B&B Adamas

B&B Adamas

Logeren in een diamant van een B&B in Dendermonde

Dendermonde
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
Sint Gillislaan 24
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
0486421443
Reservation
Online boeken
Link

De vijf grote kunststeden: toeristen die ons land bezoeken hebben er de mond van vol. En dat is verre van onterecht, natuurlijk. Maar Vlaanderen heeft nog zoveel meer te bieden. Want ook in veel kleinere steden liggen cultuur en geschiedenis zomaar voor het rapen.

Neem nu Dendermonde, de historische parel midden in de driehoek tussen Gent, Antwerpen en Mechelen en aan de kruising van Dender en Schelde. Of je nu van cultuur, geschiedenis of wandelen en fietsen houdt, wedden dat de stad je hart zal veroveren?

Markt Dendermonde.jpg

Historische stad aan Schelde en Dender

Het is een stad waarvan de eerste stenen werden gelegd in de Gallo-Romeinse tijd en die bulkt van de culturele en historische bezienswaardigheden. Maar je kan er ook terecht voor een hele resem aan ontspannende activiteiten in het natuurschoon van de Dendervallei én de Scheldevallei. En er is geen betere uitvalsbasis om de stad van het Ros Beiaard te verkennen dan B&B Adamas, dat zijn naam ontleent aan het Grieks voor diamant.

Saffier bed kamer groot.jpg

Saffier, Smaragd en Robijn

Dit 19e-eeuwse pand naast het voormalige gemeentehuis van Sint-Gillis-Dendermonde werd door gastvrouw Valerie en gastheer Marc recentelijk ingericht als een moderne en verzorgde Bed & Breakfast met drie schitterende tweepersoonskamers. Die kregen met Saffier, Smaragd en Robijn elk de naam van een edelsteen. En dat straalt af op de inrichting van de kamers, die je zonder enige twijfel stijlvol, comfortabel en gezellig mag noemen.

B&B Adamas kreeg dan ook niet voor niets 4 sterren toebedeeld. Zo zijn de kamers voorzien van alle modern comfort en beschikken ze over luxebedden, een safe, een bureau en een flatscreentelevisie. Tel daar nog de stijlvolle badkamer met ligbad bij en de weelderige tuin vol bloemen en je weet meteen waarom deze B&B zo hoog aangeschreven staat!

Elke ochtend kan je jezelf laten verwennen met een uitgebreid en luxueus ontbijt in de ruime eetkamer of op het aangename terras. En als je na een dag in het bruisende Dendermonde nog even wil verpozen voor je gaat slapen, kan je in de gezellige bar genieten van een drankje of kennismaken met de andere gasten.

Begijnhof Dendermonde.jpg

Stad vol werelderfgoed

Want dat je onder de indruk zal zijn van Dendermonde staat buiten kijf. De Grote Markt heeft heel wat schoons te bieden om je aan te vergapen. Het Stadhuis in neogotische stijl dat in de 14e eeuw als Lakenhalle werd gebouwd, bijvoorbeeld. Vandaag vind je er een bezoekerscentrum met kaarten, touchscreens, films en maquettes die het verhaal vertellen van de evolutie die Dendermonde doormaakte: van ‘bloeiend handelscentrum’ in de middeleeuwen tot ‘martelaarstad’ in de Groote Oorlog en de moeizame heropbouw die erop volgde. Uiteraard ontbreken ook de nodige verwijzingen naar het Ros Beiaard niet!

Ga zeker ook eens langs in het Belfort dat in 1999 door de UNESCO werd erkend als Werelderfgoed. Je kan de toren beklimmen voor een onvergetelijk uitzicht over de stad. Om daarna te genieten van een Vicaris, een lekker Dendermonds streekbiertje, op een van de vele terrassen van de Grote Markt.

Met het Sint-Alexiusbegijnhof telt Dendermonde overigens niet één maar twee monumenten op de Werelderfgoedlijst! Dit mooie begijnhof – gesticht in 1288 – vormt een prachtige stille plek in het hart van de stad en werd na het verdwijnen van de laatste begijntjes omgevormd tot Begijnhofmuseum. 

Infokantoor Dendermonde.jpg

Rijk verleden

Je kan het niet over Dendermonde hebben zonder ook het Ros Beiaard, de Vier Heemskinderen en de Drie Gildereuzen te vermelden. De Ros Beiaardommegang vindt om de tien jaar plaats en is elke keer opnieuw een grandioos spektakel met bijna 2000 gekostumeerde figuranten, acteurs, acrobaten, steltlopers en vendeliers. Talloze praalwagens zorgen voor het indrukwekkende decor van dit folkloristische volksfeest. Een unieke ervaring die je ook als niet-Dendermondenaar minstens één keer in je leven moet meemaken! Geen zin om te wachten tot de volgende editie? Elke laatste donderdag van augustus kan je de traditionele reuzenommegang Katuit bijwonen. Let wel op voor de Knaptanden.

Dendervallei Dendermonde.jpg

Van Aalst naar Dendermonde

Ook fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Dendermonde en omgeving. Zo is er de Van Aalst naar Dendermonde Fietsroute, een toeristische tocht in de Dendervallei. Die voert je langs de mooiste plekjes en natuurgebieden tussen Dendermonde en Aalst. Beide steden liggen dan wel allebei aan de Dender, maar ze ontwikkelden toch elk hun eigen typische identiteit. Stof je stalen ros af, ga op zoek naar de lokale tradities en anekdotes en ontdek een van de mooiste en meest authentieke streken van Vlaanderen!

Maar de B&B biedt ook een meerdaagse fietsarrangement aan en werkt hiervoor samen met andere B&B's in Gent en Gavere. En daarenboven vervoeren ze ook graag bagage als je dat wenst.

B&B Adamas in Dendermonde
B&B Adamas in Dendermonde

Boek je kamer bij B&B Adamas

Ook logeren in een B&B die fonkelt als een diamant? Bezoek dan de website van B&B Adamas en boek je verblijf in de historische stad Dendermonde.