Vakantiewoning Stil

Vakantiewoning Stil

Genieten van stilte en groen in Weert

Bornem
Capaciteit
1 - 4 Personen
Straat + huisnummer
DIJKSTRAAT 37
2880 Bornem
E-mail
Link

Heb je nood aan een paar dagen rust en stilte? Wil je even helemaal tot jezelf komen? Of heb je simpelweg zin om te gaan wandelen of fietsen in een van de mooiste en meest pittoreske streken van Scheldeland en eens flink uit te waaien? Kies voor een vakantie in Weert, deelgemeente van Bornem, een plek waar natuur, cultuur en gezelligheid samenkomen.

Je kan er logeren in ‘Stil’, een gezellige vakantiewoning aan de Scheldedijk die door gastvrouw Isabel werd voorzien van alle comfort en met veel liefde werd ingericht. Het huisje is perfect voor vier personen, heeft een pracht van een tuin met een terras én een barbecue en beschikt verder ook nog over een privéparking en een fietsenberging. Kortom: het is een prima uitvalsbasis om het groene stiltegebied in Weert te ontdekken.

dscf5189-bewerkt.jpg

Knus en warm

De woonkamer van de vakantiewoning is knus ingericht en je geniet er van de gezellige warmte van een open haard. Geef toe: na een lange wandeling is er toch geen betere manier om je knoken weer op te warmen? Er is ook een praktisch ingerichte keuken die voorzien is van alle comfort. Heb je geen zin om achter het fornuis te staan? Reserveer een tafel in een van de hoogstaande restaurants die Weert rijk is.

Zo kan je terecht in Taverne Oud Gemeentehuis, een oervlaams restaurant met een kwaliteitsvolle keuken en een menukaart die voor ieder wat wils heeft, met als specialiteit de vleesgerechten van topchef Axel. Of ga paling proeven in één van de palingrestaurants langs de Schelde, zoals restaurant Groenendijk. Ze hebben er ook een apart menu met heerlijke veganistische gerechten. En in de zomer zorgt het zuiders terras met uitzicht op de Scheldedijk er voor een instant vakantiegevoel.

Vakantiewoning Water.jpg

Uitrusten in klein of groot gezelschap

Wil je van de rust en stilte in Weert profiteren om je slaapachterstand in te halen? Geen betere plek om dat te doen dan vakantiewoning Stil. Net als de rest van het huis zijn de twee slaapkamers comfortabel ingericht en voorzien van luxueuze bedden waarin je gegarandeerd een gat in de dag zult slapen! 

Trouwens: net naast deur ligt een identiek vakantiehuisje. Dus als je met de hele familie of met een grote vriendengroep naar het hart van Scheldeland wil afzakken, kan je gewoon de twee huisjes tegelijkertijd boeken. Elk huisje kan tot vijf personen huisvesten, ideaal dus als je in groot gezelschap op reis wil!

preview_LR_Scheldeland_2019_138.jpg

Slijkneuzen en kastelen

Tijd om wat cultuur op te snuiven en een bezoek te brengen aan Streek- en Vlechtmuseum De Zilverreiger. Hier leer je alles over de traditionele mandenvlechters, maar ook over andere traditionele ambachten zoals de visserij, de kuiperij, de vlasbewerking en de klompenmakerij.

In de herberg van het museum kan je het plaatselijke bier Slijkneus – genoemd naar de spotnaam van de inwoners van Weert - proeven terwijl je oude volkssporten beoefent. Je kan er ook fietsen en tandems in allerlei vormen en maten huren én picknickmanden bestellen. Zo heb je meteen alles wat je nodig hebt om het prachtige landschap, de polders en de pittoreske dorpjes in de omgeving te gaan ontdekken.

Want Bornem heeft niet alleen prachtige natuurgebieden te bieden, je kan er ook de prachtige kastelen die de streek rijk is gaan bezichtigen: welk seizoen je ook uitkiest om Bornem te bezoeken, de idyllische vergezichten zijn er gegarandeerd. Fiets langs het prachtige neogotische kasteel de Marnix de Sainte Aldegonde, kortweg het kasteel van Bornem. Of wip eens langs bij het Kasteel d’Ursel, dat een pracht van een kasteeldomein heeft waarin het gezellig picknicken is.

Kasteel Marnix Aldegonde Bornem.jpg

Genieten op twee wielen

Weert is niet alleen een van de negen stiltegebieden in het drukke en dichtbebouwde Vlaanderen waar je nog echt van de rust en stilte van de natuur kan genieten, het is ook een prachtige omgeving om in te fietsen. Haal dus je tweewieler van stal, zet je gsm uit en maak een ontspannende fietstocht doorheen de wijde omgeving van Weert met al zijn bezienswaardigheden en historische trekpleisters. 

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de Klein-Brabant Fietsroute, een 46 kilometer lange route die je doorheen de polders en het hart van Scheldeland voert. Die is zo uitgestippeld dat je onderweg kan genieten van het zicht op dijken, slikken, schorren en broekbossen, de geluiden van vogels en het ruisen van de bomen kan beluisteren én meteen ook de kastelen en forten van Bornem kan bewonderen. Wedden dat je volledig relaxed van je fietstocht terugkeert?

vakantiewoning Bornem
vakantiewoning bornem

Kom logeren in Vakantiewoning Stil

Zin in een ontspannend verblijf in deze mooie vakantiewoning? Surf dan snel naar de website van vakantiewoning Stil voor meer info over prijzen en beschikbaarheden of om meteen jouw volgende vakantie te boeken!