Ebdiep

Ebdiep

Welkom in het pittoreske Scheldedorp van schrijver-dichter Emile Verhaeren

Puurs-Sint-Amands
Capaciteit
2 Personen
Straat + huisnummer
EMILE VERHAERENSTRAAT 14
2890 Puurs-Sint-Amands
E-mail
Telefoonnummer
0478908669
Link

Aangekomen in Sint-Amands beland je in een andere wereld. Een wereld die het stof van je zintuigen blaast en je laat genieten van de adembenemende schoonheid van de natuur. De wind die over het water jaagt, de wilde eenden en ganzen, de zeldzame waterplanten. 

Ebdiep zetel.jpg

Studio Ebdiep, nabij de mooiste bocht van de Schelde

Het ruisen van het riet op de oevers en de rust en de stilte wanneer je, op weg naar ergens, doorheen het groen over de eindeloze dijken fietst. Op 50 meter van het water logeer je luxueus in Studio Ebdiep, Emile Verhaerenstraat 14. 

De woning is een prachtig gerestaureerd 17de-eeuws pand, ooit het geboortehuis van Emmanuel Rollier, aanvoerder in de Boerenkrijg. Toen was het gebouw nog een zoutziederij. Die tijd ligt al lang achter ons. Vandaag is dit een toevluchtsoord waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van de omliggende natuur.

Ebdiep Sint-Amands.jpg

Met zicht op het vissersdorp Mariekerke

De studio is genoemd naar de locatie waar het huis zich bevindt, vlakbij het ‘Ebdiep’, een inham aan de Schelde. Alles is voorzien voor een heerlijk rustig verblijf op een steenworp van de Schelde.

Kom je met de wagen of de fiets? Je kan de fietsenstalling gebruiken en je auto parkeren vormt geen probleem. Studio Ebdiep is ongetwijfeld een ideale startplaats voor je verkenning van de natuur in de regio en de vele wandel- en fietsroutes rondom. 

Graf Verhaeren Sint-Amands.jpg

“Het leven dient om te klimmen, niet om te dalen” (Emile Verhaeren)

Emile Verhaeren was dichter, schreef kortverhalen, kunstkritiek en toneel. Zijn werk is vertaald in 28 talen. De moeder van deze Franstalige symbolistische auteur had een textielwinkel in Sint-Amands. 
Deze figuur is dus stevig ingebed in de regio.

De kaai van Sint-Amands was tot de jaren '70 een aanlegplaats, maar door de verhoging van de dijken verdween deze activiteit. Een bezoek aan steegje den Dam of het literair Emile Verhaerenmuseum is voor jou zeker de moeite waard. Zo koppel je de rijke natuur aan boeiende verhalen uit de geschiedenis van deze levendige regio.

preview_LR_Scheldeland_2019_097.jpg

Een weelderig aanbod

Ebdiep staat niet alleen. In de omgeving staan enkele boeiende zaken in de belangstelling. Het pannenkoekenhuisje 't Schipken ligt in het pittoresk steegje 'Den Dam' in Sint-Amands. Je smult daar van zoete en hartige pannenkoeken. 

Restaurant Den Amandus is wijd bekend voor zijn vis- en vleesspecialiteiten op houtskoolgrill, alsook voor zijn palinggerechten. Seizoengerechten nemen er een vooraanstaande plaats in. Rollier is dan weer een restaurantteam van jonge wolven, die honger hebben naar kwaliteit en voor jou voortdurend zoeken naar de puurste vorm van koken. Voor liefhebbers van een klassieke maar creatieve keuken. 

Het prachtige eet-, praat- en biercafé De Cuyteghemhoeve tenslotte bevindt zich in een authentieke koeienstal met Leuvense stoof en oude landbouwwerktuigen. Mét speeltuin, ideaal voor je verjaardagsfeesten, babyborrels, communie- of lentefeesten, barbecues of boerenbuffetten.

Kaai Sint-Amands.jpg

L’Escaut. Le Passeur d’Eau

De Schelde. De bootsman. Gedichten van Verhaeren. Het verleden en de literatuur komen tot leven, wanneer je de veerboot in Sint-Amands ziet vertrekken. Het lijkt alsof die inham en de Scheldebocht zijn opgetild uit een dromerig schilderij. De gezellige Studio Ebdiep ligt op een strategische plaats om dit dorpje, de natuur, het verleden en de culinaire weelde van de streek te verkennen. 

Ebdiep ontbijt.jpg

Boek je verblijf!

Wil je Scheldeland vanuit dit mooie Scheldedorp ontdekken? Dan zit je helemaal op je plek bij Ebdiep in Puurs-Sint-Amands. Als je meer informatie wenst over de prijzen en beschikbaarheden, check dan snel de website van deze logies.