Gastronomisch genieten in Scheldeland

Gastronomisch genieten in Scheldeland

Gastronomie in Scheldeland? Krijg dát maar eens op je bord!

Goed, onze job is niet altijd kommer en kwel. Zoals nu, bijvoorbeeld. We hebben de eer om je de lekkerste adresjes uit Scheldeland te presenteren – op een bedje van sappige beschrijvingen, natuurlijk. 

De onderstaande lijst bestaat dan ook uit restaurateurs voor wie gastvrijheid, authenticiteit en verfijning samen het ultieme bindmiddel vormen voor een moment van culinair genot.

Gastronomisch restaurant Scheldeland

Wil je gastronomisch tafelen bij lokale talenten die met hart en ziel hun passie uitoefenen? Lees dan zeker verder. Maar let op: we gaan wél even offroad. En dus niet naar de 5 sterrenrestaurants die onze regio rijk is. 

Nee, dit keer spitten we enkele voor het grote publiek minder bekende smaakmeesters naar boven. Die gieten we in een overzichtelijk lijstje, zodat je ze makkelijk kunt onthouden en ze één voor één kan afvinken wanneer je ze bezoekt. Lekker handig – en gewoon ook lekker. Bel dus snel je partner of al je vrienden op en boek een tafel bij:

1.    Fleur de Lin in Zele

Wat als je kon gaan eten bij één van de acht beste koks ter wereld? Welkom in Fleur de Lin, het restaurant waar Lode De Roover de service leidt en zijn creaties op de wereld loslaat. Als deelnemer aan de Bocuse d’Or, het wereldvermaarde culinaire concours, stootte hij door tot in de wereldfinale, waar hij met z’n elegante talent een prachtige achtste plek opeiste.

Genieten, ontdekken of proeven? Ja, we vrezen dat je moét kiezen. Dat zijn namelijk de thema’s van de 3 menu’s op de kaart. Genieten doe je voluit, met toeters en bellen. Ontdekken gebeurt voorzichtiger, met wat minder gerechtjes – maar toch aangepaste wijnen. Proeven is een initiatie in de delicate keuken van dit pure keukentalent. Een must do voor culinaire genieters en ontdekkers.

2.    ’t Vertier in Meldert 

’t Vertier kan doorgaan voor brastronomie, als we het beestje een naam moeten geven. Een brasserie die nét een tikje meer magie op je bord tovert dan doorgaans de gewoonte is. Op het eerste gezicht is de menukaart behoorlijk eenvoudig. Maar de kok geeft er zijn eigenzinnige twist aan en presenteert dagverse heerlijkheden op een unieke manier. Zeker proberen.

Het kan zijn dat je op tocht bent doorheen Scheldeland en plots op ’t Vertier botst. Dat kan zomaar, want deze brasserie ligt vlakbij de Kravaalbos wandelroute. Kom je dit adresje tegen, spring dan zeker eens binnen om je honger te stillen – maar even goed om je dorst te lessen.

3.    Rollier in Puurs-Sint-Amands

Aan de Scheldeboorden in Puurs-Sint-Amands groeit iets moois. Met op de achtergrond een uniek zicht over de Schelde word je hartelijk ontvangen door Maurane en Nicolas. Met de naam Rollier leggen ze de link met Emmanuel Rollier, aanvoerder van de Boerenkrijg in 1798.

Rollier wordt gerund door een team van jonge wolven, die honger hebben naar kwaliteit en voortdurend zoeken naar de puurste vorm van koken. De keuken? Die is klassiek, maar toch creatief. Vol gerechten uit de streek, bereid met seizoensgebonden ingrediënten. Met symfonieën op het bord die elke fijnproever in het juiste ritme brengen. Gepresenteerd met het oog van ware designers.

4.    ’t Witte Goud in Leest 

’t Witte Goud verwijst – uiteraard! – naar de overheerlijke asperges die in deze regio worden geteeld. Geen wonder dat ze, nadat de chef zijn magie over dit royale product liet stromen, kakelvers op je bord belanden in het seizoen (van midden april tot 24 juni). 

Maar ook buiten het aspergeseizoen is ’t Witte Goud een absolute aanrader. Het seizoensmenu is werkelijk onovertroffen, samengesteld uit evenwichtige gerechten die elkaar perfect in balans houden. En natuurlijk: afgesloten met een zoete zonde waar je nog maandenlang aan terug denkt. Eet je liever à la carte? Geen probleem, ook dat kan hier.  Je reserveert wel best vooraf!