B&B Hof Ter Koningen

B&B Hof Ter Koningen

Voel je de koning te rijk in Aalst

Aalst
Capaciteit
1 - 7 Personen
Straat + huisnummer
DIJKSTRAAT 12
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
0498080920
Reservation
Online boeken
Link

De bruisende stad Aalst ontdekken én tegelijk helemaal tot rust komen? Het kan in B&B Hof Ter Koningen, een woning die dateert uit 1763. In een vorig leven maakte het huis als knechtenwoning deel uit van het kasteel van Gijzegem. Het is dus een plek die geschiedenis ademt en erg veel karakter heeft.

Je zal in B&B Hof Ter Koningen hartelijk ontvangen worden door gastvrouw Bettina, haar man Jo en hun twee kinderen Anouk en Luna. Die zagen hun droom om een B&B te openen in 2020 eindelijk in vervulling gaan. Ze renoveerden er drie gastenkamers die allen naar het carnaval vernoemd zijn en waarvan er één – de Keizerkamer - zelfs over een heuse privésauna beschikt.

Kamer Voil Jeanet Hof Ter Koningen.jpg

Kamers met royaal comfort

Elke kamer beschikt over een comfortabele boxspring voor twee personen, een badkamer met regendouche én eigen terras. En ‘s ochtends word je in B&B Hof Ter Koningen in de watten gelegd met een royaal en vers ontbijt. Daarbij proberen de gastvrouw en -heer zoveel mogelijk producten uit de streek te gebruiken.

Deze charmante Bed & Breakfast is dan ook de ideale plek om van een paar dagen vakantie te genieten en uit te rusten. De prachtige en grote groene tuin zal je daarbij zeker en vast van pas komen. En ‘s avonds kan je er van een breed assortiment streekbieren én zorgvuldig geselecteerde Zuid-Italiaanse wijnen proeven terwijl je van de zonsondergang geniet.

Hof Ter Koningen kamer.jpg

Aalst verkennen

Maar waarom niet van de prima ligging van B&B Hof Ter Koningen – op een boogscheut van het stadscentrum - profiteren om Aalst te gaan verkennen? Er zijn heel wat culturele bezienswaardigheden te vinden die je zowel met de auto, de fiets als met het openbaar vervoer, gemakkelijk kan bereiken.

Kom je tijdens carnaval? Dan tref je het, want carnaval is een jaarlijks hoogtepunt voor iedereen die in Aalst woont en een onvergetelijke ervaring voor alle anderen. Het volksfeest tovert de stad tijdens de drie dagen voor Aswoensdag om in een grote feestzone waarin alles kan en werkelijk niets te gek is. Het absolute hoogtepunt? De Stoet van de Voil Jeanetten - één van de kamers in B&B Hof Ter Koningen is er trouwens naar vernoemd - op dinsdagavond en erop aansluitend de Popverbranding, het orgelpunt waarmee de stad drie dagen van feesten afsluit.

Cimorné_Aalst.jpg

Monumentaal Aalst

Maar de Ajuinstad heeft ook in de andere 362 dagen van het jaar erg veel te bieden. Denk maar aan de Grote Markt met zijn Borse van Amsterdam, historische Belforttoren, Schepenhuis en Gebiedshuisje. Of de Sint-Martinuskerk, die de uitstraling heeft van een kathedraal en waar priester Adolf Daens zijn legendarische donderpreken hield. Of het monumentale station van Aalst met zijn unieke achitectuur … Kortom, te veel om op te noemen!

Zeker ook een bezoek waard is 't Gasthuys - Stedelijk Museum. Je ontdekt er alles over de volksaard van de Aalstenaar, de geschiedenis van Aalst en je leert er belangrijke historische figuren kennen die in de stad woonden, zoals drukker Dirk Martens, schilder Valerius De Saedeleer, de gebroeders Adolf en Pieter Daens en schrijver Louis Paul Boon. En natuurlijk is er ook een vaste tentoonstelling die je alles leert over de tradities en gebruiken van carnaval. Een museum dat je dus niet mag missen als je in Aalst op bezoek bent.

Dender Erembodegem Aalst.jpg

De pracht van de Dendervallei

B&B Hof Ter Koningen is niet alleen de ideale uitvalsbasis om het stadscentrum van Aalst te verkennen, het is ook een prima startlocatie om de pracht van de Dendervallei te voet of per fiets te ontdekken. Bovendien ligt ook de Schelde op een spreekwoordelijke steenworp van de B&B. Zo kan je per fiets en langs uitgestippelde fietspaden Dendermonde in minder dan een uur bereiken. Onderweg zal je versteld staan van de prachtige landschappen, bossen en natuurgebieden die er te vinden zijn. Wij zetten je alvast op weg met de Van Dendermonde naar Aalst Fietsroute

Terras B&B Hof Ter Koningen.jpg

Boek je verblijf bij B&B Hof Ter Koningen

De Bed & Breakfast van Bettina en Jo is een echte parel die verscholen ligt in de groene rand rond Aalst, waar je verblijf tot in de puntjes verzorgd wordt en waar de gastvrouw en gastheer voor je klaar staan. Bovendien zijn ze allebei geboren en getogen Aalstenaars. Ze kunnen je dus met raad en daad bijstaan met leuke tips. Neem een kijkje op de website van B&B Hof Ter Koningen en boek je verblijf.