Waar in Scheldeland je ook komt, je wordt er met een glimlach onthaald. Dat je in Scheldeland met open armen ontvangen wordt, is voor Laurens De Middeleer evident. Als schapenmelker en logiesuitbater staat gastvrijheid voor hem op de eerste plaats. Hij geeft je ook nog enkele tips in Scheldeland mee.

Ambachtelijke schapenkaas van schapenmelkerij Bosschelle in Denderhoutem

Laurens belichaamt als geen ander dat authenticiteit en gastvrijheid centraal staan in het Scheldelandse leven. Die gastvrijheid heeft Laurens naar eigen zeggen  van zijn ouders meegekregen. Die baten een vakantiehuis uit dat naast de schapenmelkerij ligt. In de voormalige hoeve komen gasten tot rust en worden ze met open armen ontvangen.

3 weekendtips van Laurens:

1. Ontdek lokale producten

Wandel eens rond op een lokale markt, het is de ideale manier om onze lokale streekproducten te leren kennen. Breng ook zeker een bezoekje aan het Aalsterse proeverijenhuis Ambarosa. Je maakt er uitgebreid kennis met de streekproducten uit het Land Van Aalst. In de winkel vind je meer dan 300 lekkernijen: bieren, gins, kazen, koeken, ... Je kan in Ambarosa ook terecht voor een proeverij, waarbij je het beste van Scheldeland voorgeschoteld krijgt.

Ontdek de streekproducten

2. Fietsen langs de Dender

Al fietsend langs de Dender ontdek je de authentieke steden en dorpjes van Scheldeland. Geniet op een van de leuke terrasjes van een streekbiertje. Met de Reuzenroute fiets je langs de de idyllische Schelde- en Dendervallei. Een heerlijke combinatie van prachtige rivieren en rustige natuur.

Download de Reuzenroute

3. Dotterbloemen spotten

Ga wandelen in het natuurgebied Den Dotter in Haaltert, spot vogels en dotterbloemen die de graslanden in het voorjaar geel kleuren. Met de Den Dotterroute wandel je door het 250 ha grote natuurgebied en voorbij 3 watermolens.

Download de gratis route

Logiestip: Hotel Van Reeth's Koffiebranderij

In Hotel Van Reeth’s Koffiebranderij wordt er sinds 1857 koffie gebrand. Het charmehotel in Puurs heeft 10 kamers ter beschikking. Met een kopje verse koffie is het heerlijk toeven aan de open haard of in de binnentuin.

Boek je overnachting

Wil je meer tips van Scheldeland ambassadeurs? Bekijk hier de tips van de steengoed en bier ambassadeurs.

Bestel nu je gratis Scheldeland vakantieboek

  • 3 reportages en talloze tips voor een weekendje weg
  • 7 gepassioneerde ambassadeurs nemen je mee
  • 12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes

Bestel het vakantieboek

 

3 tips voor een weekendje weg

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!