Heerlijkerwijs

Heerlijkerwijs

Schone scones en andere zoete zaligheden in Rumst

Rumst
Capaciteit
7 Personen
Straat + huisnummer
NIEUWSTRAAT 128
2840 Rumst
E-mail
Telefoonnummer
+32 3 84 454 84
Link

Heerlijk luxueus logeren en lekker tafelen, dat zijn twee van de beste geneugten des levens. We worden er haast poëtisch van, want Heerlijkerwijs in Rumst staat voor pure verwennerij. Je logeert er in prachtige kamers en geniet in het koffiehuis van een dampende tas koffie of thee, zoete gebakjes, een lekkere lunch of een aperitiefje. Voel je hier welkom en laat je in de watten leggen.

Kamer Heerlijkerwijs Rumst.jpg
Koffiehuis Heerlijkerwijs.jpg

Logeren in een karaktervolle meesterwoning

Het kader waarin je hier logeert is niet min, deze logies is ondergebracht in een karaktervolle meesterwoning uit 1894. Gastvrouw Sabine heeft een voorliefde voor gezellige interieurs en wist eigentijds elementen te combineren met de historische charme van het pand. Heerlijkerwijs beschikt over twee ruime kamers met eigen badkamer. Voor welke kamer kies jij? Heerlijkheid of Rupeliaan?

Na een verkwikkende nachtrust hoef je niet ver te gaan om heerlijk te tafelen. Deze logies beschikt immers over een eigen koffiehuis, waar je smakelijk kan ontbijten, lunchen of zelfs de afternoon tea kan reserveren. 

Natuurgebied Walenhoek (1).jpg

In het hart van de Rupelstreek

De naam van één van de kamers zegt het al, je verblijft hier in hartje Rupelstreek, waar de Rupel heer en meester is. Typerend hier is het steenbakkerijverleden, plan dus zeker een bezoekje aan Brik Boom, ’t Geleeg of Museum Rupelklei in. Maar ook op het landschap liet de vroegere klei-ontginning zijn sporen na. Vele natuurgebieden in de streek waren vroegere kleiputten, die nu opgevuld zijn met water en een thuis bieden aan diverse fauna en flora. 

De natuur induiken doe je hier met een uitstapje naar natuurgebied Walenhoek of een bezoekje aan Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. En als je je ergens nestelt op een terrasje of in een knusse horecazaak, proef dan ook zeker het streekbiertje ‘Rupeliaan’. Passender kan haast niet toch? 

Street art Rupelstreek.jpg

Een frisse neus halen in Niel en Boom

Zin om er al wandelend op uit te trekken? Trek dan je wandelschoenen alvast aan en wandel door de geschiedenis van de steenbakkerijen. Deze wandelroute leidt je van het mooie dorpje Niel naar Boom, wat ooit het epicentrum van de steenbakkerijnijverheid was. Hou je ogen open want er is een hoop te zien: steenovens, droogloodsen, kleibaggers, de typische arbeidershuisjes en statige meesterwoningen.

Maar al wandelend zal ook de hedendaagse graffitikunst van het Yellow Brick Road street art project je zeker niet ontgaan. Je vindt hun werken doorheen de Rupelstreek, langs de Rupel.   

Heerlijkerwijs in Rumst.jpg

Boek nu je verblijf

Klaar om zelf weg te dromen en te tafelen in Rumst? Check dan snel de website van Heerlijkerwijs en bekijk de beschikbaarheden en prijzen.