Eten met prachtig uitzicht

Eten met prachtig uitzicht

Buitengewoon borrelen en smikkelen met het water als decor

Zomerse fietstochtjes en wandeltrips wissel je best af met een aperitiefje op een zonnig terras aan het water. Bij Belgisch weer is het rustgevend, bij mooi weer verkoelend en ronduit prachtig. Dineren aan de waterkant is altijd een zinnenprikkelende belevenis. 

We lijsten voor jullie een waaier aan fraaie terrassen met feeëriek uitzicht op, waar werkelijk al je zintuigen in de watten worden gelegd. Tijd om te ontspannen met zalige culinaire creaties, kabbelend water en prachtig natuurschoon? Wel, hier zit je helemaal goed!

Oh! Café d’O in Puurs-Sint-Amands

Nabij Puurs vergasten de Scheldeboorden je innerlijke culinaire liefhebber met Café d’O. O van het water, maar ook van bewondering voor die plaatjes van gerechten die voor je neus worden gezet. Hier, aan het wassende water met het pittoreske dorp als décor, worden je pure, ambitieuze en verrassende gerechten voorgeschoteld. 

Klassiek met een creatieve twist. De typische gerechten uit de streek, bereid met seizoensgebonden lekkernijen die ofwel uit de eigen achtertuin ontsproten of uit de regio van de stille waters. Strelingen voor tong én oog. Je zou voor minder een O’tje uitslaken. 

Paling proeven in Den Amandus in Puurs-Sint-Amands

Eveneens in Sint-Amands had de Schelde had vroeger z’n eigen embarcadère: een aanlegsteiger waar de schepen even halthielden. Vandaag kan jij er even halthouden voor een verfrissend glaasje aan het ruisende water. 

Verdiep je in de verrassende suggestiekaart. Laat je vertroetelen met goed gekozen wijn en verkneukel je in het warme onthaal. Den Amandus is al jaren een gevestigde waarde voor heerlijke vis- en vleesbereidingen op de houtskoolgrill. 

Het felbegeerde streekgerecht is hier niet te missen: heerlijke paling op de wijze die jij verkiest. Groen of op de eigenwijze mode du chef? Wat je ook kiest, je wordt nooit teleurgesteld!

Den Amandus Sint-Amands - Inge Van den Heuvel.jpg

Ontspannen bij 3Ri4en in Rumst 

Voor wie één waterloop niet meer voldoende is bestaat er zoiets als het drierivierenpunt. De Rupel, de Dijle en de Nete vervloeien er tot een harmonisch meesterstuk, waar jij van kan genieten vanop het terras. Heerlijke en eerlijke gerechten, sterk in eenvoud: dat is het voortreffelijke aanbod. Hier vind je tal van fietsers op het terras, die met plezier gebruik maken van de perfect aangelegde fietspaden langs de stroom.

Iedereen komt hier over de vloer voor de weldoordachte keuken die geschikt is voor elke gelegenheid. Die wordt uiteraard aangevuld met de betere drankselectie. Ook vegetarische en glutenvrije schotels worden hier met plezier en toewijding beried. De sfeervolle buitenlounge krijg je er zomaar bij.

Rumst 3 Ri4en - 3rivierenpunt - Mie De Backer.jpg

Smakelijk eten bij Elvira in Berlare 

Aan de rand van het parelende Donkmeer heb je de gelegenheid te kunnen uitblazen in een legendarisch gebouw. De Donk is vermaard om zijn heerlijke palinggerechten. De levende paling ondergaat er een waterkuur in het Donkmeer om daarna vers en panklaar te verhuizen naar de keukens van de omliggende restaurants. 

Volgende halte: jouw bord. In ‘t groen, met tomaten, gebakken met kampernoelies, … het water komt je niet enkel in de mond, het is er overal om je heen. Leun achterover op het bekoorlijke terras en laat die paling maar aanrukken. 

Elvira Donkmeer Berlare1.jpg

Genieten van de Drie Goten in Hamme 

‘Aan den oever van de Schelde’ stuit je op dit geslaagde huwelijk tussen natuur en gastronomie. In een oase van groen en water kan je genieten van zowel een snelle hap, een verzorgde lunch als een uitmuntend diner. 

Dit recent volledig vernieuwde pand breide onlangs haar prachtige wijnkelder uit en wil je graag in die luxe laten delen. Je kan er uitzonderlijke wijntjes per glas degusteren, al dan niet aangepast aan het gerecht van je keuze. 

Drie Goten Hamme - David Samyn.jpg

Uitstekend aan tafel bij Het Scheldeoord in Hamme

Paling op verschillende wijzen die smelt op je mond, en dat met een fenomenaal zicht op de Schelde. Zegt dat je wat? Snuister dan eens in het gevarieerde aanbod van de menukaart van Het Scheldeoord. 

De chef zoekt met zorg en passie de beste producten uit de streek uit om jouw culinaire wensen te verwezenlijken. Voor jou ongebreideld genieten van de machtige Schelde en je aperitief, voor de kleinste telgen een goed uitgeruste speelkamer. Iedereen blij. 

Scheldeoord Hamme - Inge Van den Heuvel.jpg

Geen regio zo lekker als Scheldeland

Wil je jouw smaakpapillen écht eens in de watten leggen? Spring dan je fiets op voor een toertje doorheen Scheldeland. De uitstekende restaurantjes die je hier treft, zijn de kers op de taart van elke fietstocht in deze mooie regio.