Fietsen met of zonder Duvel

Fietsen met of zonder Duvel

Scheldeland, waar lekkere biertjes thuis zijn

Duvels plezierig, Duvels lekker, Duvels mooi, Duvels ontspannend, Duvels geweldig, Duvels herbronnen… We komen Duvelse superlatieven te kort om deze Duvel Fietsroute te omschrijven. Hét biertje dat centraal staat tijdens je trip? Tja, dat weet je inmiddels al wel. 

Duvel brouwerij1.jpg
Brouwerij Duvel-Moortgat in Puurs-Sint-Amands

Een reis naar hét bier van België

Deze fietsroute voor bier- en natuurfijnproevers gaat van start in Heindonk of Puurs-Sint-Amands – je kan nog kiezen wat je het beste uitkomt. Van daaruit gaat het 46 kilometer ver via de mooiste plekjes van Scheldeland én iconische Duvelplekjes. Zo staan er op je route 4 infoborden in het landschap geplant die je unieke weetjes bijbrengen over dit hemelse en wereldvermaarde bier. 

Je volgt netjes het fietsknooppuntennetwerk tijdens de goed bewegwijzerde tocht. De trip bestaat uit twee lussen: eentje van 30 kilometer en eentje van 16 kilometer. Je kan dus ook de route wat inkorten als je dat graag hebt. Volg zeker de pauzetips die je in de routebrochure vindt. Op elk van die plekken is er iets verrassend moois te zien – of iets overheerlijks te eten.

Rumst Drierivierenpunt.jpg
Fietsersbrug aan het Drierivierenpunt

Bruisend Scheldeland, parelende Duvel

Eerst op het menu: de rivieren, kanalen, dorpjes, bruggen en veerboten van Scheldeland. Overal waar je kijkt, bewonder je prachtige landschappen of fotogenieke dorpjes. De natuurgebieden op je route doen je wegdromen, terwijl er ook heel wat industrieel erfgoed te bewonderen valt.

Het water is in Scheldeland natuurlijk nooit ver weg. Je komt dan ook verschillende stromen tegen: de Schelde, het Zeekanaal Brussel-Schelde, de Rupel, de watersportbaan van Willebroek… Ok, die laatste is niet echt een stroom. Maar een imposante waterpartij is het wel.

Trol De Schorre Boom.jpg
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom

Er is zo veel te zien in Scheldeland

Daarnaast krijg je natuurlijk ook ruim de tijd om uit te puffen bij leuke bezienswaardigheden of gezellige eet- en drinkadresjes. The Boathouse, bijvoorbeeld, is een moderne bistro met een heerlijk terras. Hier kan je lekker eten – er is zelfs een Duvelmenu! Ook het Hof van Coolhem is een aanrader. De brasserie hier schotelt je fenomenale aspergegerechtjes voor. 

In De Schorre in Boom kan je wel een dagje blijven hangen. Dit avontuurlijk provinciaal domein heeft heel wat activiteiten op het programma staan – maar er is ook een brasserie waar je de innerlijke mens tevreden kan stellen.

Duvel brouwerij.jpg
Café Duvel Depot in brouwerij Duvel-Moortgat

Het moment waarop je hebt gewacht…

Maar dé klepper op je tocht, dat is natuurlijk de brouwerij van Duvel-Moortgat. In het bezoekerscentrum Duvel Depot word je met open armen ontvangen door ervaren, professionele gidsen. Zij maken je wegwijs doorheen het brouwproces dat een van de meest iconische Belgische bieren ooit heeft voortgebracht.

Je kan je inschrijven op de website van Duvel voor een geleid bezoek aan het bezoekerscentrum. Natuurlijk kan je na je rondleiding nog even blijven hangen om enkele biertjes te degusteren, samen met je hele vriendengroep. Altijd een oergezellige beleving.

Duvel bier1.jpg
Genieten van een lekker Duvel

Deze route gratis downloaden?

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Duvel fietsroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Deze route gratis downloaden?

veer boom klein willebroek.jpg

Wil je deze route gratis downloaden voor onderweg? Bekijk alle stops en informatie op en langs de Duvel fietsroute op Routen.be. 

Bij fiets-en wandelwebsite Routen kan je de fietsroute downloaden als PDF-bestand om af te printen voor onderweg. Of als GPX-bestand om weer te geven op je smartphone of GPS.

Straat + huisnummer
Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands
Length
47,4 km
Time
2u 30m
Terrain
89% Verhard
Actions
Bekijk deze route