Vakantiewoning Water

Vakantiewoning Water

Gelegen aan de Scheldedijk in het groene stiltegebied Weert in Bornem

Bornem
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
DIJKSTRAAT 36
2880 Bornem
E-mail
Link

Stilte is vandaag de dag een zeldzaam en kostbaar goed geworden, zeker in een dichtbebouwd gebied als Vlaanderen. Elke dag worden we gebombardeerd door lawaai: van claxonnerende auto’s over rinkelende gsm’s tot overvliegende vliegtuigen.

Gelukkig zijn er ook negen stiltegebieden - zoals dat in Weert - waar je nog aan de drukte kan ontsnappen en ongestoord kan genieten van de wind die door de bomen ruist, tjirpende vogels en andere natuurlijke geluiden.

dscf5184.jpg

Weldadige warmte

Een van de mooiste Vlaamse stiltegebieden vind je in het pittoreske Weert, in het hart van Scheldeland en de polders van Bornem. Je kan er logeren in vakantiewoning Water, een charmant en comfortabel vakantiehuisje aan de Scheldedijk dat door gastvrouw Katja erg sfeervol werd ingericht. De ideale uitvalsbasis om van de pracht en de rust van het stiltegebied Weert te genieten.

De vakantiewoning is perfect voor vier personen, heeft een mooie tuin met terras en barbecue en beschikt over een privéparking en een fietsenberging. Bovendien is er een knusse woonkamer waarin het gezellig vertoeven is en waar je in je favoriete gezelschap kan genieten van de weldadige warmte van een open haard. Geen betere manier om weer op te warmen na een verfrissende wandeling in de natuurpracht die Weert je biedt!

sint-amands.jpg

Betoverende landschappen

Want al is de natuur lang niet de enige troef van Weert, het is wél met voorsprong de grootste. Een geweldige manier om de betoverende landschappen te ontdekken is door je wandelschoenen aan te trekken, je gsm uit te zetten en een ontspannende wandeltocht te maken. Of door te gaan fietsen, natuurlijk. Neem nu de Scheldekastelen Fietsroute, een tocht van 59 kilometer die je langs de Schelde, doorheen de polders van Bornem en maar liefst langs twee kastelen voert.

Tijdens je fietstocht geniet je van het uitzicht op dijken, slikken, schorren en broekbossen en ze voert je ook doorheen het natuurreservaat Het Stort, een uitgestrekt schorrengebied langs de Schelde dat bij springtij overstroomt en daardoor een erg rijke fauna en flora heeft. Vroeger werd het trouwens gebruikt om wissen te kweken, de grondstof waaruit manden gevlochten werden.

Kasteel d'Ursel Hingene 1.jpg

Zilverreiger en slijkneus

Het verhaal van de mandenvlechters, maar ook dat van andere traditionele ambachten uit de streek, zoals de Scheldevisserij, de kuiperij, de vlasbewerking en de klompenmakerij, ontdek je in Streek- en Vlechtmuseum De Zilverreiger. En in de herberg van het museum kan je allerlei oude volkssporten beoefenen terwijl je proeft van een Slijkneus, het plaatselijke bier dat werd genoemd naar de spotnaam van de inwoners van Weert. Zijn de weergoden je niet gunstig gezind? Dan vind je hier een prima alternatief om een fijne namiddag te beleven.

Geen zin om je eigen fiets mee te brengen? De Zilverreiger verhuurt ook fietsen en tandems in allerlei vormen en maten én je kan er picknickmanden bestellen. Zo heb je meteen alles wat je nodig hebt om per fiets de prachtige landschappen, polders en pittoreske dorpjes in de wijde omgeving van Weert te gaan verkennen. Want deze streek telt ook heel wat culturele bezienswaardigheden die de moeite meer dan waard zijn.

DeNotelaer_FotoclubDeWaai.jpg

Stille Waters

Neem nu het prachtige neogotische kasteel de Marnix de Sainte Aldegonde - kortweg het kasteel van Bornem, met zijn rijke collectie van onder meer koetsen. Of het erg fraaie Paviljoen De Notelaer, een architectuurparel uit de 18e eeuw aan de oever van de Schelde die bekend werd door de televisieserie 'Stille Waters'. Je kan er tentoonstellingen meepikken, van een streekbiertje genieten op het gezellige tuinterras of gewoon een kijkje komen nemen naar het verbluffende interieur van dit magistrale bouwwerkje.

Paling Groenendijk.jpg

Smullen en genieten

Van al dat wandelen en fietsen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig heeft Vakantiewoning Water ook een praktisch ingerichte keuken die voorzien is van alle comfort. Heb je geen zin om achter het fornuis te staan? Reserveer een tafel in een van de vele restaurants die Weert rijk is. 

Onze tips? Skaldu, gelegen aan de Oude Schelde. Taverne Oud Gemeentehuis, een oervlaams restaurant met een menukaart die voor ieder wat wils in petto heeft. Of Restaurant Groenendijk, waar je kan smullen van paling. 

dscf5232.jpg

Boek je verblijf

Sta je te popelen om Weert en Bornem te ontdekken? Surf dan naar de website van vakantiewoning Water voor meer info over prijzen en beschikbaarheden. Kom je in groot gezelschap, dan kan je vakantiewoning Stil en vakantiewoning Water samen huren.