B&B Tlekkerbeddeke

B&B Tlekkerbeddeke

Logeren en genieten langs de Rupel in Rumst

Rumst
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
HOGE VOSBERGSTRAAT 65A bus b
2840 Rumst
E-mail
Telefoonnummer
+32498262684
Link

Een plek om uit te rusten of toch actief de dag door te brengen? Bij B&B Tlekkerbeddeke kan het allebei. Deze B&B is gelegen in het steenbakkersdorp Rumst, in het oosten van Scheldeland. In de nabijheid van steden als Mechelen en Antwerpen en ideaal gesitueerd voor mooie wandel- en fietsroutes langs de Rupel, of om in het steenbakkerijverleden van de Rupelstreek te duiken. 

Fietsen, wandelen, citytrippen, of uitrusten van het drukke leven… Opties genoeg bij B&B Tlekkerbeddeke in Rumst.

B&B Tlekkerbeddeke in Rumst
B&B Tlekkerbeddeke in Rumst

Thuiskomen in je B&B

Verblijven doe je in B&B Tlekkerbeddeke in een van de drie comfortabel uitgeruste kamers. Je kan kiezen uit een van de 2 standaard kamers en 1 studio. Je mag er op beide oren slapen, want de B&B is volledig allergie- en astmavriendelijk.

Na een goedgevulde dag kom je met plezier terug ‘thuis’. Geen zin om uit eten te gaan of te koken? Dan kan je vooraf een diner bestellen bij de uitbaters: zij zorgen, in samenwerking met een cateraar, voor een heerlijke dagmenu op de kamer die je zelf kan opwarmen in de kitchenette. ’s Ochtends vul je je tafel met de kraakverse producten die je in de koelkast vindt. Ideaal voor de lange slapers onder ons.

Bovendien hoef je je niet te haasten om het incheckuur te halen. Kom je van ver of heb je een goedgevulde dag achter de kiezen? Dan krijg je een sms met de code van de sleutelkluis. Arriveren op eigen tempo, da’s pas echt thuiskomen.

Rumst Drierivierenpunt.jpg

Stappen en trappen langs rivieren

De rustgevende omgeving van water en natuur nodigt uit om erop uit te trekken. In Rumst passeren dan ook diverse fiets- en wandelroutes. Spring die fiets maar op om de Baksteen Fietsroute af te trappen. Je fietst zowel langs de Schelde als de Rupel, het landschap van de voormalige kleiputten in. Onderweg snuif je de sfeer van oude steenbakkerijen op.

Wist je trouwens dat de Rupel de enige Belgische rivier is die niet ontstaat uit een bron en zelfs een getijdenrivier is? Deze rivier kent haar oorsprong door de samenvloeiing van de Nete en Dele, even verderop. Ga gerust zelf op ontdekking op je eigen tempo. Aan het Drierivierenpunt fiets of wandel je in geen tijd van oever tot oever, dwars over de in het oog springende blauwe bruggen. Op een steenworp afstand van de blauwe bruggen vind je de Oude Nete-arm. Dit oud stukje zijrivier is er eentje vol afwisseling: moerassen, graslanden en wilde bossen.

Fosielen Museum Rupelklei Rumst.jpg

Rijk steenbakkerijverleden 

Eeuwenlang werd er klei ontgonnen aan de oevers van de Rupel. Steenbakken zit hier dan ook al jarenlang in de genen. De verschillende hoge schoorstenen verraden meteen de voormalige industrie gelinkt aan de Rupelklei. Wil je je verdiepen in de geschiedenis van de steenbakkerijen in en rond de Rupel? Dan is het Museum Rupelklei een bezoek waard. Je vindt er zelfs fossielen en opgravingen van Romeinse nederzettingen.

Trollen De Schorre.jpg

Erfgoedpareltjes en magische trollen

Naast de vele mooie natuurplekjes vind je enkele verborgen erfgoedparels in Rumst. Ontdek er de Lazaruskapel en het Kasteel Laarhof, elk met hun specifieke geschiedenis die je ter plaatse kan ontdekken.

En heb jij al gehoord van de Trollen van Boom? In het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre schuilen enorme houten trollen sculpturen. Ontdek jij ze allemaal tijdens een wandeling in het Magische Trollenbos? Met een hoogte tussen 7 en 18 meter lijken ze moeilijk te verstoppen, maar de meeste zitten bijzonder goed gecamoufleerd in het landschap vervat. Vanop de grote uitkijktoren diep in het bos heb je een prachtig uitzicht over De Schorre en de omgeving. Bij helder weer zou je er tot 25 kilometer ver kunnen zien en zou je het Atomium in Brussel moeten kunnen zien schitteren.

Baksteenroute.jpg

Nagenieten met een streekbiertje?

Na een leuke uitstap in deze magnifieke omgeving heb je ongetwijfeld zin een glaasje. Dat kan! Misschien ben je langs één van de fiets- of wandelroutes wel Brouwerij Ganzenhof tegengekomen. Deze ambachtelijke brouwerij produceert drie heerlijke streekbieren: 'Kludde', 'Nen Trapper', en 'Ne Scheve Toren'. Elk met een eigen identiteit en karakter. Ben je eerder fan van een jenevertje, dan moet je De Rupeldruppel proberen. Een oude graanjenever die wordt gestookt als ode aan de kleistekers die tijdens het zware werk verwarming en troost zochten in hun ‘druppeltje’.

bed tlekkerbeddeke.JPG

Goed om weten 

Zin om er even tussenuit te zijn in de prachtige Rupelstreek? Vanuit B&B Tlekkerbeddeke ligt alles binnen handbereik om er heerlijke dagen van te maken. Meer info betreffende prijzen, beschikbaarheden en reservatie vind je op de website.