B&B ‘t Plein

B&B ‘t Plein

Vlak bij de stad maar toch in het groen

Vlak bij het levendige Mechelen maar toch in het rustige groen van Scheldeland: veel idealer kan een Bed & Breakfast niet gelegen zijn. Vanuit ‘t Plein in Hombeek kun je alle kanten op!

Rust alom

Het valt je meteen op: Hombeek straalt een intense rust uit, met malse weiden en hier en daar wat grazende koeien, opvallend veel kapelletjes en op de achtergrond het rustgevende silhouet van de Sint-Martinuskerk. In alle windrichtingen stuit je op groene oases, blauwe rivierarmen en meertjes. Te beginnen met de Eglegemvijver, bijgenaamd ‘de put van Hombeek’, een natuurgebied van 43 hectare waar wandelaars en watersporters hun hart kunnen ophalen.

Huis met tuin

In die groene omgeving ligt B&B ’t Plein. De voorgevel ziet er misschien wat anoniem uit, maar achteraan vind je een waar paradijs. De houten achtergevel geeft je meteen een aangenaam gevoel. Binnenin vind je 3 charmant ingerichte kamers met elk een eigen badkamer. En dan de grote tuin! Hier kom je echt tot rust.

Royaal ontbijt

De B&B biedt je ‘s ochtends een royaal ontbijt aan in de eetzaal. Kook je graag zelf je potje? Eén kamer in het huis heeft een kleine keuken. En anders kun je ook de plaatselijke horeca verkennen. In Hombeek zelf of op de Mechelse Grote Markt.

B&B tPlein1.jpg

Overal dichtbij

Waarschijnlijk dé troef van ‘t Plein: betere verbindingen vind je nergens. De bus stopt vlak voor de deur en brengt je op 15 minuten naar de stad. De oprit naar de E19 is vlakbij en je hebt een privéparking aan de B&B zelf. Ook fietsers komen niets tekort. In de overdekte fietsenstalling kun je je elektrische fiets opladen.

Welkom in Mechelen

Als uitstapje ligt Mechelen voor de hand. Kuier wat rond in het centrum en je vindt gegarandeerd leuke plekjes waar het goed toeven is. Beklim zeker ook de imposante toren van de Sint-Romboutskathedraal die op de Unesco-werelderfgoedlijst prijkt. Ook Technopolis en de dierentuin Planckendael in Muizen zijn publiekstrekkers.

zennegat-10.jpg

Bewonder het Zennegat

Het meest schilderachtige plekje in de buurt van Hombeek is ongetwijfeld het Zennegat, het drierivierenpunt waar de Zenne, het Kanaal Leuven-Dijle en de Dijle samenvloeien. Het is een heel schilderachtige plek met een bruin caféetje en een bonte verzameling oude huisjes. Het natuurgebied rond het Zennegat leeft op het ritme van het getij, waardoor er zeldzame slikken en schorren zijn ontstaan. Die vormen een thuis voor heel wat vogels. Neem je verrekijker mee!

 

klein-willebroek
veer boom klein-willebroek

Verken Klein-Willebroek

Ook het schippersgehucht Klein-Willebroek mag je niet missen. Het dateert al uit de 16de eeuw. Bewonder het eeuwenoude Sashuis (ook wel Spaans Huis) en geniet vooral van de omgeving - een beschermd dorpsgezicht.

preview_f44104e13b4c4fda8a3ffa0c83cb5c95eedb623667ea4d3ab4276cf71ac17d498f4dbfb9d2464c82abfce801505433f8.jpg

Ga de natuur in

Ook het natuurgebied Blaasveldbroek zal jou (en de kinderen) verbazen. Het 160 hectare grote domein is een trekpleister voor iedereen die houdt van natuur en sport. Je kan er picknicken en ravotten, maar ook de otter & beverwandeling doen in het spoor van de speelse otter en de bouwlustige bever..

Boek je verblijf in Scheldeland

’t Plein is je ideale adres voor een rustgevend verblijf vlak bij de stad. Meer info en prijzen vind je hier.

PRAKTISCH

1-6 personen
Gijsbeekstraat 61, 2811 Hombeek (Mechelen)
M: 0471716887
E: tplein1@telenet.be
W: https://www.tplein.be/home

Bekijk de website