B&B Dotter 17

B&B Dotter 17

Landelijk logeren en galopperen

Erpe-Mere
Capaciteit
12 Personen
Straat + huisnummer
RATMOLENSTRAAT 17
9420 Erpe-Mere
E-mail
Telefoonnummer
+32 (0)475 70 34 21
Link

Wil je landelijk logeren in een natuurlijk kader? Dan bevindt je je bij B&B Dotter 17 in het mooie Aaigem op een bijzondere plek. Nog net in Scheldeland en op een steenworp van de Vlaamse Ardennen is deze B&B de ideale uitvalsbasis om er op uit te trekken om de omgeving te verkennen. Hoe je dat doet - te voet, per fiets, te paard of met de Vespa - kies je helemaal zelf. 

Wat deze logies extra bijzonder maakt? In deze B&B logeer je bij warme uitbaters met een hart voor dieren. Je kan er paardrijden met de paarden van het gezin, of brengt gewoon je eigen paard mee op vakantie! Of je komt er op adem in de privé-wellness met sauna, zwembad en jacuzzi en hammam.

Ontbijt Dotter 17 Erpe-Mere
B&B Dotter 17 in Erpe-Mere

Gezelligheid troef

Het paradepaardje van deze B&B is de warme en gezellige ontvangst. Of het nu gaat om het uitgebreide ontbijt (een erezaak voor gastvrouw Lieve!) of de ruime comfortabele kamers, je wordt er in de watten gelegd. De B&B beschikt over 5 mooie kamers, waarvan eentje volledig is aangepast aan de noden van andersvaliden. 

De kamers van de B&B zijn vernoemd naar de vier seizoenen, die je hier vlak bij natuurgebied Den Dotter in alle schoonheid kan ervaren. In de de vijfde kamer (genaamd ‘het vijfde seizoen’) verblijf je in een heuse luxekamer met extra veel ruimte, boxspring en ligbad. 

Wandelroute_DenDotter_Roeckiesworld.jpg

Herbronnen in de natuur    

De omgeving van B&B Dotter 17 nodigt uit voor heerlijke natuurwandelingen of fietstochten. Pal aan je verblijf vind je het gelijknamige natuurgebied ‘Den Dotter’, bekend om zijn gele dotterbloemen die  er in de lente de omgeving geel kleuren en voor prachtige taferelen zorgen. 

Via Den Dotter Wandelroute geniet je, onder het goedkeurend getsjirp van de vele vogelsoorten, 10 kilometer lang van de mix aan natuurlandschappen die je er tegenkomt.  Je kan er op tijd en stond halt houden om bij te tanken, zoals in de authentieke caféetjes Café Cabaré, 't Aygems Cafeetje of Café Miranda. Of om iets zoets te proeven bij Groot Geluk of Hoeve Van Den Bossche. 

Ook voor een fietstochtje zijn de keuzes legio: spring op de fiets voor een sportief tochtje richting Vlaamse Ardennen of fiets richting Aalst of Ninove en combineer je tocht met stadsbezoek. 

Den Dotter Haaltert Erpe-Mere.jpg

Mag het nog avontuurlijker? 

Mag het wat interactiever of avontuurlijker? Dan is B&B Dotter 17 ook ideaal gelegen om aan geocaching te doen.  Op basis van coördinaten ga je  met je smartphone op zoek naar verborgen caches in de stad of in de natuur.  Een leuke manier om nieuwe plekjes te ontdekken of om geheime schatten te zoeken samen met de kinderen.

Of wat dacht je van een heuse Vespatocht? De B&B heeft 2 Vespa's en 2 Lambretta's ter beschikking die je kan huren om de omgeving te verkennen. Pure vrijheid!

Paarden den Dotter.jpg

Haal je paard van stal

Uitbaters Lieve en Dries hebben een ware voorliefde voor paarden. Niet alleen de gasten komen tot rust in hun B&B, er werd ook plaats voorzien voor de paarden. Wie wil kan zijn eigen elegante viervoeter meebrengen op vakantie. De paarden worden er vertroeteld met een warme en ruime stal. 

Beschik je zelf niet over een eigen paard maar sta je toch te popelen om te gaan paardrijden? Dries begeleidt je graag langs de mooiste plekjes in de omgeving met de paarden van het gezin.  

Of je kan kiezen voor een wandeling met nog een hogere aaibaarheidsfactor. Zo kan je bij Alpaca Bambrugge een alpaca wandeling boeken en ga je met deze extreem knuffelbare diertjes op verkenning in de wijde omgeving.

Kamer Dotter 17.jpg

Of zalig nietsdoen...

Moe maar voldaan na een actieve dag in de gezonde buitenlucht? De wellness van B&B Dotter 17 is een ware weldaad voor lichaam en geest. Een paar uur pendelen tussen infraroodsauna, jacuzzi, hammam en binnenzwembad, terwijl je af en toe een drankje uit de koelkast haalt of geniet van een aromatische koffie: meer dan ooit glijden alle zorgen van je af. Dankzij de goede zorgen van gastvrouw Lieve liggen handdoeken en badjassen al voor je klaar, alleen voor de slippers moet je zelf zorgen.

ik9c0318-bbdotter17.jpg
ik9c0333-bbdotter17.jpg

Boek nu je verblijf

Klaar om rustig te herbronnen in deze B&B, al dan niet te paard? Bekijk dan snel de website van B&B Dotter 17 voor de beschikbaarheden en prijzen.