B&B De Stuifduinen

B&B De Stuifduinen

Logeer in een groene omgeving in Wetteren

Wetteren
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
Rijckerstraat 30
9230 Wetteren
E-mail
Telefoonnummer
+32475479876
Reservation
Online boeken
Link

Welkom in Wetteren, een prachtig dorpje dat ligt aan de Schelde, op een boogscheut van de Kalkense Meersen en het Donkmeer. Je logeert er in B&B De Stuifduinen. En wie hier toerisme zegt, denkt al snel aan wandelen en fietsen. 

Stuifduinen Wetteren.jpg

De ongerepte natuur van Wetteren

Wetteren is immers een groene gemeente met knappe stukjes ongerepte natuur. De toeristische dienst bezorgt je een uitgebreid overzicht van onvergetelijke dagtrips in de omgeving. B&B De Stuifduinen is een fiets- en wandelvriendelijk gastenverblijf. Het is gelegen in een oase van rust, op wandelafstand van het Provinciaal Domein Den Blakken en De Warandeduinen. 

Kortom, hier kom je terecht in de perfecte uitvalsbasis voor een deugddoend weekendje Scheldeland.

stuifduinen wetteren
Stuifduinen Wetteren

Onthaasten in stijl

Deze B&B heeft je heel wat te bieden – op de eerste plaats: rust en kalmte. Je komt tot rust op het privéterras van je kamer. Die kamers luisteren naar mooie namen zoals Ochtendzon of Avondzon -welke zou jij kiezen?

Trek je terug op je terrasje met een glaasje bubbels. Je hebt een prachtig uitzicht op het Scheldelandschap en de boomkwekerijen. Via een aparte ingang bereik je je luxueuze kamer. Die is uitgerust met flatscreen,draadloos internet, airco én beschikt over een inloopdouche of een tweepersoonsbad. 

Ontbijt bij B&B De Stuifduinen.jpg

Neem gerust wat je nodig hebt!

De ‘honesty bar’ staat altijd klaar, rijkelijk gevuld met streekbiertjes, wijn, frisdrank... Een kopje koffie of thee kan je zelf zetten op je kamer. Maar je hebt ook toegang tot het keukentje, dat voorzien is van een (microgolf)oven, servies, bestek en een koelkast. 

Het ontbijt wordt geserveerd op je kamer en bij stralend weer op je eigen privéterras. De ontbijtmand bevat een uitgebreid assortiment van diverse broodjes, lokale specialiteiten en superverse producten. Wens je een heerlijke lunch of diner, dan vind je verschillende uitstekende restaurants in de directe omgeving.

Heilig Hart Brouwerij Wetteren.jpg

Wetters lekkers

Tijdens je zalige verblijf en na je fiets- of wandeletocht, is het tijd om de innerlijke mens wat te laten aansterken. We geven je enkele tips: ga genieten van een diner of lunch in een ontspannen sfeer bij restaurant Mont Blanc. Of wat dacht je van lekker kletsen in Eet- & Praatcafé Markt 17? Altijd een schot in de roos. En heb je nog energie over, dan kan je de Heilig Hart Brouwerij en bijhorende bar bezoeken. Hier creëren ze biodynamische bieren, vol ‘pure natural taste’.

Bistro Gustaaf.jpg

Non-stop genieten!

Voel je opnieuw een hongertje de kop opsteken? Dan kan je nog lekker tafelen in Mr. Gustaaf, home-made en ecologisch, gezellig en trendy.  Het lijstje van het allerbeste dat Wetteraars je te bieden hebben, wordt mooi gebundeld dankzij B&B De Stuifduinen.

Den Blakken Wetteren.jpg

Opnieuw de natuur in?

Dit streekeigen aanbod kan natuurlijk niet onderdoen voor wat de natuur in de omgeving te bieden heeft. Je bent in een puur wandel- en fietsparadijs beland – en dat zal je geweten hebben.

Provinciaal domein Den Blakken is een promotiecentrum voor de sierteelt, vol rozen en sierlijke parkbomen. Je kunt er heerlijk wandelen in de siertuinen, in het parkbos en op de zandvlaktes, de stuifduinen en heideveldjes. Oost-Vlaanderen is trots op het duingebied, als landschap beschermd en een relict van de eerst veel meer uitgestrekte Warandeduinen. 

Den Blakken Wetteren.jpg

Speelbos vol waarde

Op het domein huist een grote villa in cottagestijl. Die is bijna 100 jaar oud en beschermd erfgoed. Het "Speelbos", de kern van het gebied van 10 hectare, heeft voor wetenschappers een zeer belangrijke floristische en vegetatiekundige waarde. 

Toeristen en natuurliefhebbers als jij kunnen er volop van genieten. Het spel van water en zand creëerde een unieke biotoop. Schrik niet, wanneer je er een kudde schapen tegenkomt.

stuifduinen terras.jpg

Start vanuit B&B De Stuifduinen

De naam van de B&B vertelt al erg veel over de typische kenmerken van de regio. Je kan hier zalig overnachten zonder meer – of genieten van één van de originele arrangementen die het gastenverblijf aanbiedt: culinair weekendje weg, fiets- en wandelweekend en zelfs een relaxarrangement. De overnachting met ontbijt wordt dan gecombineerd met diners bij de partners, fiets- en wandelfaciliteiten, al dan niet met een picknickmand. 

Live like a King! En dan heb je nog niet al die andere mogelijkheden ontdekt: de tochten te paard, met huifkar of Vespa, de boottrips en zelfs wandelingen met alpaca’s, de folklore en cultuur die je op korte afstand van De Stuifduinen kan opsnuiven. Een verblijf in deze B&B is een geweldige manier om de regio te leren kennen. Boek jouw verblijf via de website!