Vakantiewoning Clayshoeve

Vakantiewoning Clayshoeve

Landelijke charme in een gerenoveerde 17e eeuws hoeve in Munte

Merelbeke
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
RUSPOEL 14
9820 Merelbeke
E-mail
Telefoonnummer
0474360189
Reservation
Online boeken
Link

Vakantiewoning Clayshoeve in Munte is een gezellige hoeve uit de 17e eeuw. Het gebouw werd gerenoveerd met respect voor het oorspronkelijke karakter en de originele stijl. De ruimtes ademen de charme van het landelijke leven, maar zijn ook voorzien van alle moderne comfort. Gastheer en gastvrouw Bruno en Chantal heten je hier van harte welkom.

Clayshoeve heeft 3 slaapkamers waarvan een met een aangrenzende badkamer. De andere twee kamers delen een ruimere badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel. Beddengoed en handdoeken zijn steeds inbegrepen. Op aanvraag kan er een kinderbedje voorzien worden. Ook is er gratis wifi en televisie voorzien voor de gasten.

Kamer vakantiewoning Clayshoeve.jpg

Uitblazen na een sportieve dag

Op het gelijkvloers bevinden zich naast de inkomhal en sanitaire voorzieningen ook een volledig uitgeruste keuken, een eetkamer voor 6 gasten en een ruime woonkamer met gezellige zithoek. Daar kan je uitrusten bij het haardvuur na een lange dag of lekker genieten van de terras. Om aan al jouw wensen te voldoen, heeft vakantiewoning Clayshoeve een aparte wasruimte met wasmachine en droogkast. 

Asselkouter Munte
bistro Oud Munte Merelbeke

Wandelen rond Munte

Rondom vakantiewoning Clayshoeve ligt een prachtige tuin en heel wat groengebied. Het landelijke dorpje Munte is namelijk volledig omgeven door natuur. De vakantiewoning ligt dan ook op een unieke locatie aan de grens met de Vlaamse Ardennen. Wandel- en fietsliefhebbers komen hier dus zeker aan hun trekken.

Zo kan je de 9 kilometer lange Asselkouter Wandelroute volgen. Die start aan de kerk van Munte en voert je mee doorheen de natuurpracht van Munte en Baaigem. Op een van de hellingen onderweg ontspringt een natuurlijke bron. Al kan je uiteraard ook je dorst lessen in een van de eeuwenoude herbergen die je op de route tegenkomt, zoals in Bistro Oud Munte.

Makegembos Munte 4 Inge Van den Heuvel.jpg

Fietsen langs bossen en meersen

Fietsers kunnen hun hartje ophalen in de buurt van vakantiewoning Clayshoeve dankzij het uitgebreide netwerk aan fietsknooppunten in Scheldeland. Aan de pastorie op het Munteplein in Munte begint bijvoorbeeld de bijna 47 kilometer lange Langs bossen en meersen Fietsroute. Onderweg door het glooiende landschap ten oosten van de Schelde passeer je verschillende kwekerijen en bloemisterijen waar je ter plaatse bloemen kan aankopen. Fiets je liever langs de Schelde? Dan zit je goed met de  Rodeland Fietsroute

bunker_munte.jpg

Het beschermd erfgoed van Munte

In het kleine dorpje Munte, deelgemeente van Merelbeke, kan je even halt houden tijdens het fietsen. De landelijke dorpskern bezit tal van beschermd erfgoed. Bezoek bijvoorbeeld zeker de Sint-Bonifatiuskerk. Deze neoromaanse kerk werd gebouwd in de 19e eeuw en heeft maar liefst 3 altaren, een eikenhouten beeld van Sint-Apollonia en een doopfont in blauwe hardsteen uit de 15e eeuw. In de oude pastorie in het dorp vind je vandaag het toeristisch infopunt waar je nog meer inspiratie kan opdoen voor je bezoek.

Neem zeker ook een kijkje in Bunker D14. In 1934 voorzag het Frans-Belgische plan de bouw van een dekking- en weerstandsstelling die van Antwerpen tot aan de Franse grens zou lopen. Bunker D14 in Munte moest eruitzien als een woning met gekalkte buitenmuren. Hij werd daarom aan de buitenkant gecementeerd en in een beige kleur geverfd. Als dakbedekking werd gekozen voor donkerkleurige dakpannen. Voor de bunker werden planten aangebracht om hem aan het zicht te onttrekken. Je kan hem doorgaans bezoeken van midden april tot midden september. Wandel je de Asselkouter Wandelroute vanuit Munte, dan kom je onderweg verschillende bunkers tegen in het landschap.

Fietsersbrug_Ringvaart_Gent.jpg

Steden in de buurt

Wie liever een grote stad bezoekt tijdens zijn weekendje weg, heeft meer dan keuze genoeg vanuit Munte. Gent en Oudenaarde zijn slechts 15 kilometer ver. Vanuit het station van Scheldewindeke heb je bovendien een vlotte verbinding naar het station Gent-Sint-Pieters waardoor je in een mum van tijd in het centrum van het prachtige oude stadsgedeelte van Gent staat.

Vakantiewoning Clayshoeve.jpg

Boek meteen je verblijf

Wie dus op zoek is naar rust en stilte in een groene omgeving, is bij vakantiewoning Clayshoeve in Munte aan het juiste adres. Laat je verleiden door de landelijke charme van de hoeve en het warme onthaal door gastheer en –vrouw Bruno en Chantal. Boek nu meteen je weekendje of week in het pittoreske dorpje Munte.