Unique C

Unique C

Tussen Scheldenatuur en 't Stad

Zwijndrecht
Capaciteit
2 Personen
Straat + huisnummer
ANTWERPSESTEENWEG 246
2070 Zwijndrecht
E-mail
Telefoonnummer
+32498422630
Link

Een weekendje op adem komen in een rustige buurt en gaan fietsen langs de Schelde? Of toch maar kiezen voor Antwerpen met zijn vele leuke cafés, hippe boetieks en levendige vibe Als je in Unique C in Zwijndrecht verblijft, hoef je niet te kiezen.

Thuisgevoel

Ligt het aan de hartelijke ontvangst van Chrisje? Aan het snorren van haar poezelige huisgenootjes Orie en Broertje? Of aan de warme i nrichting van de gastenkamer? Feit is dat je je bij Unique C meteen thuis voelt. De gastenkamer van Chris maakt deel uit van haar eigen woning gelegen in een rustige straat in Burcht een deelgemeente van Zwijndrecht. Chris knapte het rijhuis op met veel liefde voor de ziel van het gebouw.

Takeaway ontbijt

De mooie inkomhal in zwart wittinten met houtaccenten zet de toon voor de rest van het huis. Van hieruit leidt een zwartgeschilderde trap je naar boven, waar zich de gastenkamer bevindt. Met zijn stemmige tinten, houten vloer, comfortabel bed en cosy zithoek straalt de kamer een en al huiselijkheid uit.

’s Morgens laat Chris je zachtjes wakker worden met een gevarieerd ontbijt in de keuken of op het terras bij mooi weer. Je kunt de gastvrouw ook vragen om een takeaway onbijt, zodat je extra tijd hebt om de omgeving te ontdekken. Want er valt heel wat te zien en te beleven!

Rondflaneren in Antwerpen

De grootste troef van Unique C is misschien wel de ligging: op een boogscheut van Antwerpen. In deze capital of cool weet je niet wat eerst gedaan. Bezoek bijvoorbeeld het ModeMuseum en ga daarna shoppen in het historische centrum vol trendy boetieks. Loop daarbij de Onze Lieve Vrouwkathedraal eens niet voorbij, maar vergaap je aan de vier Rubens schilderen die dit 123 meter hoge werelderfgoed rijk is. Wist je trouwens dat de kathedraal het groot ste gotische bouwwerk van de Nederlanden is?

Sluit je dag af met een Bolleke op een terra s op de Grote Markt, om daarna te gaan dineren in een van de vele hippe horecazaken die ’t Stad rijk is. Of ga picknicken boven op het MAS, waar de hele stad aan je voeten ligt.

Waasland_DeWaterbus.jpg

Op het water

De leukste manier om naar ’t Stad te gaan, is natuurlijk met DeWaterbus. Die boot vaart van Hemiksem in het zuiden naar Kallo in het noorden en doet onderweg haltes aan als het Steenplein, Sint Anneke en Zwijndrecht. Vanuit Zwijndrecht sta je op een half uurtje aan het Steenplein.

Tijd over? Vaar dan eens naar het pittoreske Lillo met zijn fort uit de zestiende eeuw. Je kunt de omgeving zelfs verkennen met de fiets, want je tweewieler mag gratis mee op de boot.

Burchtse Weel Zwijndrecht1.jpg

Haal je toch liever je groene hart op in de natuur? Op vijf minuten wandelen van B&B Unique C bevindt zich de Burchtse Weel Het natuurgebied ontstond toen het Scheldewater eeuwen geleden door de dijk brak en er een wiel een diepe poel ontstond. In 2011 werd de Burchtse Weel heraangelegd als slikken en schorrengebied in het kader van het Sigmaplan. Vandaag is het de ideale plek om allerlei watervogels te spotten.

Beschermd landschap

Iets verderop, maar nog altijd op wandelafstand van Unique C ligt het Vlietbos. Dit natuurgebied met eenoppervlakte van 32 hectare is een pleisterplaats voor heel wat trekvogels. Het westelijk deel van dit beschermde landschap bestaat vooral uit populieren, het oostelijk deel uit berken en wilgen. Mis zeker het duinengebied niet, met planten als duinlangbaardgras, vogelpootjes en kruipwilg.

icoon_fietsroute.jpg

Langs het water

Nog een goede tip: verken de omgeving op twee wielen. Bij deelfietsnetwerk Donkey Republic in Burcht kun je elektrische fietsen huren. Volg bijvoorbeeld de Schelderoute, een van de iconische fietsroutes die Vlaanderen doorkruisen, en ontdek de Scheldevallei met de rivier als blauwe draad. Ook de Kunststedenroute, een andere iconische fietsroute, passeert hier en loopt gedeeltelijk langs de oevers van de Schelde.

Boek nu je verblijf

Zin om de Scheldevallei en Antwerpen te verkennen vanuit deze unieke plek? Check dan snel de website van B&B Unique C.