B&B Laenenveld

B&B Laenenveld

Ontspannen met bubbels vlakbij het geografische middelpunt van Vlaanderen

Puurs-Sint-Amands
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
WOLFSTRAAT 26
2870 Puurs-Sint-Amands
E-mail
Telefoonnummer
0475295425
Link

Liezele ligt vlakbij het drieprovinciënpunt en is daardoor makkelijk centraal gelegen voor iedereen die een weekendje weg – maar toch vlakbij – zoekt. Er zijn tal van charmante dorpjes vlakbij. Maar in de eerste plaats verken je natuurlijk deze mooie deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, die zowel tot het schilderachtige Klein-Brabant als tot het pittoreske Scheldeland behoort. 

Overal waar je kijkt vanuit je kamer in Laenenveld zie je bossen, weilanden en akkers. Laenenveld ligt in de Molenbeekvallei, omgeven door weidse, weelderige natuurgebieden. Deze accommodatie is een superieure B&B, maar ook een uitgelezen landingsplaats voor de initiatieven en events van groepen en bedrijven.

B&B Laenenveld.jpg

Jezelf verwennen: Deluxe en Suprême

Verwacht je niet aan een ‘standaard’ verblijf, maar aan een uitmuntend hoge kwaliteit in de viersterren B&B Laenenveld. Zo ontvangt elke gast hier een fles bubbels bij aankomst. Welke kamer kies je: de Deluxe of de Suprême? Beide beschikken over een tweepersoons boxspring met een extra dikke luxueuze matras. En een ruime badkamer met inloopdouche. 

b&b laenenveld achterzijde .jpg

Bed uit, voetjes onder tafel!

Lekker geslapen? In Deluxe staat zelfs een fitnesstoestel, zodat je helemaal fit aan je dag kan beginnen. Vervolgens rep jij je natuurlijk naar het uitgebreide ontbijtbuffet. Bij het ontbijt hoort vers geperst fruitsap, gerookte zalm met verse eitjes van de eigen kippen, witte en bruine broodjes, warme croissants, yoghurt, granola, kaas, charcuterie en huisgemaakte confituur ... Verkies je een English breakfast ? Dat kan. Water, koffie, thee en andere dranken zijn altijd beschikbaar.

B&B Laenenveld in Puurs-Sint-Amands
B&B Laenenveld in Puurs-Sint-Amands

Ideaal voor de groei en ontwikkeling van je team

Laenenveld is een inspirerende plek, een oase van rust midden het groen, discreet en exclusief. Groepen tot 15 personen vergaderen hier en krijgen trainingen, workshops, in de context van de groei en ontwikkeling van individuen en teams. 

Je kunt erop rekenen dat er telkens maar één groep aanwezig is, zodat alle faciliteiten en de prachtige omgeving volledig tot jouw beschikking staan. Werken kan ook. Zet je met je team in de 60m² grote seminarieruimte en ga aan de slag. De aanpalende break-outruimte geeft direct toegang tot de mooie tuin en de omliggende natuur. 

Laenenveld beschikt bovendien ook over een privétuin van 5000m². En ook de wandelwegen tussen bossen, weilanden en akkers bieden boeiende perspectieven aan de seminariebezoekers. Tip: ontdek zeker het wandelnetwerk ‘In het Land van Stille Waters‘ Dat leidt je langs de mooiste hoekjes en kantjes van de regio, met het wassende water als trouwe metgezel.

Fortcafé.jpg

Een uiterst aantrekkelijke aanvulling

Lekker eten en drinken doe je in de vele horecazaken in de buurt. Fortcafé De Batterie is bijvoorbeeld een bijzonder verrassende plek. Dat ontdek je in het Fort van Liezele. Het café werd uitgebouwd in de machinekamer van het fort, waar de elektrische stroom werd opgewekt. Je proeft er bieren waarvan je nog nooit hoorde. 

fort liezele tentoonstelling.jpg

Vleermuizen in het fort

Tijd voor een uitstapje en een fikse duik in de lokale geschiedenis? Dan is Fort Liezele een onmisbare aanrader. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het Fort van Liezele door het terugtrekkende leger helemaal geïsoleerd. Later werd het een voedseldepot, dan een gevangenkamp en nu is het een museum. Dankzij een boeiende tentoonstelling ontdek je de bewogen geschiedenis van het fort. 

Het museum organiseert rondleidingen en avondwandelingen met een petroleumlamp. Let op: in het fort hebben een 90-tal soorten vleermuizen een thuis gevonden. Het fort is beschermd als landschap en als monument. Filmregisseurs hebben inmiddels de weg gevonden naar deze unieke locatie, waar ook de fauna en flora tot de verbeelding spreken.

laenenveld in puurs.jpg

Over bijtjes en duurzaamheid

Archeologische vondsten bewezen dat al duizenden jaren vóór Christus de regio van Liezele bewoond was. Het is ook een bijzondere plek waarvoor de uitbaters zorg dragen. Ze werken graag mee aan het behoud van de landelijke omgeving en de natuur als bron van rust, herbronning en inspiratie. 

Tot je verbazing vind je in een hoekje van de tuin, ver genoeg van de voorbijgangers, een bijenkast naast een wilde bloemenweide. Die is de leverancier van voedsel voor de bijen en meteen van lekkere honing voor jou en de gasten. Bestuiving  door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de  voedingsgewassen, wist je dat?

laenenveld salon.jpg

Boek je verblijf

Het allerbelangrijkste: op deze manier draagt ook Laenenveld een steentje bij tot een meer duurzame wereld. Vind je niet dat dit mooi aansluit bij de ongerepte natuur van Scheldeland? Kom het zelf ervaren: boek snel jouw verblijf bij Laenenveld en laat je betoveren door deze unieke accommodatie.