B&B Mirabella

B&B Mirabella

Voel je elk seizoen thuis in deze gerestaureerde vierkantshoeve in Lede

Lede
Capaciteit
1 - 9 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
BLOMSTRAAT 4
9340 Lede
E-mail
Telefoonnummer
0478239132
Link

De familie Schockaert – Van Den Bossche liet zich voor de naam Mirabella inspireren door de vele mirabellenbomen in de boomgaard. De naam doet dan ook wegdromen naar zwoele zomeravonden waarbij de geur van vers fruit in de lucht hangt. Mirabellen zijn kleine vroegrijpe pruimen die meestal geel van kleur zijn, maar ook in het blauw of rood voorkomen. Wandel zeker eens door de boomgaard om de kleurrijke vruchten te bewonderen.

Mirabella in Lede.JPG

4 Seizoenen in de themakamers

B&B Mirabella biedt 4 gezellige gastenkamers in een gerestaureerde vierkantshoeve. Elke kamer is voorzien van het nodige comfort. De 4 kamers werden elk naar een seizoen vernoemd. Zo heb je de Zomerkamer op het gelijkvloers. Deze rolstoeltoegankelijke kamer heeft een warme uitstraling met zonnige tinten en veel ruimte. De badkamer bij deze kamer heeft een aangepast toilet en een vlakke inloopdouche. 

De Lentekamer straalt in frisgroene tinten met handgeschilderde wijnranken boven het bed. In de Herfstkamer stap je meteen het seizoen van de vallende bladeren binnen met aubergine- en speculooskleurige muren. Hier werd ook extra aandacht besteed aan gasten die gevoelig zijn voor stofallergieën. Het beddengoed is hypoallergeen en er staat een lederen fauteuil om in te relaxen. De Winterkamer zorgt tot slot voor de nodige verfrissing met wit- en grijstinten, karaktervolle inrichting en opvallende ornamenten. 

Uitgebreid ontbijten

Bij B&B Mirabella kan je ’s avonds tot rust komen in het sfeervolle salon met open haard of bij mooi weer gezellig iets drinken op de beschutte binnenkoer. ’s Ochtends geniet je van een uitgebreid ontbijt met vers geperst sinaasappelsap, koffie of thee naar keuze, een assortiment ontbijtkoeken, brood of ontbijtgranen, huisgemaakte confituur, charcuterie, zuivel en verschillende soorten fruit. 

Het ontbijt kan geserveerd worden in het salon of op het terras. Op aanvraag maken de uitbaters ook met veel plezier een picknick voor je klaar.

Fauconniersmolen Lede.jpg

Rolstoel- én fietsvriendelijke B&B

B&B Mirabella mag trots uitpakken met het A-label voor toegankelijk toerisme. Dat betekent dat de kamers basistoegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit. Daarnaast is B&B Mirabella ook een fietsvriendelijke logies. De uitbating is gelegen vlak bij fietsknooppunt 19. Je verkent er dus makkelijk de omgeving op twee wielen via het uitgebreide Fietsnetwerk Scheldeland of kan de Aalst Fietsroute uittesten. 

Gasten kunnen er bovendien fietsen huren, hun eigen fietsen veilig stallen of repareren en gebruik maken van gratis fietskaarten. De uitbaters raden je alvast aan om langs de tientallen wind- en watermolens in de omgeving te fietsen, waaronder ook de mooie Fauconniersmolen.

kerk Lede.jpg

Op verkenning in Lede en omstreken

B&B Mirabella is gelegen in het charmante Lede, een fusiegemeente centraal in Oost-Vlaanderen. De hoeve ligt aan de rand van het natuurgebied Honegem, een meer dan 100 hectare groot geklasseerd natuurgebied. Hier ontdek je prachtige fauna en flora en een reservaat vol turfputten, historisch grasland, moeras en bos. Het is de ideale omgeving voor een fikse wandeling in het groen. 

Of trek je wandelschoenen aan voor een mooie wandeltocht via de Vier Uitersten Wandelroute. Via lus 1 en lus 2 bepaal je zelf of je voor een korte wandelroute kiest of beiden combineert.

Werfplein_aalst.jpg

Kasteel van Mesen

In het centrum van Lede kan je ook wandelen langs het Kasteel van Mesen dat in een 7 hectare groot park ligt. Het prachtige oude gebouw is absoluut de moeite waard om eens langs te wandelen. 

Lede ligt bovendien niet ver van Denderende steden Aalst en Dendermonde. Zowel per fiets, bus, trein of wagen ben je zo in één van beide steden. In Aalst kan je uiteraard naar het beroemde carnavalsfeest in het voorjaar, maar ook de rest van het jaar heeft de stad heel wat te bieden. In Dendermonde ontdek je een rijke geschiedenis en de charme van de authentieke binnenstad.

Boek nu je verblijf

B&B Mirabella in Lede heeft alles in huis om van jouw vakantie een echt succes te maken. Zet je rustig met een glaasje op het gezellige terras na een dagje  wandelen of fietsen in de omgeving en kruip nadien heerlijk onder de wol in een van de vier seizoenskamers. Aarzel niet en boek meteen jouw verblijf bij B&B Mirabella!