Heen en weer met het veer

Veer

Scheldeland is ... zorgeloos wandelen en fietsen door een adembenemend rivierenlandschap. De autovrije en verharde dijkwegen en jaagpaden vormen een gedroomd kader voor urenlange wandel- en fietstochten. De 12 veren over Schelde, Durme en Rupel zorgen ervoor dat je probleemloos van de ene oever naar de andere kan. De veren mogen trouwens enkel door wandelaars en fietsers gebruikt worden, ze varen het hele jaar door en zijn ook nog eens helemaal gratis. Je moet natuurlijk wel rekening houden met de bedieningstijden.

Tussen Schellebelle en Kruibeke zijn er nog opvallend veel actieve veren over de Schelde. Probeer ze uit met de Scheldeverentocht die onder meer loopt langs de dorpjes die het decor vormden van de tv-reeks Stille Waters. Leuk detail: het veer in Schellebelle is het enige in Scheldeland waar je aan een bel moet trekken om de veerman te roepen.

Ook de ontelbare sluizen en bruggen, zoals de fietsbruggen over de Nete en de Dijle, de Mirabrug in Hamme en de brug van Temse, brengen je naar de overzijde.

> Overzicht van de veerdiensten