B&B Hof Anghereel

B&B Hof Anghereel

Voormalige pachthoeve en landhuis in Ninove

Ninove
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
'T ANGEREELSTRAAT 104
9400 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
+32477980758
Reservation
Online boeken
Link

Er zijn nog van die dorpjes waar je zalig kan genieten van de groene rust. Appelterre-Eichem is er zo eentje. Gelegen vlak bij de rustig stromende Dender en toch in de buurt van het bruisende Ninove. Je hoeft hier niet te kiezen, tijdens je logement bij B&B Hof Anghereel geniet je van het beste van twee werelden.

B&B Hof Anghereel.jpg

Relaxen in een adellijk buitenverblijf

Bij B&B Hof Anghereel verblijf je in wat ooit een adellijk buitenverblijf was. Relaxen doe je hier dus in stijl. De kamers van de B&B zijn ondergebracht in een bijgebouw van het landhuis, gelegen midden in een grote oude siertuin. 

Doorheen de kamers vind je prachtige authentieke elementen terug. Het staat buiten kijf dat deze fraaie schuur gerenoveerd werd met stijl.

Hof Anghereel Ninove.jpg

Waag je aan een pianoconcert

Heerlijk herbronnen met zijn tweeën of samen met vrienden op pad? In totaal biedt deze B&B plaats aan maar liefst 8 personen. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer en in de grote leefruimte is het heerlijk verpozen. Installeer je er in de knusse leeshoek of waag je aan een concert op de piano.

’s Ochtends geniet je van een uitgebreid ontbijt dat bij mooi weer in de siertuin opgediend wordt. En honger zal je hier niet lijden. Je hoeft het maar te vragen en gastvrouw Chantal zorgt voor een heerlijk lunchpakket dat je meeneemt tijdens je uitstapjes.

Dendervallei Geraardsbergen.jpg

Logeren onder de appelbomen 

De oudste vermelding van het dorpje Appelterre gaat terug tot de 13e eeuw en de naam zou verwijzen naar apel (appel) en tre (boom). Je logeert hier dus op een plaats waar van oudsher veel appelbomen groeien! 

Maar naast de koddige naam van dit dorpje bevind je je vooral in de prachtige groene Dendervallei, in het meest zuidelijke deeltje van Scheldeland. Aarzel ook niet om te flirten met de Vlaamse Ardennen of het Pajottenland, de centrale ligging van de B&B speelt zeker in je voordeel. 

Blauwe lijnen jaagpad Dendervallei Ninove.jpg

Blauwe golven in de Dendervallei

De Dendervallei is een pareltje en haar verkennen doe je bij voorkeur per fiets. Kom er op adem, spring op je stalen ros en voel de wind door de haren terwijl je de Ninove fietsroute fietst. Al fietsend geniet je van de indrukwekkende natuur en spot je blauwe reigers. 

Wie goed oplet ziet hier en daar ook blauwe markeringen op het jaagpad. Deze helpen je op weg en dagen je uit. De rechte blauwe lijnen nodigen je uit om even uit te puffen op prachtige plaatsjes en de kronkelende lijnen dagen je uit om van het jaagpad af te wijken naar onverwachte iconische plekken. 

Ninove Centrum.jpg

Wortelkrabbers en stekskesmannen

De Ninovieters hebben vele bijnamen : van wortelkrabbers tot stekskesmannen. Ninove heeft dan ook een rijke geschiedenis en er valt heel wat je ontdekken. Wanneer je in de Dendervallei verblijft zet je deze stad best hoog op je to-dolijstje. 

Piep zeker even binnen in het infokantoor in de Hospitaalkapel, waar je de stadsreuzen ontmoet en zet je tocht vervolgens verder langs de Koepoort en de imposante Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk, een van de grootste barokkerken in Vlaanderen. Nagenieten doe je bij café den Belleman, mooi gelegen langs de Dender, met een Witkap uiteraard!

B&B Hof Anghereel in Ninove
B&B Hof Anghereel in Ninove

Boek nu je verblijf

Wil je ook logeren in deze stijvolle B&B? Check dan snel de website van B&B Hof Anghereel en bekijk de beschikbaarheden en prijzen.