B&B Wiezebed

B&B Wiezebed

Ontdek de Beneden-Dendervallei vanuit chocoladeperspectief in Lebbeke

Lebbeke
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
KRUISABEEL 16A
9280 Lebbeke
E-mail
Telefoonnummer
+32 486 15 19 27
Reservation
Online boeken
Link

B&B Wiezebed staat in… Wieze – niet hélemaal onverwacht, toch? Dit dorp is voornamelijk gekend voor zijn rijk bierverleden. En natuurlijk ook voor de chocolade van Callebaut. Die wordt hier geproduceerd en wereldwijd verspreid. 

Als je wakker wordt met de overheerlijke geur van zoete lekkernijen, kan dat aan de aanwezigheid van tonnen chocolade liggen. Maar ongetwijfeld zit ook het royale ontbijtbuffet daar voor iets tussen. 

Wiezebed slaapkamer3.jpg

Heerlijk verblijf

Weet jij waar Wieze ligt? Wel, het is een deelgemeente van Lebbeke. Het dorp maakt deel uit van de prachtige groene Dendervallei. Hier komt iedere gast tot rust in één van de 3 gerieflijke tweepersoonskamers. En je maakt voluit gebruik van de gezellige tuin of de wijde omgeving. 

Uiteraard is er tijdens zo’n verblijf ook ruim voldoende aandacht voor de geneugten des levens waaraan dit dorp haar reputatie te danken heeft.

Wiezebed kamer.jpg

Chocolade: inspiratie voor themakamers

Je kan kiezen uit drie erg comfortabele tweepersoonskamers. Die beschikken elk natuurlijk over een eigen badkamer, TV en internet. Alle kamers bevinden zich op de eerste verdieping van dit pand en hebben zo een prachtig uitzicht op het achterliggende natuurgebied. 

Het thema ‘chocolade’ vormt een rode draad door iedere kamer. In de gezellige tuin geniet je van de landelijke rust die deze contreien zo kenmerkt. België is ook een  gerenommeerd fietsland. Een overdekte, veilige fietsenstalling mocht dus hoegenaamd niet ontbreken. Zo kan je jouw stalen ros in alle rust stallen na een stevig tochtje peddelen door Scheldeland.

Beneden-Dender.jpg

Omzoomd door de natuur

De B&B is helemaal omgeven door natuurschoon. Links loopt de Pasbeek en achteraan ligt de Bleekte, een mooi stukje groen dat hoort bij het bekende natuurgebied Hannaerden. Vanuit dit verblijf volg je de mooie Van Wieze naar Denderbelle wandelroute die je meeneemt doorheen al deze natuurlijke pracht. 

Nog op zoek naar mogelijkheden om stevig te stappen in het groen? De natuurgebieden Wiestermeersch en Bellebroek zijn uiterst dichtbij.  Op 20 minuten ben je ook in het Kravaalbos en het Buggenhoutbos. Een ontsnapping aan de dagelijkse drukte in de vrije natuur is hier dus een vanzelfsprekendheid. 

Wiezebed kamer.jpg

Zakelijke reizigers welkom

Ook enkele zakelijke hotspots liggen hier vlakbij. Zakenlui die op zoek zijn naar authentieke rust met de luxe van een zeer degelijk hotel vinden hier dus ook een uiterst geschikte locatie. Alles is voorzien om productief te logeren, met de nadruk op werkcomfort.

Wiezebed ontbijt.jpg

Aandacht voor ethiek, ecologie en fairtrade

Tijdens je verblijf is natuurlijk alles vrijblijvend. Toch mag je gerust zijn dat alles wat je hier wordt aangeboden voldoet aan een hoge ethische lat. De koffie en thee zijn daarom fairtrade, net als de chocolade die je erbij krijgt. Die is uiteraard van Callebaut, mét fairtrade origine.

Schoonmaken doen ze bij B&B Wiezebed met alleen ecologisch afbreekbare producten. Dat geldt ook voor de verzorgingsproducten. Alle natuurpracht rondom de B&B verheerlijken en er tegelijk onvoldoende respect voor opbrengen zou behoorlijk misplaatst zijn.

Wiezebed kippen.jpg

Zorg voor het milieu

Verwarmen gebeurt hier aan de hand van een pelletketel en de elektriciteit is volledig groen. Het water wordt verwarmd met een zonneboiler. Voor de wasmachine en wc’s gebruikt de B&B gezuiverd regenwater. 

Zo houdt B&B Wiezebed hun voetafdruk minimaal en zorgen ze ervoor dat ook komende generaties nog kunnen genieten van authentieke natuurervaringen. Zelfs hun handdoeken en washandjes passen volledig in een circulaire economie; een cradle to cradle principe.

Dorp Wieze1.jpg

Evenwichtig eten, volledig in balans

's Ochtends proef je vers, seizoensgebonden bio-fruit en lokaal geproduceerd appelsap, afkomstig uit de sociale werkplaats ‘De Loods’. Proef zeker ook de versgebakken bio-broodjes, bio-confituur en bio-yoghurt. 

Graag nog meer genieten en proeven van de regio? Bezoek dan zeker één van deze adresjes: authentiek cafét ’t Vat, restaurant Brouwershuis, Oud Gemeentehuis, Den Dikken Eik en Goeste in Wies. Allemaal medestanders van B&B Wiezebed in hun missie om deze streek in zijn mooiste en meest aangename vorm te etaleren aan hun gasten.

Boek je verblijf!

Wil je deze mooie regio zelf ontdekken? Boek dan zeker je overnachting bij B&B Wiezebed  – je zal het je niet beklagen. Check de website voor alle info over prijzen en beschikbaarheden!