Vakantiewoning Maison Raymond

Vakantiewoning Maison Raymond

Charmant vakantiehuisje in het pittoreske Melsen

Merelbeke
Capaciteit
3 Personen
Straat + huisnummer
GAVERSESTEENWEG 851
9820 Merelbeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 475 949 111
Link

Het landelijke Scheldedorp Melsen, deelgemeente van Merelbeke, is sinds 2022 een topadresje rijker. Bart en Nat verbouwden een bijgebouwtje van hun fraaie woonst tot een gezellig vakantiehuisje. Binnen én buiten geniet je van de rustige locatie én het zalige comfort van een tot in de puntjes verzorgde accommodatie.

Bart en Nat bewonen niet alleen een herenhuis met erfgoedwaarde, er hangt ook een bijzondere geschiedenis aan vast: de woning dateert van 1866 maar werd in 1893 door de adellijke weduwe van een gewezen burgemeester omgebouwd tot een klooster, ter nagedachtenis van haar jonggestorven zoon Raymond. Toen Bart en Nat het plan opvatten om een van de bijgebouwtjes te renoveren en er een vakantiehuisje in onder te brengen, was een geschikte naam dan ook snel gevonden: Maison Raymond!
 

Maison Raymond in Merelbeke
Maison Raymond in Merelbeke

Driesterrenverblijf

Het bijhuisje is voorzien van alle hedendaagse comfort en is geschikt voor 2 tot 3 personen. Ideaal dus voor koppels of kleine gezinnen die er eens enkele dagen samen op uit willen. Geen wonder dat Toerisme Vlaanderen de gloednieuwe vakantiewoning al van bij de start 3 sterren meegaf.

De benedenverdieping herbergt de piekfijn uitgeruste keuken en de living. Je vindt er alle nodige apparaten, materiaal en basisproducten om naar hartenlust te kunnen kokkerellen. Kinderstoel nodig? Bart en Nat zetten die met plezier voor je klaar. Vanuit de knusse zithoek - met zalig snorrend kacheltje - heb je een aangenaam zicht op de ruime tuin.

Op de eerste verdieping werd de slaapkamer ondergebracht. Naast een tweepersoonsbed staat er ook nog een zetelbed. En op eenvoudig verzoek wordt er nog een kinderbedje bijgeschoven. De stijlvolle badkamer is voorzien van een wastafel, toilet en instapdouche met extra regendouche.

Maison Raymond Melsen.jpg

Beschermd Scheldelandschap

Maar ook buiten is het fantastisch toeven bij vakantiewoning Maison Raymond. Je hebt een privéterras met gerieflijk tuinmeubilair én toegang tot de grote tuin met houtgestookte sauna, petanquebaan, boomgaard en schapen. Je auto en fietsen kunnen terecht in een afgesloten garage.

Want het heerlijk verstilde Melsen is prachtig én een prima uitvalsbasis om een flink stuk Scheldeland grondig te verkennen. Een wandeling van een paar minuten brengt je tot bij de majestueus stromende rivier. In de uitgestrekte Scheldemeersen - een beschermd rivierlandschap van ruim 100 hectare gekenmerkt door oude Scheldearmen, weilanden met winterse overstromingen en bosjes en struwelen - is het in alle seizoenen fijn stappen en fietsen. Tal van zeldzame en bedreigde dieren en planten voelen zich hier prima in hun sas.

Asselkouter Munte
SInt-Baafskathedraal Gent

Weidse zichten en nijdige klimmetjes

Ga je de andere kant uit, dan beland je al snel in de Makegemse bossen, een omvangrijk en ecologisch heel waardevol boscomplex. Dichter bij Merelbeke vind je met het Gentbos een natuurbos in volle ontwikkeling. Vanuit het hooggelegen kouterdorpje Munte kan je de Asselkouter wandelroute (13 km) doen, met tal van imposante vergezichten. Af en toe gaat de weg behoorlijk nijdig omhoog: je flirt hier dan ook resoluut met de grens van de Vlaamse Ardennen, een wondermooie regio waar de uitdagende fietsroutes bijna niet te tellen zijn. Ook leuk meegenomen: in vrijwel elk dorpje, hoe klein ook, zijn er wel een paar veel gezellige eethuisjes terug te vinden.

En met de fiets of de wagen sta je ook zo in hartje Gent. Ideaal voor wie zin heeft in een dagje cultuur of shopping, een trendy restaurant wil meepikken of gewoon wat gezellige terrasjes wil doen. Om dan na je terugkeer naar Maison Raymond gezellig in de tuin de houtgestookte buitensauna op te zoeken en in alle rust te genieten van het volmaakte buitengevoel.

Maison Raymond in Merelbeke
Maison Raymond in Merelbeke

Boek nu je verblijf!

Zin gekregen om de vele troeven van het Scheldeland vanuit deze vakantiewoning te ontdekken? Surf dan nu naar de website van vakantiewoning Maison Raymond voor de prijzen en alle verdere informatie.