B&B De Schorre

B&B De Schorre

Logeren naast Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom

Boom
Capaciteit
2 Personen
Straat + huisnummer
KAPELSTRAAT 203
2850 Boom
E-mail
Link

Wil je graag een weekendje weg in eigen land? Zet B&B De Schorre in Boom dan maar bovenaan je lijstje. Deze gezellige B&B vormt de perfecte uitvalsbasis om de Rupelstreek te verkennen. Ga met je kinderen op Trollenjacht in het Trollenbos, maak er met je vrienden een fietsweekend van en verken de prachtige omgeving, of snuif wat geschiedenis op en kom meer te weten over het rijke steenbakkerijverleden van de Rupelstreek. Het is duidelijk: gemeente Boom heeft naast het festival Tomorrowland nog zoveel meer te bieden!

B&B De Schorre_copyright_bruno_stevens.jpg

Heerlijk genieten in 3-sterren B&B De Schorre

B&B De Schorre is een charmante 3-sterren Bed & Breakfast die zijn naam te danken heeft aan het gelijknamig Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat quasi aan de achtertuin van de B&B paalt. Je kan er zalig tot rust komen. Bij aankomst ontdek je onmiddellijk de ruime, gezellige kamer, waar je de komende dagen je intrek kan nemen. Naast een stijlvol ingericht slaapgedeelte in de mezzanine vind je er ook een kleine leefruimte, waar je ‘s avonds nog wat kan nagenieten, en een moderne badkamer. In deze B&B zal je ongetwijfeld heerlijk slapen!

Na een deugddoende nachtrust geniet je op het terras van de B&B van een hemels ontbijt. Warme croissants, vers sinaasappelsap en heerlijke streekproducten staan op het menu. Ondertussen kan je ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht. Hoe laat je wilt ontbijten, bepaal je helemaal zelf. Onder het motto ‘niets moet, alles mag’, houdt de gastheer rekening met de specifieke wensen van elke gast, en dat is net één van de grootste troeven van deze Bed & Breakfast.

badkamer B&B De Schorre.jpg

Extra faciliteiten 

Maar er is meer. Gastheer Bruno doet er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Kom je met de trein? Dan pikt hij je graag op aan het station van Boom. Je kan zeker en vast ook bij hem terecht voor tips over de bezienswaardigheden in de streek. Bovendien biedt B&B De Schorre nog tal van extra faciliteiten aan. Als je voor een fietsweekend komt, kan je er veilig je fiets stallen. Ook je elektrische fiets opladen is geen probleem. En als je met je kinderen gaat ravotten in het nabijgelegen Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dan is de kans natuurlijk groot dat je terugkomt met vuile kleren. Maar geen nood, In de Bed & Breakfast vind je alles wat je nodig hebt om ze weer proper te krijgen.

B&B De Schorre in Boom.jpg

Centraal gelegen in de Rupelstreek

Hoewel B&B De Schorre rustig gelegen is, ligt de Bed & Breakfast op slechts enkele kilometers van een aantal belangrijke invalswegen. Daardoor is het domein makkelijk bereikbaar, of je nu van Antwerpen, Mechelen of Brussel komt. Dankzij zijn centrale ligging vormt de B&B ook het ideale startpunt voor een mooie fiets- of wandelroute, in de nabijheid van de Rupel. Van hieruit kun je bovendien ook het rijke verleden van de Rupelstreek in duiken, want in Boom en Rumst vind je tal van steenbakkerijsites en musea. Een betere uitvalsbasis kan je dus niet vinden! 

trollenbos_De Schorre in Boom.jpg

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre 

Tijdens een verblijf bij B&B De Schorre moet je - uiteraard! - een bezoekje brengen aan Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Hier valt zowel voor jong als voor oud heel wat te beleven. Ga op Trollenjacht in het Trollenbos, ga minigolfen of waterfietsen, en wandel over de befaamde One World Bridge, die kunstenaar Arne Quinze speciaal voor Tomorrowland ontwierp. Heb je kleine kinderen? Dan is het Barrevoetspad gegarandeerd een leuke activiteit. Tieners kunnen zich dan weer uitleven op de Avonturentoren. 

Ook wielerfanaten kunnen in De Schorre hun hart ophalen. In fietsbelevingscentrum De Velodroom word je ondergedompeld in de geschiedenis van de wielerpiste en kan je een aantal unieke collecties bewonderen. Vervolgens spring je zelf op de fiets om een tochtje doorheen de Rupelstreek te maken. Bij Fietsbelevingspunt De Velodroom kan je immers fietsen huren. Ook aan leuke fietsroutes, zoals de Baksteen Fietsroute, is er geen gebrek. Na een fikse fietstocht kan je uitblazen in wielercafé De Musette, die bekend staat als het gezelligste wielercafé van de Rupelstreek. 

Kom meer te weten over het steenbakkerijverleden

Boom maakt deel uit van de Rupelstreek, die bekend staat omwille van zijn rijk steenbakkerijverleden, en dat is tot op de dag van vandaag zichtbaar in het straatbeeld. Smalle straatjes, hoge schoorstenen en unieke arbeidershuisjes zijn typerend voor de dorpjes die in de Rupelstreek liggen. In deze kleine dorpjes gonsde het vroeger van de bedrijvigheid: kleiwinning en de productie van tegels, dakpannen en bakstenen vormden voor de meeste inwoners van deze dorpjes immers de belangrijkste broodwinning. 

Door de groeiende concurrentie uit het buitenland sloten de steenbakkerijen één voor één de deuren. Daardoor verdwenen ze langzaam uit het landschap. Maar in museum Brik Boom (het vroegere EMABB), dat ondergebracht is in de voormalige steenbakkerij Novobric, en in ‘t Geleeg keer je terug in de tijd en kom je via meeslepende verhalen van vroegere arbeiders en inwoners van de Rupelstreek meer te weten over de rijke geschiedenis die deze streek kent. En dan heb je nog Museum Rupelklei in Rumst, waar ook fossielen te zien zijn die ontdekt werden tijdens het ontginnen van klei. Keuze genoeg dus pm zelf in het steenbakkerijverleden te duiken

Je verblijf afsluiten in schoonheid doe je in ‘t Steencaycken. Dit eetcafé is aan de Rupeldijk gelegen. Van daaruit heb je een fantastisch uitzicht op het water. Op de menukaart van ‘t Steencaycken staan typische streekgerechten zoals een Boomse pan of schep. De keuken is eenvoudig maar overheerlijk. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van dagverse en lokale producten. Zeker een bezoekje waard! 
 

De Schorre in Boom.jpg

Boek nu je verblijf!

Sta je ondertussen te popelen om af te zakken naar B&B De Schorre, gelegen in het hartje van de Rupelstreek en vlak bij Provinciaal Recreatiedomein De Schorre? Surf dan snel naar de website van B&B De Schorre om meer te weten te komen en reserveer alvast je verblijf. Gastheer Bruno kijkt er alvast naar uit om je met open armen te mogen ontvangen!