B&B Het Koekoeksnest

B&B Het Koekoeksnest

Voel je een beetje een steenbakker in Schelle

Schelle
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
Koekoekstraat 64
2627 Schelle
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 294 53 81
Link

Schelle is de thuisbasis van B&B Het Koekoeksnest. Dit gezellige dorp is de perfecte plek voor iedereen die de Rupelstreek wilt ontdekken. 

Fiets- en wandelknooppunten vind je hier bij de vleet. En ook Provinciaal Domein De Schorre is slechts een steenworp van je verwijderd. Ontdek een regio die groot werd door z’n steenbakkerijen – en nu zichzelf heruitvindt als groene toeristische trekpleister. 

veer schelle - wintam.jpg

Geprangd tussen Schelde en Rupel

Je verblijft in een charmante, landelijke gemeente vlak aan de Schelde, niet ver van de monding van de Rupel. Je verkent een regio die begrensd wordt door de Vliet en de Wullebeek. Met Boom op maar 7 km afstand en Antwerpen slechts 10 km van je verwijderd. 

Wil je wat gaan shoppen tijdens je verblijf in de regio? Geen probleem, de indrukwekkende shoppingsnelweg A12 zet alle winkels netjes voor je op een rijtje – van mode tot interieur. 

Sint-Bernardusabdij Hemiksem.jpg

Duik de kleiputten in

Steenbakkersdorp Schelle omarmt net als de andere gemeenten in de Rupelstreek zijn steenbakkersverleden. Wist je dat er hier in de jaren '60 nog duizenden arbeiders in de baksteennijverheid werkten? Vanaf de Schelde- en Rupelboorden werd de cuestahelling progressief afgegraven voor kleiwinning. 

Je ontdekt daar nog talloze kleiputten. De Romeinen voerden er het steenbakken in en in de 13de eeuw waren de steenbakkers nog kloosterlingen. Ze hadden materiaal nodig voor de bouw van hun Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. Vandaag herinneren de Boomse steenbakkerijsites aan die glorieuze geschiedenis. Onmisbaar tijdens je bezoek aan de Rupelstreek! 

Koekoeksnest.jpg

Verken Scheldeland vanuit Het Koekoeksnest, in alle comfort

Deze leuke B&B is de ideale uitvalsbasis om Scheldeland te verkennen. Het gastenverblijf van het Koekoeksnest -Koekoekstraat 64!- bevindt zich in een apart gebouw. De drie smaakvolle, ruime kamers zijn voorzien van een badkamer met bad, douche, toilet en lavabo. 

Kies je voor de rode, gele of groene kamer? Je geniet er van alle comfort: een smart tv, een Nespresso koffiemachine, een koelkast, wifi. 

Zalig ontbijten

Het ontbijt wordt geserveerd in de veranda, met zicht op de grote, rustige en zonnige tuin. De rijkgevulde tafel is gevuld met brood, croissants, zelfgemaakte confituur, vers fruit… 

Wil je uit eten gaan voor de lunch of het diner? In de buurt van Het Koekoeksnest ontdek je tal van brasserieën en restaurants. Rustige locaties voor je zakelijk diner, gezellige plekjes voor je leuke lunch of gewoon een steengoed restaurant voor een smakelijke hap met de hele familie.

Niels Broek.jpg

Voor de ontdekkingsreizigers: Niels-Broek en de Klinkaartroute

Na het verdwijnen van de baksteenproductie in de streek, werden de gronden toevertrouwd aan de Belgische Natuur- en Vogelreservaten vzw. Het resultaat: vandaag kan je hier oeverloos genieten van weelderige natuur, in een unieke setting. 

Je kan rondom de oude kleiputten bijvoorbeeld heerlijke wandel- en natuurkijkdagen beleven op keurig uitgestippelde trajecten. De Klinkaart Wandelroute door Boom en Niel dompelt je onder in het steenbakkerijverleden van de Rupelstreek. Je stapt er langs steenovens, droogloodsen, kleibaggers, arbeidershuisjes en meesterwoningen. De extra lus door natuurgebied Walenhoek, een voormalig kleiputtencomplex, leidt je dan weer door een landschap van broekbossen, hooilandjes en een twintigtal vijvers.

Laarkapel in Schelle
Wandelen in Schelle

Bekijk de scheve toren

Natuur is één ding in de streek – cultuur is een ander! Als je jouw kamer boekt bij B&B Het Koekoeksnest, dan kan je in de buurt verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Jezuïetenhof, de Laarkapel, de eeuwenoude Sint-Petrus- en Pauluskerk die eruit ziet als een gotisch achthoekig belfort. Ze heeft een slanke (vervaarlijk) overhellende spits en bezit een gerestaureerd Van Pethegem-orgel en een schilderij van Antoon van Dyck. 

Maar Schelle heeft nog meer te bieden. Wist je dat Studio 100 zijn hoofdkwartier in Schelle heeft? Dat het fantastische recreatiedomein De Schorre, de locatie van Tomorrowland, vlakbij is? Kortom: iedereen, van shopper, fietser, wandelaar tot cultuurliefhebber, komt in Scheldeland aan zijn trekken. En wil je voor of na je tocht doorheen de regio wat energie opdoen en genieten van maximale gastvrijheid, dan staan de deuren van B&B Het Koekoeksnest voor je open.