Fietsen naar de veerman

Fietsen naar de veerman

OP WEG MET HET WASSENDE WATER

Tijd om 'schipper mag ik overvaren' te spelen met je fietsgezel! Want tijdens deze prachtige tocht langs de twee Scheldeoevers, spring je een keer de stroom over. Roep de veerman- of vrouw door de bel te luiden, zet je fiets op het dek van het veerpont en laat de rivierwind door je haren ruisen. Bootje varen is altijd leuk, maar op de Schelde is dat nog nét een tikje plezanter. Daar hebben de groen begroeide oevers en de zuivere lucht vast iets mee te maken.

Trekpleister voor fietsers en wandelaars

Op deze tocht ben je nooit alleen, want de schoonheid van de Schelde bekoort tal van fietsers en wandelaars. De oerdegelijke fietspaden, de weidse vergezichten en de route doorheen de mooiste natuur die onze regio te bieden heeft, spelen daar een cruciale rol in.

Klaar om een van de mooiste gebieden van Scheldeland te ontdekken? Spring de fiets op en ga met ons mee!

Paardenbroek Kalkense Meersen Berlare.jpg
Paardenbroek in Berlare

Start en aankomst in Schellebelle

Afspraak in Schellebelle. Dat is niet alleen het dorp met de leukste naam, maar ook het vertrek- en aankomstpunt voor van deze 38 kilometer lange tocht, dat je meteen begint met een overtochtje met de veerpont. 

Daarna gaat het via de fietspaden op de Scheldeoever richting Uitbergen, een gezellig dorpje langs de stroom. Daarnet reed je de Kalkense Meersen door, een uitgestrekt natuurgebied waar je heerlijk in kan verdwalen. Het getsjilp van talloze vogels komt je tegemoet en de weelderige natuur zet zijn fleurige stempel op het landschap. 

Terras Donkmeer Berlare.jpg
Donkmeer in Berlare

Genieten van paling én een frisse duik

Hier kan je het nieuwe wandelnetwerk ontdekken dat aansluit op dat van de Kalkense Meersen-Donkmeer. Het Donkmeer – nog zo’n oase van kalmte en natuur – vind je iets voorbij Uitbergen. Hier in deze buurt worden overheerlijke palinggerechten geserveerd. Je ontdekt er ook een prachtige vlindertuin én een historische eendenkooi. 

In recreatiedomein Nieuwdonk even verderop, kan je een frisse duik nemen in de zwemvijver bij mooi weer. Als je dus wat extra beweging wilt, kan je de fiets aan de kant zetten en eropuit trekken!

Kasteelpark Berlare.jpg
Kasteelpark in Berlare

Het Kasteelpark van Berlare

Voor je weer de Schelde oversteekt via de Schoonaardebrug, hou je halt in Berlare. Niet alleen om de charme van dit dorp goed tot je te laten doordringen, maar ook om het Kasteelpark van Berlare te bezichtigen. Het kasteel zelf, dat dateert uit de 18de eeuw, kan je jammer genoeg niet bezoeken. Maar het prachtig aangelegde park dat rondom het kasteel ligt is wél open voor het publiek. 

Je waant je in een prinsessenfilm. De statige dreven en grote vijvers zijn een streling voor het oog én voor de andere zintuigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit domein het décor vormt voor tal van huwelijksaanzoeken, verliefde koppeltjeswandelingen én de televisiereeks in Vlaamse Velden. Herken jij misschien scènes uit de reeks wanneer je hier doorheen fietst?

Oud Brughuys Berlare.jpg
Oud Brughuys in Berlare

Ontspannen en genieten

Wanneer je van al dat moois dorst hebt gekregen, kan je een pitstop inlassen in ’t Oud Brughuys, een biercafé naast het jaagpad langs de Schelde. Vroeger woonde hier de man die de houten Scheldebrug bediende. Vandaag geniet je hier voluit van met liefde klaargemaakte snacks en fris getapte regiobiertjes.

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Veerman fietsroute op Routen.be.

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

Veer Schellebelle.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Veerman fietsroute op Routen.be.

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Dorp
9260 Schellebelle
Length
37,6 km
Time
2u 10m
Terrain
94% Verhard
Actions
Bekijk deze route