Vakantiewoning 't Klein Gent

Vakantiewoning 't Klein Gent

Charmant vakantieverblijf vlakbij Gent

Destelbergen
Capaciteit
4 Personen
Straat + huisnummer
Kleingentstraat 1
9070 Destelbergen
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 355 63 93
Link

Heerlijk genieten van het schone leven, maar je toch terugtrekken in alle rust als je d’r even genoeg van hebt? Alle voordelen van een bruisende cultuurhistorische stad, gecombineerd met de heerlijke ontspanning van een landelijk dorp? Dat is exact wat je vindt in ’t Klein Gent. 

't klein gent.jpg

Ontspannen, leven, ontdekken

Dit vakantieverblijf is gelegen in het rustige Destelbergen. Je geniet hier ten volle van je vrije tijd en je gezelschap. Dit gerestaureerde vakantiehuis heeft alles om jong en oud maximaal te verwennen. Kom proeven van uitmuntend comfort, warme gastvrijheid en… de nabijheid van het altijd zo mooie Gent. 

Als je niet de hele tijd in de stad wilt vertoeven, is deze vakantiewoning een goeie keuze. Want naast een bezoekje aan Gent, valt er ook in de directe omgeving een hoop te zien en te beleven, en geniet je er van de natuur en de rust. Ideaal voor een ontspannen vakantie vol variatie.

hoeve klein gent.jpg

Een pand met een rijke geschiedenis

Laat ons eerst de woning eens van nabij bekijken – je zal het je niet beklagen. Dit nagelnieuwe vakantieverblijf bevindt zich op de site van een oude hoeve. 

In een ver verleden vertrokken van hieruit allerlei geteelde goederen, waaronder graan en melk, in de richting van de Sint-Baafs Abdij in Gent. Een rijke en fascinerende geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met de Arteveldestad.

klein gent 3.jpg

Oh, zit dat zo!

Deze hoeve bevond zich op de buurtweg “Le chemin du Hameau de Kleyngent à Lokeren”. Tussen Gent en Lokeren dus. Het is aan deze ‘Kleyngentstraet’ dat deze B&B haar naam ontleende.

Kleyngent is nog steeds een gangbare naam in dit gebied. Het is afkomstig van het oude toponiem dat al vermeld stond op het plan van Carolus Benthuys in 1771. Zo, dat weet je ook weeral. 

5 generaties onder één dak

Het vakantiehuis werd ondergebracht in de paardenstal van de hoeve en stamt uit de 19e eeuw. Paardenkweker Aloïs Van Laere was immers zo’n vijftal generaties terug de uitbater van deze boerderij.

Het bedrijf groeide mettertijd uit tot een gemengd landbouwbedrijf. Vanaf de jaren tachtig werden de boerderij-activiteiten afgebouwd. Nu krijgt de paardenstal een heel andere invulling: een geweldige vakantiewoning, beloond met maar liefst 3 sterren door Toerisme Vlaanderen.

klein gent keuken 2.jpg

Accommodatie: nadruk op comfort én functionaliteit 

Eigentijds comfort, knappe vormgeving en functionaliteit waren sleutelwoorden bij deze uiterst geslaagde restauratie. Daar doen bezoekers natuurlijk hun voordeel mee.

In de ruime en strakke keuken is alles aanwezig om met het grootste gemak een geweldige maaltijd tevoorschijn te toveren. Je kan hier terecht om te goochelen met ingrediënten, vanaf het ontbijt tot een late snack. Deze keuken werd opgevat als een open concept en sluit dus mooi aan bij de leefruimte.

klein Gent.jpg

Genoeg plaats om te leven

In die leefruimte vind je een heerlijk ruime zetel om volop te ontspannen, te keuvelen, te spelen… De zetel kan worden omgevormd tot een gerieflijk extra bed voor twee personen. Extra mooi is het grote raam dat doorloopt van onder tot boven; een vide, zoals dat heet. 

't klein gent tuin buiten.jpg

Genieten van de buitenlucht 

Bij mooi weer is het terras een uiterst leuke plek om te genieten van de omgeving en je longen te vullen met de gezonde frisse buitenlucht. 

De kinderen leven zich ongetwijfeld helemaal uit op het grote grasveld. Zo kan je ze ’s avonds probleemloos in hun bedje leggen voor een goed nachtje slaap – terwijl jij het terras weer opsluipt met een flesje wijn in de aanslag.

klein gent kamer.jpg

Lekker slapen

De slaapkamer bevat een uiterst gerieflijk boxspring bed, een strakke inloop-douche met aansluitend lavabo-meubel en een afzonderlijk toilet. Ook een kinderbedje en -zitje zijn voorhanden. Het hele gezin ronkt hier als een roosje in de rust van Destelbergen.

Destelbergen.jpg

In de omgeving

Er valt een hoop te doen in de omgeving van dit vakantiehuisje. Zo is de Fietsen langs Kastelen Fietsroute een absolute topper. 

Het Succakasteel en de site Bergenkruisen liggen vlakbij. Ideaal dus zijn wandelingen of fietstochten langs de verschillende kasteelparken  . De kasteelsites zelf zijn privaat domein, maar de groene omgevingen errond vormen een paradijs voor wandelaars en fietsers.

Damvallei Destelbergen.jpg

De natuur in!

Ook de Damvallei, een laagveen gevormd door enkele meanders van de Schelde, is de moeite waard. De uitgestippelde wandelroutes brengen je langs bloemrijke, vochtige hooilanden en diverse turfputten. Het landschap wordt bepaald door twee meren.

Een bezoek aan de stad Gent is natuurlijk ook altijd een goed idee. De bruisende Fiere Stede blijft bezoekers verrassen met een uiterst rijk cultureel aanbod én oergezellige horecazaken. 

destelbergen klein gent.jpg

Boek nu jouw verblijf!

Wil je ook genieten van een weekendje weg in 't Klein Gent? Boek dan snel jouw verblijf in deze leuke vakantiewoning. Check de website voor meer info over prijzen en beschikbaarheden!