Pitkamperen

Pitkamperen

Slapen in een boomtent in de schaduw van paviljoen de Notelaer en kasteel d'Ursel

Bornem
Capaciteit
20 Personen
Straat + huisnummer
Notelaerdreef 2
2880 Bornem
E-mail
Telefoonnummer
+32 15 22 82 33
Link

Avonturiers: verzamel jullie en kom pitkamperen langs de Schelde! De hele zomer lang hangen er 4 boomtenten in de schaduw van paviljoen De Notelaer, vlakbij kasteel d'Ursel in Hingene. Laat de luxe achterwege en kies voor een avontuur dat je niet snel zal vergeten in een boomhut 2.0. 

Bovendien kijk je vanuit je unieke stulpje uit op de magische kasteeltuin en het prachtige domein rondom paviljoen de Notelaer. Een geweldige plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte – en weg te vluchten in een fantastische droomwereld vol prinsen en prinsessen. Kom je ook overnachten in de kruin van de sierlijke bomen op het domein van paviljoen De Notelaer? 

Pitkamperen in Bornem
Pitkamperen in Bornem

Hoog en droog

Vind je kamperen wat te primitief om écht bij te ontspannen? Geen nood… Je hoeft geen schrik te hebben voor natte voeten. De boompitten hangen zo’n 3 meter boven de grond. Klim de ladder op plof je neer in de pit, waarin één grote ronde matras ligt. Ze hangen met vier naast elkaar en hebben elk plaats voor 2 volwassenen en 2 kinderen. 

Laat je zachtjes heen en weer wiegen door de wind. Val in slaap tussen de ruisende blaadjes. En ontwaak met het prille ochtendzonnetje op je gezicht, terwijl de vogels hun mooiste lied fluiten op enkele tientallen centimeters afstand. In één woord? Gelukzalig!

Een kunstwerk op zichzelf

Wie verzint zoiets eigenlijk? Wel, Nederlands kunstenaar Dré Wapenaar bedacht de tenten. Hij wil individuen en groepen mensen op een andere manier bij elkaar brengen. Ze waren oorspronkelijk bedoeld voor boomactivisten. Ze hangen nu op verschillende locaties te pronken. Ze brengen je letterlijk in contact met de natuur. Op een manier die je betovert en je nooit meer los laat.

Back to basics

In de bivakzone ben je als kampeerder goed voorzien. Je maakt er handig gebruikt van onder andere toiletten, stromend water en picknickbanken. Breng zelf wel nog je zaklamp, favoriete kussen en slaapzak mee (en je goed humeur hé). Ook niet vergeten: vlees of veggie snacks voor ’s avonds op de barbecue! Wanneer het donker wordt, flakkeren de vlammen hier namelijk gezellig op. Eten en drinken kan je bewaren in de koeling.

Voor je je pit opzoekt maak je het nog gezellig rond het kampvuur. Marshmellows, iemand? Na de kampvuurverhalen tijd voor een fantastische nacht. ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar.

Pitkamperen2.jpg

Voor ieder wat wils

De boompitten zijn voor echt elke soort groep perfect. Het is dan ook hun doel om mensen samen te brengen. Met mama, papa, broer en zus samen in één bed in een tent in de boom en nooit zullen de kinderen nog wat anders willen.

Ben je met meer vrienden en op zoek naar iets cool? Huur dan 2, 3 of alle 4 de boompitten. Hier beleef je de verhalen die je later aan je kinderen vertelt!

Wil je de liefde van je leven verrassen? Of samen even weg lekker weg van alles zijn? Ook dan is een boompit de perfecte plek. Lekker knus bij elkaar, samen jullie band versterken, rond het kampvuur je kinderverhalen delen en dromen over de toekomst.

Vakantiewoning Atelier van Antonine
Notelaeretaart

Paviljoen De Notelaer en kasteel d'Ursel

Al sinds 1984 ruikt de omgeving van paviljoen de Notelaer naar chocolade, kaneel en gebrande nootjes. Dat heeft alles te maken met hun specialiteit: notelaeretaart. Het recept bleef al 32 jaar geheim. Zeker proeven!

Op wandelafstand van de boompitten vind je ook het okergele kasteel d'Ursel.  Iets meer dan 100 jaar geleden was het kasteel de favoriete zomerresidentie van de familie d’Ursel. Na jaren leegstand kwam het in de handen van de provincie Antwerpen die het volledig renoveerde. Vandaag is het niet meer de bestemming van een hertog en hertogin maar wel die van heel wat fietsers en wandelaars.

Wat verder op het domein van kasteel d'Ursel huist het Atelier van Antonine, de hertogin d’Ursel. Haar creatieve plek is nu een prachtig vakantiehuisje voor 8 personen. Dus als dit alles je als muziek in de oren klinkt maar je wil meer luxe, dan kan jij daar terecht!

Hingene_Stiltegebied_Kasteel_D_Ursel-12.jpg

Geniet van de rust

In Vlaanderen zijn er 9 stiltegebieden. De boompitten liggen pal in het midden van één daarvan. Hier is plaats voor ruisende bomen, zingende vogeltjes en kabbelende beekjes. Je geniet pas echt van de natuur als je ook de kans krijgt om haar niet alleen te zien, maar ook te horen. Zet al je zintuigen dus op stil én op scherp tegelijkertijd. Kom zalig overnachten in een van de meesterlijke bomen die hier het domein sieren.

Kom pitkamperen

Avontuur hoef je helemaal niet ver te zoeken. Ons klein Belgenland zit vol verborgen parels, als je ze maar weet te vinden. Kom langs voor een date met de natuur en tel af naar de zomer met een verblijf in één van de boompits in Hingene.

Wil je jouw unieke pitverblijf reserveren? Surf dan snel naar de website van de boompitten voor meer info over prijzen en beschikbaarheden!