B&B Paellepelhoeve

B&B Paellepelhoeve

Ninove: de aankomst van dé Ronde én van jouw ronde door Scheldeland

Ninove
Capaciteit
23 Personen
Straat + huisnummer
PAELLEPELSTRAAT 52
9400 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
+32 474 58 79 16
Link

Wil je de boeiendste kant van Scheldeland ontdekken? Dan moet je in Ninove zijn. Met een rijk textielverleden en in twee gedeeld door de Dender, is Ninove een gezellig provinciestadje in de Dendervallei waarin je uren kan vertoeven. 

De scheve toren van de barokke Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk, een deel van de Norbertijnerabdij die werd omgevormd tot een archeologische site, is ook voor jou een blikvanger. Kortom, er is hier genoeg te beleven, zeker als je kiest voor dit vakantieverblijf.

Paellepelhoeve slaapkamer.jpg

Geniet van de rust van B&B Paellepelhoeve

Je vertrekpunt voor een toeristische verkenning zou wel eens B&B Paellepelhoeve kunnen zijn, landelijk gelegen en vlakbij de bekende uitdagende beklimmingen. 

De Ronde van Vlaanderen kende hier immers al te vaak z’n ontknoping. En net als de Vlaamse Ardennen is ook dit deel van Scheldeland een onvergelijkbaar knappe, heuvelachtige streek, waar je soms 150 meter hoger staat dan de zeespiegel.

Dender Ninove.jpg

Op verkenning in de Dendervallei vanuit zes comfortabele studio’s 

De studio’s van B&B Paellepelhoeve beschikken elk over twee slaapkamers, een badkamer, een zithoek en een terras. TV en wifi zijn aanwezig. Een uitgebreid, verzorgd ontbijt wordt je geserveerd in de ontbijtruimte. 

De studio’s dragen, niet toevallig, deze namen: de Muur, de Bosberg, de Patersberg, de Koppenberg, de Molenberg en de Oude Kwaremont. Welke kies jij? In elk geval genieten individuele gasten, gezinnen en groepen van gezelligheid en comfort. 

Fietsen Dender.jpg

Ontdek de streek zoals een local

De zaakvoerders helpen je graag om volop de genieten van je vakantie. Ze reiken je informatie aan over de uitstappen, activiteiten en evenementen die plaatsvinden tijdens je verblijf. Ook de wielertoeristen staan ze graag bij met zelf uitgestippelde ritten, waaronder 'de finale van de Ronde van Vlaanderen', met al zijn bekende beklimmingen. 

Je fietsgroep kan zelfs op aanvraag ook door hen begeleid worden, op de fiets of met de volgwagen. Bij aankomst in de Paellepelhoeve staat de fietsenstalling voor je klaar, inclusief de hogedrukspuit om je fiets te reinigen.

Ninove Centrum.jpg

Op zoek naar Ninoofs lekkers

Tijdens je zalige verblijf en na je intensieve activiteiten in de gezonde buitenlucht, is het tijd om de innerlijke mens wat te laten aansterken. We geven je even een overzichtje van interessante en smaakvolle zaken in het luilekkerland van Ninove. 

Zin in een exclusief biertje van ’t vat, ijs of snacks ? Vlij je dan neer op de oever van de Dender in café Den Belleman. Je kunt kiezen uit een rijk palet van lekkers, in de schaduw of de zon. Bij Bar Sajet, even verderop, vind je iets speciaals. “Shop, stay or take away” staat op de vitrine. Je kan er proeven van soorten koffie, verse thee, zelfgebakken taarten, mocktails, streekbier en een middaglunch. In de winkel is er ook wol - ‘sajet’ - in alle kleuren te koop en ook gepersonaliseerde artikels.

Koepoort in Ninove
Witkap Pater in Ninove

Van de stad naar het wandelparadijs

Bewonder nog even de beschermde Sint-Corneliuspoort, de dekenij, de gotische Koepoort, het stadhuis en de twee musea in het centrum van Ninove. Ninove. Duik daarna onder in het Neigembos met zijn rijke biodiversiteit, een eiken- en beukenbos. Een prachtig gebied, 70 hectare groot en met heuvels die aantonen wat klimmen is. 

Een exclusieve verzameling van zeldzame planten op de zure en lemige bodems. Zeldzame vogels, insecten en amfibieën. Dit is de ongerepte natuur, want een restant van het millenniumoude Kolenwoud, zoals ook Julius Caesar dat leerde kennen. En als de avond valt, keer je een beetje bedwelmd terug naar je gezellige studio in de Paellepelhoeve, waar een comfortabele rust je wacht.

Paellepelhoeve.jpg

Genieten onder de platanen

Je mag rekenen op een rustige, groene omkadering. In de zomer kan je heerlijk vertoeven op het gezellig terras onder de platanen. Ideaal om 's avonds alle indrukken van de dag te overlopen en heerlijk na te praten.

Paellepelhoeve ontbijt.jpg

Boek nu je verblijf

Wil je ook logeren in een studio in de deze mooie logies? Check dan snel de website van B&B De Paellepelhoeve en bekijk de beschikbaarheden en prijzen!