B&B Domus Portus

B&B Domus Portus

Laat je onderdompelen in de charme van Dendermonde bij Domus Portus

Dendermonde
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
Dijkstraat 2
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32486493527
Link

Wie een weekendje weg plant naar Dendermonde, kan niet anders dan de rijke folklore van de stad te proeven. Van de legende van het Ros Beiaard tot het schitterende Belfort, de stad ademt geschiedenis. Overnachten doe je bij Jo en Silke van B&B Domus Portus, kenners van de streek.

B&B Domus Portus in Dendermonde
Trappenhal B&B Domus Portus in Dendermonde

Maak kennis met Domus Portus

Domus Portus betekent “Huis aan de haven” en de B&B ligt dan ook in het hart van Dendermonde met zicht op de oude Dender. Sinds 2016 baten Jo en Silke er hun B&B uit met veel plezier en overgave. Voor het koppel staat een persoonlijk onthaal, sfeer, passie, rust, comfort en service dan ook centraal.

Verwacht je aan 2 romantische kamers met een gezellige inrichting, oog voor detail en design. Elke kamer heeft een eigen kleurenpallet en de naam van een hoed om te herinneren aan het verleden van het pand. Het gebouw van B&B Domus Portus was namelijk oorspronkelijk een hoedenwinkel en werd opgetrokken uit het puin van Wereldoorlog I in 1923. Jo en Silke hebben zoveel mogelijk getracht de authentieke elementen te behouden en de sfeer van het gebouw te bewaren.

B&B Domus Portus in Dendermonde
Ontbijtruimte B&B Domus Portus in Dendermonde

Stijlvol overnachten en uitgebreid ontbijten

De smaakvolle kamers van B&B Domus Portus in Dendermonde kijken uit over het water van de Dender en beschikken elk over een eigen badkamer met ligbad, toilet, haardroger en badlinnen. Ook is er overal draadloos internet en een flatscreen televisie om ’s avonds nog even gezellig te ontspannen in bed. 

Na een uitgebreid ontbijt met dagelijks verse broodjes, croissants, vers fruitsap, yoghurt, fruit en ontbijtgranen ben je helemaal klaar om de streek te gaan verkennen. Er valt dan ook heel wat te beleven in Dendermonde en omgeving.

Stadhuis Dender Dendermonde.jpg

In het hart van Dendermonde

Jo en Silke groeiden zelf op in de buurt van Dendermonde en werden verliefd op de natuur in de omgeving, de charmante stadskern en de gezelligheid van de Dendermondenaren. Ze kennen de stad dus als hun broekzak en verwijzen je graag naar hun favoriete restaurants, boetiekjes of natuurgebieden. Vraag hen zeker om tips als je op zoek bent naar een fiets- of wandelroute, boottocht of een gastronomische ervaring want Jo en Silke helpen je graag verder. 

Voor een leuke uitstap hoef je niet ver te gaan want Domus Portus ligt op amper een minuut wandelen van de Grote Markt. Het jaagpad langs de Schelde bereik je al na een wandeling van ongeveer vijf minuten. Jo en Silke hebben daarom steeds twee fietsen ter beschikking voor hun gasten om de buurt te verkennen.

Grote Markt Dendermonde
Scheepswerven Baasrodee

Cultuur in Dendermonde

Dendermonde blinkt uit in tradities en folklore. De tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang is daar uiteraard het toonvoorbeeld van, maar ook de jaarlijkse Reuzenommegang Katuit moet niet onderdoen. Beleef de legende van de vier Heemskinderen tijdens deze hoogdagen in de stad. 

Breng bovendien zeker ook een bezoekje aan het Sint-Alexiusbegijnhof en het Belfort, twee monumenten die deel uitmaken van de UNESCO-werelderfgoedlijst. 

Verder kan je nog de Provinciale Erfgoedsite Scheepswerven Baasrodehttps://www.scheldeland.be/provinciale-erfgoedsite-scheepswerven-baasrode gaan bezoeken waar je kennismaakt met de geschiedenis en de industrie van Baasrode en de ruime omgeving.

Waterhoek_Kalkense_Meersen_Berlare.jpg

Fietsen en wandelen in Scheldeland

Scheldeland is de perfecte regio om te verkennen met de fiets. Er liggen tal van goed aangelegde fietspaden langs het water en midden in de natuur. Fiets zeker eens de 45 kilometer lange Dendermonde Fietsroute die vertrekt vanuit het stadscentrum en je meeneemt langs de Schelde en de Dender, en hou halt aan het Donkmeer.

Om de grotere waterwegen over te steken, zijn er verschillende locaties waar je de veerboot kan nemen en te voet of met de fiets overgezet kan worden. Onderweg passeer je heel wat groengebied, zoals het Kalendijkgebied met het stadspark en de vroegere vestingstad. Maar ook te voet valt er heel wat te zien in Scheldeland. Je vindt er hooilanden, lelieplassen, rivierduinen, slikken en schorren. Dat zorgt dan weer voor tal van broedplaatsen voor vogels en kleine zoogdieren of amfibieën. Zo kan je bijvoorbeeld door de Kalkense Meersen wandelen, een natuurgebied van 950 hectare dat zich uitstrekt over Kalken, Overmere, Schellebelle en Wetteren.

Quito bij Appelsveer.jpg

Lokale gastronomie en bierproeven

In Dendermonde zelf kan je heerlijk genieten van de lokale gastronomie dankzij de vele restaurants, cafés en brasserieën. Voor bierliefhebbers is deze streek al helemaal de ideale weekendbestemming met de vele brouwerijen in de buurt. Je kan tijdens je sportieve fietstocht dus ook even halt houden voor een brouwerijbezoek. 

Zo is er Brouwerij Dilewyns in Dendermonde, ideaal om na het bierproeven weer af te zakken naar B&B Domus Portus. Het bekendste bier hier is de Vicaris, maar je kan kiezen uit vijf bieren om je smaakpapillen mee te verwennen. Ook Brouwerij Malheur en Brouwerij Bosteels bevinden zich op een boogschut van Dendermonde.

B&B Domus Portus in Dendermonde
B&B Domus Portus in Dendermonde

Boek je verblijf bij B&B Domos Portus

Klaar om Dendermonde en de omgeving van het Scheldeland te verkennen? Boek dan snel je overnachting bij B&B Domus Portus en logeer in een prachtige setting als ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg. Gastheer Jo en gastvrouw Silke verwelkomen je met open armen en garanderen je een aangenaam verblijf in hun thuisstad Dendermonde.