Provinciaal domein Nieuwdonk

Natuur en water
Provinciaal domein Nieuwdonk

De hemel op aarde voor kinderen tot 99 jaar

Overmere
Straat + huisnummer
Dendermondse Steenweg 13A
9290 Overmere
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 367 60 00
Link

Er zijn zo van die plekken waar je een instant vakantiegevoel bij krijgt. Provinciaal recreatiedomein Nieuwdonk is er zo eentje. De gigantische vijver, die het hart van het park vormt, is meteen ook de trekpleister van het domein. 

Hier plonsen de hele zomer door kinderen, volwassenen en gezinnen in het water. De bossen die het water omzomen, zorgen voor de nodige schaduw op warme dagen. En vormen het perfecte decor voor een fijne wandeling in élk seizoen.

Niewdonk Berlare.jpg

Zalig zwemmen in de vijver

Dit plezierige recreatiedomein heeft heel wat in de aanbieding voor wanneer je er een dagje actief op uit wilt trekken – of gewoon een namiddagje wilt ontspannen met de kinderen. 

De zwemvijver is natuurlijk dé troef. Hij is geopend van 1 juli tot 15 september. Op het strand staan er tal van avontuurlijk speeltuigen opgesteld, zodat de kleintjes zich ook droog kunnen amuseren.

preview_Nieuwdonk2.jpg

De leukste speeltuin ooit! 

Genoeg rondgezwommen en pootje gebaad? Waaghalzen trekken naar de moeraspiste of het hoogteparcours van Out of Limits. Of leef je uit in  de gigantische speeltuin, waar kinderen tot 12 jaar zich de hele dag kunnen uitleven. Klim, speel en klauter je een weg doorheen de geweldige speeltoestellen. Haal (veilige) waaghalzerij uit, sjees van de glijbanen naar beneden en laat je klimkunsten zien aan iedereen die ze zien wil.

Als je liever samen een potje voetbal speelt of graag een frisbeetje gooit, is de speel- en ligweide dan weer uiterst geschikt. Deze grote grasvlakte is de ideale plek om flink de beentjes te strekken. Of net niet, natuurlijk. Want ook zalig niks doen met een goed boek erbij is simpelweg hemels!

Aaidierenweide Berlare
aaidierenweide Berlare

Aai eens een diertje

Aan de grens van het domein gaat het er dan weer iets beestiger aan toe. En dat mag je zeker letterlijk nemen. Sinds juli 2018 is er hier een prachtige aaidierenweide geopend. 

Betreed ze samen met je kinderen en wandel tussen schattige geitjes, huppelende konijntjes én een onverstoorbare alpaca. Zoals de naam het verraadt, mag je de diertjes hier gerust aaien. Een geweldige ervaring voor de kleintjes, maar ook voor jou!

Wandelen donkmeer.jpg

Wandelen op het domein en in de buurt

Natuurlijk is een uitgestrekt gebied zoals provinciaal recreatiedomein Nieuwdonk het perfecte startpunt voor al je wandelingen. Er is een mooie wandeling uitgestippeld op het domein zelf, maar ook buiten het domein heb je tal van mogelijkheden.

Zo kan je van hieruit moeiteloos naar het uitgestrekte Donkmeer stappen, hiervoor maak je handig gebruik van het wandelnetwerk Kalkense Meersen-Donkmeer. Tip: stop zeker ergens om een lekkere Donkse paling naar binnen te smikkelen. Dit typische gerecht uit de streek verovert ongetwijfeld je hart én je smaakpapillen.

Zin een uitgebreidere wandelroute? De wandelnetwerkkaart Kalkense Meersen - Donkmeer leidt je langsheen een meander van de Schelde, tussen Wetteren en Dendermonde. Heb je iets meer tijd? Perfect, want er ligt maar liefst 165 kilometer aan mogelijke wandelpaden voor je klaar.

preview_Nieuwdonk1.jpg

Kom langs in provinciaal recreatiedomein Nieuwdonk

Dus: wil jij ook een gezellig dagje weg met het hele gezin? Provinciaal recreatiedomein Nieuwdonk heeft alles in huis voor een leuke uitstap. Je verveelt je geen seconde! Wel je zwempak niet vergeten bij mooi weer – de zwemvijver is wérkelijk onweerstaanbaar wanneer het zonnetje schijnt.