Vakantiewoning Vertentenhuis

Vakantiewoning Vertentenhuis

Heerlijk uitwaaien in Hamme, langs Schelde en Durme

Hamme
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
PATER VERTENTENSTRAAT 20
9220 Hamme
E-mail
Telefoonnummer
+32 478 524093
Reservation
Online boeken
Link

Vrijwel in het middelpunt tussen de grote steden Antwerpen, Mechelen en Gent ligt het charmante Hamme. Vlakbij de plek waar de Durme in de Schelde uitmondt, beleef je enkele zorgeloze dagen in de verzorgde vakantiewoning Vertentenhuis. Zalige rust en ontspanning gegarandeerd!

Vertentenhuis buitenzijde.jpg

Ode aan een groot man

Waar in Hamme je vakantiewoning Vertentenhuis exact kan vinden? Heel eenvoudig, in de Pater Vertentenstraat! Geboren Hammenaar Petrus Vertenten trok in 1910 als missionaris naar Nederlands Nieuw-Guinea, om er de Papoea's te bekeren. Hij leefde er tussen de koppensnellers, toen hij een grote vaccinatiecampagne lanceerde om het Papoeavolk te beschermen tegen een levensbedreigende ziekte. Pater Vertenten werd voor zijn inzet benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau én kreeg in zijn geboorteplaats een standbeeld en een straat naar hem vernoemd.

En sinds 2021 is er dus ook een fraai vakantiehuis dat zijn naam draagt. Logeer je in vakantiewoning Vertentenhuis, dan sta je in 5 minuten in het gezellige centrum van Hamme. Maar je zit ook aan de rand van de wijk Driegoten, waar voetgangers en fietsers aan taverne Drie Goten, restaurant Scheldeoord en restaurant De Nieuwe Kreek, het gratis Scheldeveer naar Weert (Bornem) kunnen nemen.

Vertentenhuis keuken2.jpg

Alle comfort voor 6

In de mooie vakantiewoning Vertentenhuis kan je vlot met z'n zessen terecht. Boven zijn er drie gezellige slaapkamers met opgemaakte bedden voor twee personen, toepasselijk genoemd naar toeristische trekpleisters in de omgeving: De Bunt, Driegoten en Mira. In de praktisch uitgeruste badkamer met ligbad ligt ook het nodige badlinnen voor je klaar. Beneden is er de gerieflijke leefruimte met salon, eetkamer en open keuken met alle nodige comfort. Bij goed weer is het zalig aperitieven en barbecueën op het knusse terras en de afgesloten tuin. Hier is een echt vakantiegevoel nooit veraf! Liever uit eten? Zowel centrum Hamme als de wijk Driegoten tellen tal van lekkere adresjes.

Kleine kinderen mee? Op het gelijkvloers is er een doucheruimte die ook ideaal is om baby's te verzorgen. De recreatiekamer is ruim voorzien van speelgoed voor diverse leeftijden en op eenvoudig verzoek plaatsen de eigenaars een traphekje, zodat je pagadders zich in alle veiligheid kunnen uitleven.Parkeren doe je gewoon op het privéterrein achter de tuin, fietsen kunnen in de garage en voor motoren kan je een afsluitbare overdekte parkeerplaats reserveren.

Vertentenhuis slaapkamer.jpg

Zin in een date met Mira?

Want je komt uiteraard naar Hamme om de wijde omgeving te verkennen. Ook daarvoor zit je in vakantiewoning Vertentenhuis gebeiteld. Dit is de ideale uitvalsbasis om de opmerkelijke sigmanatuur in en om Hamme te ontdekken en verrassende wandelingen en/of fietstochten te maken op de kronkelende dijken langs Durme en Schelde. Ga daarbij zeker ook eens bij Mirabrug langs: deze in 2003 gerenoveerde draaibrug over de Durme werd in 1971 wereldberoemd in Vlaanderen en Nederland, toen Fons Rademakers er de spraakmakende gelijknamige film opnam met Jan Decleir en Willeke van Ammelrooy.

Via de Paling Fietsroute steek je maar liefst 4 keer het water over met veerpont. De fietsroute leidt je langs natuurparels als De Bunt en het Lippenbroek, die heringericht werden als overstromingsgebieden in het kader van het Sigmaplan. Liever al wandelend op pad? Via de Durmeboorden wandelroute ontdek je natuurgebied de Durmemeersen.

Vertentenhuis living.jpg

Waar waterparadijs

Nog veel meer inspiratie vind je in de toeristische informatie die rijkelijk in vakantiewoning Vertentenhuis aanwezig is. Je leest er onder meer hoe je de gallowayrunderen kan bezoeken die volop in dit overstromingsgebied grazen, hoe in natuurgebied Lippenbroek de intergetijdengebieden in het Schelde-estuarium worden hersteld en dat je in de zomermaanden naar hartenlust kan zwemmen in het Hamse openluchtzwembad.

Zoek je het graag ook eens wat verder? Zowel de stad Dendermonde als de kastelen van de Schelde liggen binnen handbereik.

Boek nu je verblijf

Wil je met je eigen ogen zien wat Hamme en omgeving zoal te bieden hebben? Check dan snel de website van vakantiewoning Vertentenhuis voor prijzen en alle verdere informatie.