Drie patrijspoortjes geven je een werkelijk uniek uitzicht op de wijdere omgeving en de boomtoppen. Het teakhouten bed in de grote slaapkamer verschaft een ideale slaapervaring voor iedere bezoeker. Een prestigieuze draaitrap brengt je naar het toilet en de design badkamer met regendouche. Werkelijk al het denkbare moderne comfort is hier aanwezig.

Gastenkamer Tilia biedt meer dan voldoende ruimte voor 4 personen. Dit vertrek is opgedeeld in drie ruimtes: een grote slaapkamer met zithoek, een tweede slaapkamer met een groot stapelbed en een privé badkamer. De grote kamer geeft uitzicht op de statige lindeboom in de tuin. Ook de vijver en de vissen zijn vanop dit vertrek te bewonderen. Het stapelbed en de lessenaar in de kleine slaapkamer geven het geheel een aangenaam nostalgisch tintje. Liggend in het vrijstaand luxe bad kijk je uit op de bomen in de tuin: een geweldige ervaring!
Ook hier is werkelijk al het mogelijke comfort overvloedig voorzien.

tuin Villa Emma.JPG

Wow: staat daar Van Eyck in de tuin?

Pronkstuk van dit luisterrijke vakantieoord is zonder twijfel de 3200m² grote tuin. Als je die inwandelt, wacht je een adembenemende en unieke ervaring. Diverse volwassen bomen staan er statig in het gras, als levende getuigen van de geschiedenis van deze villa. Rondom de mooie vijver sieren diverse bloemen het watervlak… 

Het aantal planten werd echter in 2019 zeer bewust uitgebreid voor een uiterst originele activiteit in het kader van het Van Eyck jaar 2020. Alle planten die je kan terugvinden op het door de gebroeders Van Eyck geschilderde ‘Lam Gods’ vallen in deze parktuin te bewonderen… als je ze vindt natuurlijk. Op een plaatje bij de planten vind je dan een hoop boeiende informatie over hun plek en rol in dit wereldberoemde kunstwerk. 

Villa Emma Serre.jpg

De perfecte uitvalsbasis om de natuur te ontdekken

De locatie van deze villa is trouwens ook een ideaal vertrekpunt voor tal van prachtige natuurwandelingen, een bezoek aan de stad Gent of een meerdaagse fietsvakantie. Zo biedt de B&B meerdaagse fietsarrangementen aan e werkt hiervoor samen met andere B&B's in Vlaanderen. B&B Villa Emma maakt je het leven supergemakkelijk. Uitbaters Hilde en Georges verhuren elektrische of gewone fietsen, maken je picknick klaar, vervoeren je bagage en letten op je auto terwijl jij Scheldeland ontdekt!

Natuur, cultuur en ontdekking: ziedaar de hoofdingrediënten van een onvergetelijke (mini-)vakantie! Ben je daar klaar voor? Surf dan snel naar de website van Villa Emma van dit eigenzinnige vakantieverblijf. Daar vind je alle info over de accommodatie, de prijzen en beschikbaarheden. Reserveren kan eenvoudig online!