Vlotkamperen op het Donkmeer

Vlotkamperen op het Donkmeer

Onvergetelijk overnachten op het water

Berlare
Capaciteit
10 Personen
Straat + huisnummer
DONKLAAN 119 A
9290 Berlare
E-mail
Telefoonnummer
0469153519
Link

Ontwaken met het gekwetter van vrolijke vogels en de zachte, kabbelende deining van het Donkmeer. Dat kan. Sinds kort heb je in gemeente Berlare de mogelijkheid om te kamperen op een vlot middenin de prachtige natuur van de Donk. Voor wie op zoek is naar ultieme verpozing, schoonheid. En rust, want je slaapt er als een roosje.

Een rimpeling in het water. Geritsel in de bomen. Tijdens het vlotkamperen worden zintuigen op scherp gesteld. Het is een atypische overnachtingsmogelijkheid die niet alleen avonturiers, maar eigenlijk iedereen die weleens tegen de vier muren van een slaapkamer oploopt, aantrekt. Een knotsgek idee, maar ook een onvergetelijke ervaring.

Vlotwat? Vlotkamperen is een eenvoudig maar vooral slim concept. Je slaapt in een tent op een vlot op het water, in dit geval het Donkmeer. Je hotel baadt dus letterlijk in sereniteit. Het is dan ook niet verrassend dat vlotkamperen een gestage opmars maakt. Slapen op het water staat garant voor een betoverende tijd. Ook overdag is het heerlijk vertoeven bij de tent. Je komt er echt los van de alledaagse drukte en stroom aan prikkels.

Ongerepte natuur

Berlare is een groene gemeente met talrijke natuurgebieden: van Berlare Broek tot Scheldebroeken, Heidemeersen, Kalkense Meersen en Reservaatzone Donkmeer. Het Donkmeer schuilt daar middenin. Het vlotkamperen gebeurt op één van de vijf vlotten die tussen de idyllische vlindertuin en de landtong dobberen. Alleen, met z'n’ tweetjes of met vrienden, veel heb je niet nodig om hier te genieten. De omgeving, natuur en kalmte zijn een belevenis op zich. Wie naar het Donkmeer komt, weet dat je respect moet hebben voor de natuur. De zon bepaalt het ritme van de dag. Op ware zomerdagen kan je gaan voor een frisse duik in het nabijgelegen domein Nieuwdonk. 

We moeten het niet verder uitleggen: vlotkamperen betekent de natuur vanop de eerste rij aanschouwen. Vogelspotters zijn vissen in het water op het vlot. Spits de oren en luister naar het concert. Van ooievaars tot oeverlopers, steenuilen, ijsvogels en zelfs de zeldzame kwak… Alerte ogen kunnen deze indrukwekkende vliegers spotten. Misschien komen ze wel op bezoek aan je tent.

foto2TV.jpg

Even boven water komen

Naast ieder vlot ligt een bootje. Zo kan je aan land gaan. Maar waarom die heerlijke bubbel verlaten? Wel, behalve voor de douche en het toilet die aan wal voorzien zijn in een gebouw, valt er in de omgeving van het Donkmeer nog veel meer te beleven. Toerist, wandelaar, fietser, smulpaap, kunstliefhebber, bioloog of historicus. Iedereen komt aan z’n trekken in Berlare en haar omgeving.

In de omgeving van het Donkmeer kunnen stappers zich ten volle uitleven via volgende wandelroutes. Grote, ondiepe waterpartijen, ontstaan tijdens de turfontginingen, tekenen het landschap. Er zijn verharde en toegankelijke paden en kindvriendelijke wandelroutes. Het gebied heeft al wat jaren op de teller en is daarvoor een waardevol ecosysteem voor flora en fauna. Kenners kunnen er hun groen hart ophalen.

Heb je jouw stalen ros meegenomen? Ideaal. Ook al trappend kan je de omgeving van Berlare verkennen via volgende fietsroutes. Kriebelt het om een terrasje te doen? In het Scheldeland ben je nooit ver weg van een sfeervolle stad: Dendermonde is slechts een fietsroute van je verwijderd.

Boek je verblijf

Zin om zelf te komen kamperen op het water? Check dan snel de website van vlotjeskamperen voor meer info over prijzen en beschikbaarheden.