B&B Befour

B&B Befour

Slapen als de patron van een oude textielfabriek

Aalst
Capaciteit
16 Personen
Straat + huisnummer
FELIX DE HERTSTRAAT 22
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 21 04 69
Link

Textiel en Aalst gaan samen zoals water en brood. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – denk maar aan de fascinerende geschiedenis van Pieter Daens. In heel Aalst zijn nog sporen te zien van de woelige textielgeschiedenis. Als je naar hier komt, wil je dus misschien wel slapen in een oude textielfabriek? Dat kan! Bij Befour. Deze Bed & Breakfast ligt pal in het centrum van Aalst op een boogscheut van de Grote Markt.

Grote Markt Aalst.jpg

Verweven met geschiedenis

Bij B&B Befour ben je verweven met de Aalsterse geschiedenis. De woning dateert van 1900. Na de Tweede Wereldoorlog sloten veel textielfabrieken de deuren. De meesten daarvan werden gesloopt. B&B Befour gelukkig niet.

In de B&B kan je zelf ontdekken hoe de patron en zijn familie destijds leefden, want in hun woning zijn nu de gastenkamers. De nieuwe eigenaars renoveerden de fabriek zelf tot hun eigen woning. Met aandacht voor de originele architectuur, dat merk je aan alles.

Befour in Aalst.jpg

Te gast bij de Burgemeester(s)

In Bert’s Bed & Breakfast slaap je in kamers die vernoemd zijn naar Aalsterse Burgemeesters. Niet kamer 3 dus maar kamer Eugeen Bosteels. De kamers zijn hedendaags ingericht en ’s ochtends staat er natuurlijk een lekker uitgebreid ontbijt voor je klaar.

Wat de patron niet had, maar jij wel? Dat is de wellnessruimte. Heerlijk ontspannen in de sauna, belevingsdouche of infraroodbank. De ruimte is voor gemeenschappelijk gebruik, maar je kan ‘m ook privé boeken volgens beschikbaarheid. En nee hoor, geen burgemeesters te zien hier.

2015_Sint-Martinuskerk_ext_zonnig_1_Cameraad_Gert Swillens.jpg

Veel te doen in de Ajuinenstad

Een B&B op wandelafstand van de Grote Markt? Dat wil ook zeggen: op wandelafstand van terrasjes. Maar ook van het oudste Schepenhuis met Belfort van de Nederlanden, de gotische Sint-Martinuskerk en ’t Gasthuys - Stedelijk Museum. Je zal niet weten waar te beginnen! Een tip: laat je rondleiden door een gids in de oude stadskern. Dan weet je meteen ook meer over die burgemeester naar wie je kamer vernoemd is.

Het stadspark van Aalst is aangelegd in 1915. Het is ongetwijfeld één van de mooiste tuinen van België. En die ligt om de hoek van Befour, vlakbij jouw Aalsterse B&B. Na een prachtige wandeling schuif je de benen onder tafel in het Melkhuisje voor een lekkere pannenkoek. Of je neemt je eigen picknick mee natuurlijk. Superromantisch zo langs de Dender!

preview_carnaval16_zondag_print_GertSwillens+(52).jpg

Aalst = Carnaval

Geef maar toe, zodra ja Aalst las, dacht je aan Carnaval. Aalstenaars werken het hele jaar door aan praalwagens voor de stoet. Je kan de vorderingen gaan bekijken in de carnavalswerkhallen . De beste optie die je hebt is natuurlijk gewoon het driedaagse feest meepikken. En als dat niet lukt, kan je gelukkig de carnavalswerkhallen bezoeken.

Cirk Aalst.jpg

Aalst in de Zomer

Aalst is een stad van hoogtepunten, zeker in de zomer. De Ajuinen vieren in juli het oogstfeest de Pikkeling, in augustus is er het driedaags internationaal circusfestival Cirk!. Daarbovenop zijn er nog eens de hele zomer lang elke maandag parkconcerten. In deze levendige stad valt altijd iets te beleven. Vertel eens, voor welk evenement kies jij?

Ontdek Aalst vanuit B&B Befour

Zoveel te beleven, zoveel te zien. Aalst mag je niet missen. Als je deze stad kan ontdekken vanuit een oude textielfabriek, dan heb je echt het hele plaatje mee. Kom langs bij B&B Befour! Surf naar de website, boek vandaag nog je verblijf in deze unieke Bed & Breakfast en kom genieten in het prachtige Scheldeland.