Site78

Site78

Duurzaam onthaasten en genieten in Puurs-Sint-Amands

Puurs-Sint-Amands
Capaciteit
16 Personen
Straat + huisnummer
HOOGSTRAAT 78
2870 Puurs-Sint-Amands
E-mail
Telefoonnummer
0497802373
Reservation
Online boeken
Link

Ilse toverde in het centrum van Puurs-Sint-Amands een 19de-eeuws herenhuis om tot een luxueuze B&B met 8 kamers. Site 78 haalt de allerhoogste normen op het vlak van duurzaamheid maar is ook in alle andere opzichten een waar pareltje. De comfortabele kamers, de verzorgde bio en homemade maaltijden, de smaakvolle inrichting: Scheldeland is absoluut een topadres rijker.

B&B Puurs Sint-Amands
Logeren Site 78 Puurs-Sint-Amands

Een nieuwe ziel

Eigenares Ilse en haar team vonden bij de ingrijpende renovatie van het pand uit 1890 het perfecte evenwicht tussen respect voor het verleden en de noden van de hedendaagse gast. Ze behielden de hoge plafonds, de oude traphal en het historische dakgebinte, maar kozen tegelijk resoluut voor verantwoorde, kwalitatieve en ecologische materialen, domotica en moderne ventilatie. Het harde werk van meer dan 2 jaar wierp meteen al zijn vruchten af, want B&B Site 78 behaalde nog voor de opening begin februari het internationale Green Key label voor 2022. Daarmee worden de uitbaters op basis van liefst 158 criteria beloond voor hun engagement om de toeristische sector duurzamer te maken. De gasten een aangenaam en comfortabel verblijf bezorgen, terwijl hun ecologische voetafdruk tot een minimum wordt beperkt, daar is het hen allemaal om te doen.

Acht kamers bieden in totaal plaats aan 20 gasten. Ze zijn stuk voor stuk net een tikkeltje anders. Zo hebben de twee luxueuze Suites Tulipa als extraatje een gezellige zithoek en pakt Standard Plus Bellis uit met een cosy privéterras. Maar wat ze met z'n allen gemeen hebben, zijn de uitgebreide faciliteiten en het ongelooflijke oog voor detail: van airco, de waterbesparende regendouche en het kingsize bed tot de eco luxe verzorgingsproducten en de zachte biokatoenen lakens en handdoeken.

Eten Site 78.jpg

Bio, fair én lokaal

's Ochtends wacht je een (h)eerlijk huisgemaakt ontbijtbuffet met pure ingrediënten, dagvers, bio, fair en lokaal. Op zondag is er van 11 tot 14 uur een creatieve brunch. Verwacht je daarbij aan originele salades, biologische gebakjes, fijne charcuterie, Franse en Belgische kwaliteitskazen, duurzaam gevangen of gekweekte vis … Gewoonweg te veel om op te noemen!

Wat je daarna zoal kan doen? De keuze is gewoon aan jou, want vanuit B&B Site 78 kan je werkelijk alle richtingen uit. Net als de hele regio Scheldeland is Puurs-Sint-Amands een waar fiets- en wandelparadijs, met tientallen kilometers goed onderhouden paden, landelijke wegen, prachtige groendomeinen en uitgestrekte velden. Oh ja: bij B&B Site 78 kan je eco-bikes huren.  Een heel leuke uit-tip vlakbij de B&B is Fort Liezele, het best bewaarde fort van de Vesting Antwerpen. In het omringende landschapspark vind je naast heel wat sportieve mogelijkheden ook een avontuurlijk blotevoetenpad en een waterspeeltuin. Het fort zelf herbergt onder meer het trendy fortcafé De Batterie en twee geheimzinnige escape rooms. Pal naast Fort Liezele is Brasserie Broox zeker een aanrader.

Ook voor fijnproevers is de regio Puurs-Sint-Amands echt top. Zo vind je er verschillende restaurants uit de Gault & Millau gids: La Route, The Dining Room, Eyckerhof en Rollier. Verder zijn de overheerlijke gins van het huis en enkele lokale bierenn dan weer perfect om in de lounge of bij goed weer op het terras of in de tuin van Site78 helemaal tot rust te komen.

Site 78 Puurs-Sint-Amands.JPG

Boek nu je verblijf

Lijkt B&B Site78 je de ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk uitstapje? Check dan snel de website van B&B Site 78 voor prijzen en beschikbaarheden.