Boottochten in Scheldeland

Boottochten in Scheldeland

Lekker dobberen op het water, in de waterrijkste regio van ‘t land

Nergens kom je meer tot rust dan op het water. Motor aan, trossen los en varen maar. Romantisch met z’n twee, een originele dag uit met het hele gezin, vieren met vrienden of collega’s: het kan allemaal vanop een boot. 

Bekijk Scheldeland eens van de andere kant en laat je meevoeren langs de mooiste stromen en dobber op de meest idyllische waterpartijen. Welkom aan boord!

Rivertours.jpg

Het dek op met Rederij Rivertours

De meest schilderachtige plekjes van de Schelde en de Dender ontdek je vanop het water. Rivertours organiseert jouw gedroomde tocht langs het meest natuurlijke deel van de regio: het Noordelijk Eiland, Rupelmonde en Temse  tot Sint-Amands. Je stapt op in Aalst, Baasrode, Dendermonde, Gent, Hamme, Merelbeke, Schelle, Schellebelle, Sint-Amands, Willebroek, Temse of Rupelmonde. De verbluffende vergezichten vol slikken en schorren, kreken en inhammen zullen je beslist verstommen.  

Liever een boottocht op maat? Ook dat wordt voor jou geregeld. Hun schepen zijn voorzien op bedrijfs- en privé-events, zowel varend als rustig aan de kaai gelegen, voor 20 tot maar liefst 300 genodigden. 

Elke zondagnamiddag kan je aan boord gaan in Temse en smullen van een verrukkelijke koude schotel, pannenkoek of taart op het buitendek, terwijl je ogen over de typische Scheldedorpen en de parelende Schelde dwalen. Romantisch met z’n twee of gezellig met het hele gezin, want de kinderen mogen naar hartenlust het schip verkennen. Je gids vertelt je het verhaal van de streek en haar bewoners, haar tradities en de culinaire wetenswaardigheden, over de eeuwenoude strijd tegen overstromingen en de pracht van de natuurgebieden.

Ook de combo fietsen én varen is een heerlijk idee. Langs rivieren en kanalen vind je tal van bewegwijzerde fietsroutes en langgerekte jaagpaden waarop je je fietslusten ongebreideld kan botvieren. 

Wilfordboot.jpg

Ga scheep met Riverstar 

Vanop het dek van de fraaie salonboot Wilford van rederij Riverstar kan je ontspannen en in alle comfort genieten van de meest pittoreske plekjes die de Schelde te bieden heeft. Je gaat aan boord in Boom, Willebroek, Battel of Temse en ontdekt en bezoek unieke locaties die je al eerder zag voorbijkomen als filmdecor (Stille Waters, Over Water, Flikken Maastricht). Wat dacht je trouwens van een echte Stille Waterstocht naar Sint-Amands?

Bij een smakelijk glaasje en een appetijtelijke maaltijd betovert zo’n prachtig landschap je nog nét dat tikkeltje meer. Je bezielde kapitein vertelt je met vuur alles over de rivieren en kanalen, het sigmaplan en onze wereldhaven, waar elk schip z’n eigen verhaal heeft. 

Heerlijk ontspannen bij een glaasje, zeg je? Maar wat met de kinderen? Nestel je maar terug in je stoel: op het benedendek is voor hen een knusse speelhoek voorzien. Ook de pannenkoekenboot zal hen beslist kunnen boeien!

Voor je bezoek met vrienden, collega’s, verenigingen of familiegroepen ben je bij Riverstar eveneens aan het juiste adres. Tip: heb je iets te vieren? Geef dat even mee bij je boeking en je ontvangt een extra attentie. Vanuit Boom, Temse en Battel kan je elke zondag brunchend keuvelen. En vanuit Temse worden er zelfs culinaire tochten én een candle light cruise ingericht, voor zij die romantische plannetjes koesteren.

Dender.jpg

Dobber, dobber met Greenstarline 

Ervaar het druisen van het water met extra feestgewoel vanop de Antverpia. Dit prachtige schip is volledig ingericht als feestzaal op het water. Op het benedendek kan je terecht voor een glaasje aan de bar en kan je je jas kwijt in de vestiaire. Beklim je de trappen naar het bovendek kan je je zeemansdorst lessen aan de minibar op het overdekt terras. Op zonnige dagen zet je je op het zonovergoten terras on top of the roof. Je stapt op in Puurs of Willebroek en laat je varen over de Schelde. 

Had je een heuse boatparty in gedachten? Informeer je even bij de boeking en het benedendek wordt voor jou omgetoverd tot feestzaal met discobar. Je muziek schalt vrolijk over alle dekken heen. Je kan je feest opluisteren met een culinaire toets, want het cateringdek is uitgerust met een professionele keuken.

Laat hier je feestmaaltijd of receptie voorbereiden en je evenement is helemaal af. Je kan het zo gek niet bedenken of ze maken het mogelijk: een groot verjaardagsfeest, je huwelijk, een themaparty, familiebijeenkomst, team event… Desgewenst wordt de dj, gids, zanger of partyplanner eveneens voor je voorzien. 

Op de Antverpia kan je terecht vanaf 50 tot 170 personen, die liever het hele tochtje willen zitten. Rust je liever niet te veel op het achterwerk? Weet dan dat er 250 stel dansbenen of 160 op het zonnedek passen.

DeWaterbus.jpg

Daar vaar je wel bij!

Dus: zin om Scheldeland te ontdekken van z’n mooiste kant – en dat wil al wel wat zeggen? Rep je dan naar het water en scheep in met het hele gezelschap. Laat je varen en geniet van de mooie uitzichten op de oevers. Héérlijk! Tot binnenkort, in Scheldeland!