B&B La Clé du Sud

B&B La Clé du Sud

Zuiders genieten in Vlaamse ongedwongenheid

Merelbeke
Capaciteit
4 Personen
Straat + huisnummer
ROOD BEELDEKENSTRAAT 61
9820 Merelbeke
E-mail
Telefoonnummer
0475666319
Reservation
Online boeken

Wil je ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Ga dan even met vakantie zonder het land te verlaten. Duik het zuiden in zonder al die kilometers te doen. En boek gewoon een kamer bij B&B  La Clé du Sud in Merelbeke…

Mie De Backer kamer.jpg

In verrassende sferen

In deze B&B met drie prachtige kamers en een vakantiehuis, word je ondergedompeld in de meest tintelende sferen. Doorheen de kamers slingert een reis tussen enkele van de meest charmante regio’s ter wereld. 

Wie dit vakantieoord betreedt, laat het drukke dagelijkse leven  meteen achter zich. Hier kom je om te genieten van een vakantiegevoel dat alleen geëvenaard wordt door een lange, verre reis. De naam klopt: dit is werkelijk de sleutel naar het zuiden… Als klap op de vuurpijl proef je hier ook van huisgemaakte chocolade, de uitbater van deze B&B is immers chocolatier. 

roussillon_2.jpg

De kamers: een wereldreis op zich

Drie wondermooie kamers en één vakantiehuis refereren naar een specifieke regio met bijbehorende sfeer. Droom gerust al mee weg:

Vakantiehuis Roussillon bevindt zich centraal in de mooie tuin en is volledig afgescheiden van de woning. Je wordt hier gewillig meegenomen naar de okergroeven van het gelijknamige Zuid-Franse dorpje. Het verblijf bestaat uit 2 slaapkamers, een keuken, een badkamer met inloopdouche, een toilet en een lavabo. Er is ook een privé terras met tuinmeubelen, vlak naast de petanquebaan. Al het modern comfort is uiteraard aanwezig.

Kamer Terra di Siena laat je dan weer verlangen naar Toscane, met z’n glooiende landschappen, getooid met cipressen, olijfbomen en wijngaarden. Je komt volledig tot rust in deze prinsheerlijke kamer met zicht op de beminnelijke tuin. De badkamer beschikt over een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. 

Kamer Het verre zuiden heet je welkom in de rauwe charme van de Australische outback. Geniet ook hier van alle luxe in een kader dat verwijst naar de wilde en mystieke wereld aan de andere kant van onze planeet.

Vinum Regum voert je tenslotte in één keer naar de warme en elegante tinten van de koninklijke Tokaj wijn. Hier maak je kennis met een zeer typisch stukje Hongarije: verrassend en prikkelend. 

la cle du sud tuin.jpg

De tuin: ook een aaneenschakeling van kamers

Tijd om even de tuin in te trekken? Gelijk heb je… Wandel naar buiten en snuif de geur van bloesems op. Vlei je behaaglijk neer op het frisse gazon en geniet van de mooie bloemenranden. Observeer in alle rust de boeiende aanwezigheid van typische fauna. 

Verkoeling vind je ‘bij de bosjes’ in de schaduwtuin. Even helemaal weg van deze wereld? Kies dan je plekje in de heerlijk zuiderse lavendeltuin. In deze uitgekiende en verzorgde buitenruimte vind je gegarandeerd het ideale plekje om te genieten van een goed boek, van een glas wijn of gewoon van de stilte. Met een heerlijke pastis in de hand geniet je des te meer van het kabbelen van het beekje of je spelletje jeu de boules.

la cle du sud.jpg

Ontdek de omgeving, te voet of met de fiets

De B&B is uitstekend gelegen voor het ondernemen van zalige en/of uitdagende fietstochten: via het fietsnetwerk Scheldeland stippel je mooie tochten uit. De mogelijkheden liggen – netjes uitgestippeld – op jou te wachten.

Precies daarom kan je hier ook één van de vele kwaliteitsfietsen huren. Heb je geen fiets of simpelweg geen zin om die mee te sleuren richting Scheldeland? Dan kan je toch nog de regio ontdekken op twee wielen. Handig!

Makegembos_IngeVandenHeuvel.jpg

Wandelaars van harte welkom

De geoefende wandelaar zal ongetwijfeld genieten van de Asselkouter Wandelroute vlakbij het vakantieverblijf. Verwacht je aan een pittige wandeling die je van de ene idyllische plek naar de andere voert. 

De kleine weggetjes tussen landerijen en bossen zijn een typerend schouwspel voor deze regio: vraag dus gerust meer informatie aan de uitbaters. Op 250 meter van de B&B bevindt zich het Gentsbos; een mooi biologisch natuurbos om zalig in te verdwalen.

Ambassadeur van de regio en Lekker Oost-Vlaams

Als ambassadeur van de regio hecht La Clé du Sud veel belang aan een optimale inbedding in de regio. Naast de huisgemaakte chocolades zijn ook tal van streekproducten te verkrijgen zoals confituren, bier en wijn en ook het uitgebreide ontbijt staat volledig in het teken van fair trade en lokale producenten. Als Green Key holder kan je hier ook betalen met eco cheques.