Vakantiewoning thuisje Tierlantijn

Vakantiewoning thuisje Tierlantijn

Charmant vakantiehuisje met zwembad vlak bij het Donkmeer

Berlare
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
MOSSEVELDSTRAAT 26
9290 Berlare
E-mail
Telefoonnummer
+32498216040
Link

Wees welkom bij Els en Franky in Thuisje Tierlantijn, een charmant en goed uitgeruste vakantiewoning in Berlare vlakbij het Donkmeer. Met een verwarmd buitenzwembad én een jacuzzi voor zes personen als belangrijkste troeven biedt Thuisje Tierlantijn alles om met familie of vrienden het perfecte weekje zonder zorgen te beleven. Geniet er van de rustige omgeving die Scheldeland biedt en profiteer van de vele wandel- en fietsroutes rond het Donkmeer, langs de Schelde en de Kalkense Meersen.

Vakantiewoning Tierlantijn Berlare.jpg

Alles om op adem te komen

Thuisje Tierlantijn beschikt niet alleen over een verwarmd buitenzwembad en een jacuzzi, maar ook over een omheinde tuin met loungehoek én een ligweide met kunstgras en comfortabele ligzetels. Je vindt er ook een goed uitgeruste keuken en een gezellige woonkamer met breedbeeldtelevisie.

Met andere woorden: er is alles voorhanden om je even van de wereld af te zonderen, onbezorgd een weekje uit te puffen en helemaal op adem te komen. En vooral: om voluit te genieten!

preview_Nieuwdonk2.jpg

Zin in wat actie?

Dan kan je naar hartenlust gaan sporten in het Provinciaal Recreatiedomein Nieuwdonk, dat even verderop ligt. Trek je badpak aan en neem er een frisse duik in de natuurlijke zwemvijver. Of nog het meest zin om even zalig niets te doen terwijl je kinderen zich uitleven in de gigantische speeltuin? Zoek een plekje in de zon en lees een eind weg in je favoriete boek. Hier kan en mag het allemaal: Provinciaal Domein Nieuwdonk heeft alles wat je nodig hebt om met je hele gezin een leuke tijd te beleven.

Gratiebossen Berlare.jpg

Uitwaaien langs de Schelde of het Donkmeer

Berlare is niet alleen centraal gelegen in Scheldeland tussen Gent, Antwerpen en Mechelen, het ligt ook in het hart van een uitgebreid fiets- en wandelnetwerk met tientallen kilometers aan mooie fiets- en wandelroutes. Deze prachtige streek heeft dan ook alles te bieden wat een wandelaars- of fietsershart begeert.

Trek dus je wandelschoenen aan of haal je fietsvan stal en ontdek de prachtige natuurgebieden in de omgeving van de Schelde, zoals de Kalkense Meersen, Berlare Broek en de Gratiebossen. Eindig je dag aan het bekende en pittoreske Donkmeer, huur er een bootje om het meer te verkennen of neem de overzetboot naar De Eendenkooi.

Kasteelpark Berlare.jpg

Cultuur opsnuiven

Hou tijdens je wandeling of fietstocht ook eens halt bij een van de vele bezienswaardigheden die Berlare rijk is. Zo kan je een bezoek brengen aan het Riekend Rustpunt, het kleinste museum van Oost-Vlaanderen. Dat vertelt de geschiedenis van het transport van mest en beer langs de Schelde vanuit de stad naar het platteland en ligt op een knooppunt van wandel- en fietsroutes.

Je wandelt langs het museumpje via de Kasteelpark Wandelroute, een wandelroute van zo’n tien kilometer die je vanuit het Kasteelpark door de talrijke natuurgebieden en langs de bezienswaardigheden in Berlare voert. Een leuke stop onderweg is ‘t Oud Brughuys aan Schoonaardebrug, een authentiek caféetje langs het water met erg uitgebreide bierkaart. De wandeling eindigt in de groene dorpskern van Berlare, waar je de 17e eeuwse schandpaal kan bewonderen.

Elvira Donkmeer Berlare1.jpg

Paling in ‘t groen

Van al dat wandelen en fietsen krijg je natuurlijk honger en dorst. Vergeet dus niet op tijd en stond de innerlijke mens te versterken en zoek een tafel in een van de talrijke cafés en restaurants die er in Berlare en rond het Donkmeer te vinden zijn. Onze aanrader? Paling in ’t groen! Het Donkmeer werd immers jarenlang gebruikt om paling te kweken. Na een verblijf in het meer verhuisde de lekkernij vers en panklaar naar de keukens van de restaurants in de buurt. Dat Berlare een sterke palingtraditie heeft mag dus geen wonder heten.

In de restaurants in de buurt van vakantiewoning Thuisje Tierlantijn is paling nog steeds alomtegenwoordig op de menukaarten. Het wordt er op tal van manieren bereid: in ’t groen, met tomaten, gebakken … Onze tips voor een geslaagde culinaire belevenis? Restaurant Elvira waar chef Sven Bogaert je in de watten legt. Of Palinghuis De Pluim, waar je van de delicatesse kan genieten met een magnifiek uitzicht op het Donkmeer. Geen betere plek om van paling in ’t groen te genieten dan op een zonovergoten terras op het Donkmeer!

Slaapkamer vakantiewoning Tierlantijn.jpg

Boek je verblijf bij vakantiewoning Thuisje Tierlantijn

Heb je zin om Berlare te verkennen en een weekendje van de natuur te genieten? Boek dan snel jouw verblijf in Vakantiewoning Thuisje Tierlantijn.