Dit zijn de favoriete plekjes van uitbater Eric van 't Hof Schuurke

Dit zijn de favoriete plekjes van uitbater Eric van 't Hof Schuurke

Ontdek zijn persoonlijke fiets- en wandeltips in Scheldeland

Sinds 2008 baat Eric Ghysbrecht ‘t Hof Schuurke uit: een authentiek weekendcafé aan watermolen Ten Broeck in Mere. Voorbijgangers die van plan waren om het bij één drankje te houden, blijven hier alsnog plakken. Het geheim? Een rustgevende setting, een nonchalante uitstraling en een sfeermaker als uitbater.

 

Vlierbloesemaperitief op het terras 

Begin juni geeft Eric het startschot van het vlierbloesemseizoen. “Ik pluk de bloesems en maak er zelf een aftreksel van dat de basis vormt voor ons vlierbloesemaperitief: met of zonder alcohol. In de zomer smaakt dat natuurlijk heerlijk in onze imposante tuin, die vol staat met wilde bloemen. Op enkele snoeiwerken na laat ik de natuur hier haar gang gaan. De haag rond de tuin creëert een echte cocon voor bezoekers.”

t_hof_schuurke_watermolen-5.jpg
t_hof_schuurke_watermolen-9.jpg

Authentieke Leuvense stoof 

Maar ook het interieur ademt sfeer. Dankzij de retro meubels en vintage decoratie spat de authenticiteit hier van de muren. “Tijdens koude maanden is de stoof extra aangenaam. Het is een authentieke Leuvense stoof waarop we in de winter nu en dan wafels bakken.”

“Ook een zekerheid wanneer je binnenstapt bij ‘t Hof Schuurke: er staat altijd een ketel spaghettisaus op het vuur te pruttelen. Maar… Op is op!”

Beschermd monument

‘t Hof Schuurke maakt deel uit van een originele molensite. De watermolen Ten Broeck werd in 1994 zelfs geklasseerd als monument. “De schuur is verbonden met een restant van de watermolen, de oude maalderij en het molenhuis, waarin ik zelf woon. Tijdens Open Monumentendag zwier ik de deuren van de maalderij en de molen ook open.”

 

t_hof_schuurke_watermolen-3-min.jpg

Sfeer in Scheldeland

“Als lid van verschillende verenigingen voel ik me sociaal sterk verbonden met Scheldeland. Ik ben afkomstig uit Aalst dus vier ook carnaval. Misschien typeert dat mij nog het meest: overal waar ik kom, wil ik mensen entertainen. Creativiteit is belangrijk. Oók in het café. Ik kan zomaar een pruik bovenhalen en een act uit mijn hoed toveren. Daarnaast organiseer ik regelmatig optredens.”

 

Actief de regio (her)ontdekken 

“We zien een mix van fietsers en wandelaars. Het café ligt op een fietsknooppunt en is een stop op vele wandelingen. In de zaak liggen dan ook verschillende kaarten. De meest recente toevoeging is de Molenfietsroute.”

kruiskoutermolen-3.jpg
den_dotter-7-min.jpg
blauwbos-1.jpg

Persoonlijke tips van Eric: 

  1. ‘t Hof Schuurke: “Mijn favoriete pauzeplek is uiteraard mijn eigen weekendcafé ‘t Hof Schuurke. Hier vergeet ik even de tijd. In de directe omgeving van watermolen Ten Broeck en het gehucht Broek is het ook heerlijk wandelen.” 
  2. Kruiskoutermolen in Mere: “Door de hogere ligging vind je hier het mooiste uitzicht van de omgeving. Dit jaar vierde deze grote windmolen zijn 100-jarig bestaan. Met verschillende kraampjes vierden de verenigingen uit de buurt mee.” 
  3. Blauwbos en natuurgebied Den Dotter: “In het Blauwbos ga ik graag wandelen met de hond. Het bos maakt deel uit van natuurgebied Den Dotter. Hier vind je de ideale combinatie van rust, natuur en beestjes.”