Vakantiehuis Tussenbeke

Vakantiehuis Tussenbeke

Tussen natuur én stad

Lede
Capaciteit
9 Personen
Straat + huisnummer
OUD-SMETLEDE 167
9340 Lede
E-mail
Telefoonnummer
+32496586823
Link

Vakantiehuis Tussenbeke is perfect gelegen in een bosrijk gebied in Lede, op een paar kilometer van Denderstad Aalst. Met 4 slaapkamers, 9 bedden en 2 badkamers is het huis ideaal voor grotere groepen en natuurliefhebbers.

Midden in de natuur

De naam Tussenbeke verwijst naar het voormalige klooster dat sinds de 12de eeuw in de omgeving van het vakantiehuis lag. De zusters wisten wat rust was, en die is hier nog altijd volop te vinden. Het alleenstaande vakantiehuis ligt midden in de Oud-Smetleedse bossen, het Hospiesbos, het Nonnenbos en de vallei van de Serskampse beek. De ideale uitvalsbasis voor elke natuurliefhebber, wandelaar of fietser.

Tuin met trampoline

Het eerste wat je opvalt als je het vakantiehuis binnenkomt: er is ruimte genoeg. De smaakvol ingerichte bad- en slaapkamers zijn een stuk groter dan gewoonlijk, net als de tuin. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline (en de voetbaltafel binnen in huis). Voor de zonnige dagen is er ook een petanquebaan. Houd de pastis maar bij de hand!

Dorp met park

Maar natuurlijk wil je ook de omgeving verkennen. Lede is een gezellig dorpje met een aantrekkelijk marktplein. Pal in het centrum: de laatgotische Sint-Martinuskerk en het indrukwekkende gemeentehuis uit de 19de eeuw. Een andere populaire attractie is het park van het Kasteel van Mesen. Van het kasteel zelf zijn nog maar een paar muren over, maar het 7 hectare grote park is zeker de moeite. De vorm ervan is sinds 1695 nauwelijks gewijzigd. Vooral de majestueuze beukendreef en de reigerkolonie zijn indrukwekkend.

Rustgevende natuur

Rust en natuur vind je hier overal. Op de grens van Lede, Erpe en Hofstade ligt natuurgebied Honegem, een geklasseerd natuurgebied van meer dan 100 hectare. Typisch zijn de vele hagen, knotwilgen en bomenrijen. En de meanderende Molenbeek met de Cottem watermolen.

Nog op het menu: de Oud-Smetleedse bossen (of Serskampse bossen): het ideale decor voor een zondagse wandeling met het hele gezin. Ze maken deel uit van het natuurgebied Vallei van de Serskampse beek, dat heel wat zeldzame diertjes en bloempjes telt. En, verrassend, zeboes. Dat zijn bultrunderen die je eerder in India zou verwachten, maar ook hier houden ze het gras goed kort.

4 Uitersten

Wil je al die prachtige stukjes natuur aan elkaar rijgen? Dan moet je de Vier Uitersten wandelroute volgen, die verwijst naar de vier parochies Impe, Wanzele, Smetlede-Oordegem en Serskamp. Met lus 1 en lus 2 bepaal je zelf of je voor een korte wandelroute kiest of beide combineert. Je wandelt langs kleine bossen en waardevolle groengebieden, en dé blikvanger van het dorp: de statige Fauconniersmolen uit 1845 die de wijde omgeving domineert.

De stad in

Lede ligt vlak bij Aalst, de op één na grootste stad van de provincie Oost-Vlaanderen. In het voorjaar kan je er naar het beroemde carnaval, maar ook de rest van het jaar heeft de stad heel wat te bieden. Bezoek zeker de Grote Markt, met het standbeeld van Dirk Martens, pionier van de boekdrukkunst. Je vindt er onder meer het belfort (Unesco-werelderfgoed) en het oud schepenhuis, in 1225 gebouwd en daarmee het oudste bewaarde schepenhuis van de Nederlanden.

Vlakbij heb je de Sint-Martinuskerk én het Landhuis, wat verborgen op de binnenplaats van het stadhuis, met een indrukwekkende rococogevel. En natuurlijk vind je hier heel wat uitnodigende cafeetjes, restaurants en boetieks. Dat smaakt naar nog!

Op naar Lede

Zin in een ontspannende vakantie midden in de natuur maar toch vlak bij de stad? Dan zit je in Tussenbeke op de juiste plek. Info en prijzen op https://www.booking.com/hotel/be/tussenbeke-lede.nl.html.