5x logeren langs de Schelde

De Schelde stroomt als een blauwe levensader doorheen Scheldeland en verbindt charmante dorpjes met prachtige natuurparels. Vele dichters en kunstenaars lieten zich reeds inspireren door de aantrekkelijke muze van de stroom.

Bij deze 5 logies logeer je vlakbij deze machtige getijdenrivier, die zich al kronkelend een weg baant door het landschap. 

Logies langs de Schelde

 

Uitzicht Studio Ebdiep

Studio Ebdiep - Puurs-Sint-Amands

Studio Ebdiep is genoemd naar de prachtige locatie waar de studio zich bevindt, vlakbij het ebdiep, een inham aan een van de mooiste bochten van de Schelde. Je hebt er een fenomenaal zicht op het pittoreske kerkje van vissersdorp Mariekerke en waant je er in de wereld van Stille Waters. Zelf op stap gaan langs dit adembenemende waterlandschap? Dat kan via de Wandelnetwerkkaart 'In het land van Stille Waters'

Boek je verblijf

B&B Appelsveer

B&B Appelsveer - Dendermonde

Bij B&B Appelsveer logeer je vlakbij één van de o zo typische veren: het veer Appels - Berlare. Ontwaken doe je hier in alle rust in het groene Scheldelandschap. Het restaurant en ijshuis dat bij de B&B horen zorgen ervoor dat ook je smaakpapillen verwend worden. Proef er van de lekkerste huisbereide producten gemaakt met verse vruchten uit de geklasseerde boomgaard. Zin in wat beweging? De fietsgids 'Overstromen' biedt inspiratie voor 7 fietsroutes langs Schelde, Durme en Rupel.

Boek je verblijf

B&B d' Apotheeke

B&B d'Apotheeke - Gent

d' Apotheeke is een gezellige B&B in een bijzonder pand, op het kruispunt van de mooie Scheldemeersen en het bruisende Gent. d' Apotheeke bood ruim 60 jaar lang onderdak aan verschillende generaties apothekers. Het hoofdstuk van pillen en medicijnen in de apotheek is afgesloten, maar vandaag vinden bezoekers er een andere soort helende kracht: ontspanning en gezelligheid.

Boek je verblijf

B&B Cosy Cottage

B&B Cosy Cottage - Dendermonde

Bij Cosy Cottage kan je, naast de ruime kamers, genieten van een prachtig groene tuin met zwemvijver die grenst aan de Scheldedijk. Naast de Schelde is ook de Dender niet ver af, keuze te over dus voor ontspanning langs de waterkant. Wil je naast de Scheldevallei ook de groene Dendervallei verkennen? Dan vind je in de fietsgids 'Denderstreken' 5 verrassende knooppuntroutes.

Boek je verblijf

Vakantiewoningen Eb en Vloed

Vakantiewoningen Eb en Vloed - Bornem

Eb en Vloed zijn twee gerestaureerde vakantiewoningen langs de Scheldedijk in Weert. Een stukje Scheldeland dat wordt 'omarmd' door de nieuwe en de oude bedding van de Schelde, en een waar wandel- een fietsoord. Ook het knappe kasteel van Marnix de Sainte Aldegonde, één van de oudste waterburchten van de regio, kan je er in de buurt bezoeken.

Boek je verblijf

 

Zin gekregen in een weekendje weg met familie of vrienden? Bekijk hier het volledige logiesaanbod.

5x logeren langs de Schelde

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!