B&B De Roesbeekhoeve

B&B De Roesbeekhoeve

Ultieme boerderijbeleving in de Dendervallei

Ninove
Capaciteit
12 Personen
Straat + huisnummer
ROESBEKE 79
9402 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
+32 54 33 32 37
Reservation
Online boeken
Link

Wist je dat tot 2011 de aankomst van de Ronde van Vlaanderen in Meerbeke lag? Het zal je dan ook niet verbazen dat dit deeltje van Scheldeland een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op fietsers. Je ziet de weelderige en ongerepte natuur achter elke hoek opduiken.

Maar het dorp heeft ook een fenomenale verbinding met steden zoals Ninove, Geraardsbergen, Aalst of Mechelen. Kortom, of je nu urenlang door natuur en velden wilt sjezen. Of je wilt jezelf onderdompelen in de gezelligheid van de leukste steden van het land. Vanuit de Roesbeekhoeve  in Meerbeke ontdek je de Dendervallei  én Scheldeland zoals jij dat wilt.

Jaagpad Dender Ninove.jpg

Op de grens van platteland en stad

Het verschil tussen het platteland en de stad, op de grens tussen de Dendervallei en het Pajottenland, is duidelijk merkbaar. Meerbeke, al bekend in de 9de eeuw, ligt net ten zuiden van Ninove en wordt ervan gescheiden door de meanderende Dender. 

Al zolang er kronieken worden bijgehouden, werd Meerbeke bewoond door landbouwers. Dat maakt het des te leuker dat je hier nu nog kunt logeren in de Roesbeekhoeve , een landbouwbedrijf met akkerbouw en veeteelt. En vooral: dat je daar kan genieten van die maximale gastvrijheid waar deze streek zo om geroemd wordt.

roesbeekhoeve.jpg

Hoevetoerisme: comfortclassificatie 3 sterren

Ervaar het leven op de boerderij van dichtbij. Geniet van de groene omgeving en de talloze neerhofdieren. Breng eventueel je eigen paarden mee. Ze kunnen verblijven in de stallingen van de Roesbeekhoeve, wanneer je met hen de prachtige paardenroutes in de buurt wil volgen. 

Wil je fietsen, dan is het kwaliteitslabel "Fietsvriendelijke logies" van Toerisme Vlaanderen eveneens een garantie. Je kan in de boerderij fietsen huren en een gratis lunchpakket krijgen. Wanneer je daar vertrekt en een van de talloze fiets- en wandelroutes kiest, ben je helemaal voorbereid. Het was de droom van de eigenaars hun hoeve om te toveren tot een volwaardige verblijfplaats voor zowel toeristen als zakenmensen. En daar zijn ze met glans in geslaagd.

roesbeekhoeve buitengevel.jpg

Dompel jezelf en je kinderen onder in de dagelijkse hoevebedrijvigheid.

Vier verzorgde kamers met elk een eigen badkamer, een zithoek met tv en wifi. De dagelijkse badkamer- en roomservice staat op punt. In de gezellig ingerichte eetkamer kan je genieten van een uitgebreid ontbijt of een warme maaltijd. 

Een ruime ontspanningszaal staat tot jouw beschikking, ook een zomerterras met zicht op de bloementuin en een speeltuin voor de kleinsten. Lekker eten of proeven van een streekbiertje in het landelijk eet- en praatcafé kan altijd. 

Laat je leiden door de uitbaters

Met plezier zullen de zaakvoerders je wegwijs maken in de toeristische routes  en de lokale festiviteiten. En wil je een handje helpen bij de verzorgen van de dieren of zelfs grondig kennismaken met de boerenstiel, dan ben je welkom.

Ninove Centrum.jpg

Shop, stay or take away! 

Dat is de slogan van ‘Bar Sajet’, koffie- en lunchbar met wolwinkel in Ninove. Koffie, verse thee, zelfgebakken taarten, mocktails, streekbieren, een dagelijkse lunch. 

Dat bieden de gedreven Sofie en Tom je aan. Haken, breien en andere creatieve workshops behoren tot de plannen. Ondertussen verkopen ze wol in alle kleuren en originele hebbedingetjes.

Den_Belleman_Ninove-11.jpg

Denderend fietsen en zalig genieten

Zin om de groene Dendervallei op twee wielen te verkennen? Smeer je benen dan maar in voor de Ninove Fietsroute. 

De dag kan je afsluiten op de schaduwrijke Denderkaai in café Den Belleman. Snacks, ijscoupes en bieren van ’t vat, zoals Witkap Pater  en Slag Pils van brouwerij Slaghmuylder worden daar geserveerd.

Neigembos8-Ninove-tov.jpg

Verdwalen in het Neigembos

Verkies je een stevige onderdompeling in de lokale natuur? Dan vind je een uitzonderlijke ervaring in de 70 hectaren van het heuvelachtige Neigembos. Dat staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en eeuwenoude bomen. 

In deze ongerepte natuur ontdek je zeldzame planten, vogels, insecten en amfibieën. In het voorjaar zorgen de boshyacinten er voor een schitterend blauw-paars tapijt. 

Ervaar het zelf

En als je dan ’s avonds kan terugkeren naar de Roesbeekhoeve, die ook een beetje jouw boerderij is geworden, geniet je opnieuw van zalige rust. Hoevetoerisme brengt je opnieuw naar de oorsprong. Het perfecte tegengif tegen dagelijkse stress en drukte.

Klinkt goed? Boek nu jouw verblijf via de website van B&B De Roesbeekhoeve!