Carnaval vieren tot de zon opkomt, flaneren langs erfgoedpareltjes of liever genieten van de rust en het groen? Aan de oevers van de Dender kan het allemaal. De rivier rijgt steden vol met folklore en erfgoed en waardevolle natuurgebieden aan elkaar.
 
Bij deze 4 logies logeer je in de groene Dendervallei.
 

Logies in de Dendervallei

 

B&B Wiezebed - Lebbeke

Bij B&B Wiezebed verblijf je in Wieze, een dorpje gelegen tussen Aalst en Dendermonde én jarenlang een dorp van brouwers met brouwerij Van Roy in de hoofdrol. Vandaag is Wieze vooral gekend door de chocolade van Callebaut en de Oktoberhallen.  
 
Vlakbij de B&B ligt de Beneden-Dendervallei, een prachtig open natuurlandschap waar de Dender als een blauwe ader door loopt en waar bevers en reigers zich erg thuis voelen.
 

B&B Mussenzele - Haaltert

Je logeert in een landelijk gelegen hoeve in Haaltert, vlakbij de steden Ninove en Aalst. Op het domein vind je ook het Mini Museum Mussenzele dat thema’s uit de periode 1940-1960 brengt rond het gezin, de school, religie, ontspanning en werken en leven op straat.
 
Natuurliefhebbers halen hun hart op in Den Dotter, een beschermd natuurreservaat, met de Molenbeek als blauwe draad. In het voorjaar spot je er de gele dotterbloem, waarnaar het gebied vernoemd is.
 
 

Hostellerie De Biek - Aalst

De voormalige brouwerij De Valck in Moorsel, op een boogscheut van het bruisende Aalst, transformeerde enige jaren geleden in restaurant en hotel De Biek. Verwacht prettige kamers, een interieur met het oorspronkelijke schoonmetselwerk en oude eikenhouten gebinten in het restaurant.
 
Vlakbij ligt het wandelnetwerk ‘Brabantse Kouters’ dat het Kravaalbos, paarsblauw in de lente van de boshyacinten, en de charmante Faluintjes rond Aalst omvat.
 
 
(l) Roesbeekhoeve (r) Ninove

B&B ROESBEEKHOEVE - NINOVE

Je verblijft in een actieve hoeve in de Dendervallei, op een steenworp de stad Ninove. Hier ervaar je het leven op de boerderij van dichtbij! Genieten van een streekbiertje of lekker eten kan in het gezellige eet- en praatcafé.
 
De benen strekken kan in Neigembos, een 65 hectare groot gemengd eiken- en beukenbos dat hoogteverschillen telt van 20 tot 90 meter. De holle wegen zijn een plezier om door te wandelen.
 

ONTDEK MEER over de Dendervallei!

BESTEL NU DE INSPIRATIEGIDS DENDERSTREKEN 

  • Ontdek de Dendervallei, de Dendersteden en hun culturele en culinaire hoogtepunten
  • Fiets 5 verrassende knooppuntenroutes in en rond de Dendersteden
 

4x logeren langs de Dender

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!