Hotel De Kalvaar

Hotel De Kalvaar

Wakker worden vlakbij Ninove, in de warme gezelligheid van Hotel De Kalvaar

Ninove
Capaciteit
28 Personen
Straat + huisnummer
BRAKELSESTEENWEG 562
9400 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 50 44 35
Link

Het Oost-Vlaamse Ninove ligt aan de Dender. De stad nodigt je uit. Het is één langgerektechte uitnodiging om een flinke duik te nemen in haar boeiende geschiedenis. Een historie die teruggaat tot de 13de eeuw. Niet voor niets wordt ze “de Oudste, de Stoutste en de Wijste der Steden” genoemd. 

Wat dat precies betekent, kan je zelf gaan ervaren tijdens je verblijf vlakbij de stad. Natuurlijk logeer je dan bij Hotel De Kalvaar, een pareltje van gezelligheid en gastvrijheid in een landelijke deelgemeente van de stad.

Ninove Centrum.jpg

Tussen de wortelkrabbers

De Ninovieters worden ook wel de ‘wortelkrabbers’ genoemd. Aan jou te ontdekken waarom. Nergens oogt de Dender zo indrukwekkend, nergens is de omgeving zo groen en ongerept als in de omgeving van Ninove. 

Op amper enkele minuutjes rijden van het centrum ligt het gezellige familiehotel De Kalvaar. In het restaurant geniet je van de heerlijke gerechten of een lekkere cocktail.

dekalvaar_lageresolutie_097.jpg

Familiaal en luxueus

In november 2019 behaalde de familie De Bisschop voor haar hotel De Kalvaar de Award  van klantvriendelijkheid, gastvrijheid en service aan de klant. Dat wil al wat zeggen en je merkt meteen waarom ze die hebben binnengerijfd. 

In het hotel maak je een keuze uit 14 gezellige kamers, allemaal voorzien van badkamer, toilet, flatscreen TV en gratis wifi.

dekalvaar_lageresolutie_075.jpg

Een toprestaurantje

Na een vermoeiende dag in de stad kan je genieten van de lekkere keuken in het restaurant van dit hotel. Klassieke gerechten en seizoensgebonden suggesties staan op het menu van De Kalvaar. Maar ook een dagschotel behoort tot de mogelijkheden – lekker en voordelig geprijsd. Met volle overgave stort de kok zich op de verwerking van chocolade en bier in zijn gerechten. Ja, er is zelfs een echt ‘bierarrangement’ beschikbaar. 

Uiteraard kan je in de namiddag genieten van een lekkere kop koffie en overheerlijke pannenkoeken en ijsjes. In de zomer serveert men overheerlijke cocktails, salades en huisbereid ijs op het ruime terras met loungezetels. Achteraan in de tuin kunnen de kleine klantjes hun hartje ophalen in de speeltuin.

Dender Ninove.jpg

Op adem komen in de Dendervallei

De Kalvaar draagt het label van fietsvriendelijk hotel. Het moet dan ook gezegd: in deze omgeving kan je wonderlijke fietstochten maken, doorheen adembenemende natuur en landschappen.

De bijzondere Dender werd steeds belangrijker voor toerisme en recreatieve vaart. De natuur is dan ook indrukwekkend in de Dendervallei: diverse biotopen, blauwe reigers, weiden, meersen en broeken...  De inspanningen om het Denderwater te zuiveren zorgden voor een opmerkelijke verbetering van de waterkwaliteit én het visbestand.

Fietsen Dender.jpg

Stevig tochtje op twee wielen

Via het jaagpad kan je fietsen van Geraardsbergen naar Dendermonde. Onderweg vind je picknickplaatsen met schuilhut. Daar kan je smullen van het lunchpakket dat het team van De Kalvaar voor je klaarmaakte. 

Liever het water op dan erlangs? Voor de pleziervaart zijn er op diverse plaatsen aanlegsteigers met aangepaste infrastructuur. In Ninove werd de aanlegsteiger volledig vernieuwd.

Den_Belleman_Ninove-11.jpg

Nog meer lekkers

De hoteluitbaters verwijzen met plezier naar enkele zaken in de omgeving, waar je smakelijke en boeiende uren kan doormaken. Op de Denderkaai, onder de schaduw van majestueuze bomen vind je café Den Belleman, befaamd voor zijn ruim assortiment bieren, waarvan vele van ’t vat. Proef er zeker een lekkere Witkap, hét bier bij uitstek van Ninove. Ook verzorgde snacks en ijscoupes staan voor je klaar. 

Uniek voor foodies, coffeelovers en creatieve duizendpoten is Bar Sajet, koffiebar, lunchbar en soul store. De gepassioneerde uitbaters bieden je in hun winkel ook wol en kleine hebbedingen aan. Een leuke hotspot om eens te gaan snuisteren.

Onze Lieve vrouw Hemelvaartkerk Ninove
Koepoort in Ninove

Cultuur en natuur in de buurt

Recreatiedomein De Gavers, net over de grens in de Vlaamse Ardennen, beschikt over een strand, zwembad en -vijver. Je kunt er varen, wandelen, fietsen, mountainbiken en watersporten. Een camping, vakantiewoningen en trekkershutten wachten je op.

Liever de stad in? Dan is Ninove een echt pareltje! Wandel er door de Koepoort, ga op visite bij de stadsreuzen in de Hospitaalkapel of bezoek de fenomenale abdijkerk. Na een dag met veel ontdekkingen is het even aangenaam terugkeren naar je gastvrije Hotel De Kalvaar.

Boek je kamer in dit hotel

Wilt je de rust en zalige luxe van hotel De Kalvaar zelf beleven? Boek dan je kamer via de website van het hotel. Je vindt er alle info over prijzen en beschikbaarheden.